Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 125 747
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Момичета намерих това в нета, стори ми се интересно и реших да споделя:

Силна коса за всяка жена
Силната коса символизира красота, съблазън и чувственост. Силната коса е здрава, жизнена и блестяща. Всяка жена може да има силна коса, дори да не е природно надарена с гъста коса. Козметика за подсилване на косата.

Изображение

Силната коса демонстрира личността, характера и стила на жената. Още от древността тя изразява абсолютната чувственост, затова в миналото послушната, подчинена жена трябвало да носи косата си прибрана в кок.

Ние нямаме власт над това дали косата ни ще е буйна и гъста, права или къдрава – това е по рождение. Но нейната здравина, сила и блясък, са изцяло в нашите ръце. Просто трябва да се грижим правилно за косата си и да намаляваме вредните влияния върху нея. Силна коса може да расте само върху здрава кожа на главата (скалп), т.е. без да е изтощена от болести, лекарства, стрес или неправилно хранене.

Храненето е от основно значение за здравината на косъма и силата на косата. Особено важни са витамините и минералите – цинк, фолиева киселина, биотин, желязо, витамин С. В най-големи количества се съдържат в плодовете, зеленолистните зеленчуци, млякото, пълнозърнестите храни, соевите продукти, рибата, пилешкото месо и т.н.

ИзображениеПравилно измиване на косата
Правилното измиване е много важно за силната коса. Неподходящият шампоан изсушава косата, защото не я снабдява с достатъчно подхранващи вещества. Затова шампоанът трябва да е подбран според състоянието на косата и скалпа. Може да миете косата си толкова често, колкото е необходимо – дори всеки ден. Ето как:

* Косата трябва да е абсолютно мокра преди да нанесете шампоана.

* Шампоанът никога не се излива директно върху косата, а първо се разтрива между дланите, добавя се малко вода, след което дланите се прокарват леко през косата.

* Пяната и водата, които се стичат са достатъчни за измиването на върховете на дългата коса.

* В никакъв случай не теглете и не търкайте косата, докато я миете.

* Много добре изплакнете шампоана – докато косата започне да скърца.

* Никога не подсушавайте мократа коса с търкане, а само я увийте на тюрбан с хавлиена кърпа.

Правилно изсушаване на косата
Косата никога не се суши с гореща струя на сешоара, защото роговият слой на скалпа се уврежда. Сешоарът се държи вертикално насочен надолу. Така не се нагрява роговия слой на скалпа и косъмът добива повече блясък.

Grinning Grinning Grinning Grinning

Надявам се да е било от полза на някого- благодаря за вниманието.  bowuu bowuu bowuu

# 481
  • Бургас
И ние ти благодарим, че си се потрудила Simple Smile

# 482
b.t.w. Преди малко си направих маската с тривитаминола и ще я отмивам чак утре сутрин  Hug Hug

# 483
  За косопад съм ползвала Фитовал- лосион и съм много доволна. Въпреки, че не го ползвах 3 месеца, а само 1 пак имаше ефект. Направих експеримент. Преди да започна да го ползвам, докато миех косата си си запазих всичката коса която падна. След 1 м. с Фитовал (през ден-няма значение дали след баня или не.И ако правите "вафли" за обем, няма проблем, не падат  Wink )отново събрах косата- беше на половина от предния кичур Peace
Каква му е цената?Искам нещо наистина ефикасно,защото моя случай наистина е трагичен Sad

# 484
Някъде към 12лв. е.  Simple Smile

# 485
по повод на косопада - освен тези маски с Тривитаминол и т.н., Пантогар капсули, Себорал форте, Биотин, Цинк, нещо друго , което работи при вас ?

Опитай и ампулките, моята приятелка е доволна, а на мен нещо не ми действат. Утре ще слагам пак тривитаминол  Grinning Grinning Grinning
сори, ама кои ампулки ?

Мончи ампулките са HERBAGENE- зелена кутия 10бр. отделно по една струват 2 до 5лв., в зависимост, къде ги намериш.  Naughty Grinning

# 486
  oslo ФИТОВАЛА съм го виждала и на 9 лв и на 14  Shocked
  babyface_f много хубава информация си ни поднесла .Благодаря

# 487
  • Бургас
по повод на косопада - освен тези маски с Тривитаминол и т.н., Пантогар капсули, Себорал форте, Биотин, Цинк, нещо друго , което работи при вас ?

Опитай и ампулките, моята приятелка е доволна, а на мен нещо не ми действат. Утре ще слагам пак тривитаминол  Grinning Grinning Grinning
сори, ама кои ампулки ?

