Отговори
# 15
Аз също вземам от Elma. Купувам ги от аптеки Ремедиум. Не струват 5лв, а около 2лв. Както са ти писали по-горе не съдържат аспартам и са изцяла натурални.

# 16
Случайно да сте чували че в българия вече се внасят световно известните дъвки TRIDENT а те са 100 % без захар. съдържат само натурални подсладители и разрешени добавки.
http://www.ledenika.com/

разгелдаите тук . има и много добри сокчета за деца

# 17
tinki-winki, а има ли с плодов вкус?
Много ще се надявам да ги хареса, защото е лют фен на дъвките.

tatko N 1, а случайно къде в София мога да ги намеря?
Защото пазара е залят с Орбит, рядко има и друг вид дъвки, които обаче отново са с аспартам.

# 18
tinki-winki, а има ли с плодов вкус?
Много ще се надявам да ги хареса, защото е лют фен на дъвките.

tatko N 1, а случайно къде в София мога да ги намеря?
Защото пазара е залят с Орбит, рядко има и друг вид дъвки, които обаче отново са с аспартам.

елемаг , кауфланд, верде, лукоил ,шел

# 19
Благодаря!
Ще пробвам с Елемаг.

# 20
Случайно да сте чували че в българия вече се внасят световно известните дъвки TRIDENT а те са 100 % без захар. съдържат само натурални подсладители и разрешени добавки.

Нещо си зле с информацията. TRIDENT са  с аспартам и ацесулфам К и разни  други вредни тъпни ... Жалко е, че тровиш детето си с подобни боклуци, а и подтикваш  други хора към това.

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 01:46 от Батко

# 21

разгеледаите тук . има и много добри сокчета за деца

Бате не се изказвай неподготвен ! защото аз дъвки не продавам , но пък съм много наясно с хранителните ингредиенти .
специално тази дъвка съдържа преобладаващо - малтитол и сорбитол. Ацесулфам и аспартам са допълнителен подсладител и те не са нито забранени нито чак толкова вредни ТЪПНИ Simple Smile. освен това в количеството което са в една дъвка едва ли биха били уловени дори при химичен анализ.
Притеснителното по скоро е някои сокове и безалкохолни в които тези съставки са в уловими количества. И комбинирани само с синтетични други съставки

# 22
  • София
Sourcherry - да ти използвам темата и понеже си запозната с продуктите на Елгидиум, техните дъвки какви са? защо са за от 7 нагоре годишни? със или без захар? хубави ли са? пробвала ли си?

# 23
Ейнджъл, не съм ги пробвала.
Продуктите им, всичките са много хубави, особено детските пасти за зъби и четките. По тази логика и дъвките трябва да са.

Давай идеи за безвредни дъвки, моля те!
Моето хлапе много обича Орбит диня драже. Пълна е с отрови, друга не иска, та търся заместител - безвреден Grinning.

# 24
  • София
Никаква идея не мога да дам...ако въпросната на Елгидиум няма боклуци вътре... другото е както ти писаха в началото естествената дъвка...но тя е безвкусна...бе малко като смола една такава....иначе на моят любимата му е зелен орбит лентички...но общо взето много рядко давам дъвки до скоро си имах и перфектното извинение изобщо да не купувам, но вече не върви Simple Smile

# 25

Тези с витамин С видях, но не съм ги пробвала и не знам съдържанието

Самоцитирам се, защото купих от горната дъвка, която се оказа точно за деца и е приятна на вкус.

# 26
вижте сега модерния вариянт на дъвка е съставен от 100 % хранителни ингредиенти. Някои от тях придобити по ествествен начин.
ако търсите нещо без такива ингредиенти е по добре да спрете защото просто не е възможно да се произведе дъвка в съвремения и вариянт и със тези харектеристики без различни съставки класифицирани с  Е номера .
натурален вариант всички знаем- борова смола.

# 27
  • На дивана, под юргана
вижте сега модерния вариянт на дъвка е съставен от 100 % хранителни ингредиенти. Някои от тях придобити по ествествен начин.
ако търсите нещо без такива ингредиенти е по добре да спрете защото просто не е възможно да се произведе дъвка в съвремения и вариянт и със тези харектеристики без различни съставки класифицирани с  Е номера .

Много се извинявам за off-topic-а, обаче ме дразни немарливостта към езика на хора, които имат претенция, че са поне средно интелигентни и образовани. За "ингредиенти" има българска дума, и тя се нарича "съставки". Правописните грешки ги отдавам на бързане. А, е редно да се пише "България" - с главна буква, все пак и все още...

# 28
  • София

аз пък знам от саподилово дърво или от смърч.

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 20:28 от Angel_Dust

# 29
интересно все съм си мислел че не сме на олимпиада по български и литеретура. но ! няма смисъл да коментирам

Общи условия

Активация на акаунт