Мончи ампулките са HERBAGENE- зелена кутия 10бр. отделно по една струват 2 до 5лв., в зависимост, къде ги намериш.  Naughty Grinning

Много ти благодаря, наистина! Hug

# 488
Моля,моля, пак заповядайте, надявам се да съм полезна  Grinning

# 489
Ползвала съм Фитовал - капсули и шампоан.
По-доволна съм от шампоана на Лисап против косопад - косопадът спря, а след като свърших шампоана не започна пак отново.
При Фитовал ефектът ми беше временен.

# 490
  • София
понеже споменахте сушенето на косата,от сайта на арената на красотата много отдавна бях чела,че дълга коса се увива с кърпа и стой така 20 минути,а за късата 10ина.Никога не се търка косата с хавлията.Тогава установих че съм правила голяма грешка през целия си живот и от тогава така правя и честно казано доста по рядко ме хваща сезонния косопад,както и косата изглежда по здрава.Освен това и за миенето с шампоан четох че се мие по два пъти косата,с първия път се отмива мърсотията,а с втория състаките от шампоана влизат в косъма и подхранват.И това го правя откакто го прочетох и разликата от тогава е огромна.Пърхут от тогава не съм имала и косата е по бляскава от преди.

# 491

отзиви?

# 492
понеже споменахте сушенето на косата,от сайта на арената на красотата много отдавна бях чела,че дълга коса се увива с кърпа и стой така 20 минути,а за късата 10ина.Никога не се търка косата с хавлията.Тогава установих че съм правила голяма грешка през целия си живот и от тогава така правя и честно казано доста по рядко ме хваща сезонния косопад,както и косата изглежда по здрава.Освен това и за миенето с шампоан четох че се мие по два пъти косата,с първия път се отмива мърсотията,а с втория състаките от шампоана влизат в косъма и подхранват.И това го правя откакто го прочетох и разликата от тогава е огромна.Пърхут от тогава не съм имала и косата е по бляскава от преди.
Аз точно за миенето на косата по два пъти се чудех наскоро и питах в една друга тема дали не е вредно. Винаги като си мия косата си слагам шампоан по два пъти, много рядко само веднъж. Като втория път слагам съвсем малко шампоан. Мислех си дали пък не правя грешка като шампоанисвам по два пъти. Сега ще съм по-спокойна Simple Smile

# 493
  • Пловдив
Rolling Eyes Противоречиви! Боядисвала съм се 2 пъти с един и същи номер и с ужасно различен резултат като цвят (руси нюанси и втория път станах патешко русо  Sick).

# 494
На Кашето жена му абсолютно си права за сушенето Simple Smile Наскоро писах тези неща на съфорумка на лични като общи указания, пускам ги и тук, може да помогнат на някой  Wink

Цъфтенето зависи от изсушаването и нараняване структурата на краищата, и се избягва по няколко начина.

Първо, косата трябва да е много добре хидратирана,за да не изсъхват крайчетата. Аз го постигам като на всяко миене слагам маска, и след това задължително балсам без отмиване (всяка коса има различна нужда от хидратация, затова поиграйте си докато откриете оптималната честота). Балсама без отмиване действа като слагането на хидратиращ крем на лицето - 'заключва" влагата в косъма  и го прави мек и жив. Затова се слага винаги на влажна коса. Освен че помага за рехидратацията на косъма, балсама също така го обвива с в-ва (най-често различни силикони) които дават блясък, правят косата лесна за разресване, и до известна степен предпазват от сешоара и пресата.

Хубаво е да се избягват сушоара и пресата, но ако  се налага - задължително с термопротектор, иначе много се изсушава косата, нарянява се повърхността, и оттам пак следва цъфтеж.

И накрая, как да се избегне нараняване повърхността на косъма. Когато е мокра косата, не се търка с кърпа, ама никога. Съвсем леко се попива с кърпата, или се завива на тюрбан, но никога не се търка, косъма има люспици на повърхостта си и това ги 'разрошва'. Когато люспиците се разрошат, косъма губи лесно влага, губи блясък, и е по-поддатлив на външни влияния, абсорбира мръсотия и алкохол от стилизиращи продукти, които допълнително го изсушават в дълбочина.
 Също така, по възможност сресване  под душа докато е с маска, вместо суха след това. Разресването по 100 пъти е мит, много ресане всъщност наранява повърхостта на косъма. Това, за което всъщност помага и откъдето е тръгнал мита, е циркулацията на скалпа - като се решеш, правиш малък масаж на скалпа, и това засилва кръвния поток, което пък доставя до косъма повече полезни в-ва и кислород. Така че  - ресане - по-малко, за сметка на това - фрикции на скалпа (иначе казано - леки масажчета).

Общи условия

Активация на акаунт