Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 125 751
  • 744
  •   2
Отговори
# 600
А миризмата...изчезва ли напълно след шампоана?

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 17:40 от Danaq123

# 601
да изчезва.

# 602
Danaq123 лимона ще ти изсуши косата допълнително. Оцета подобрява общия вид на косата, защото променя Ph то й. За блясък по-скоро пробвай балсам без отмиване, примерно коприната на Чи.

Люлякова радвам се че ти харесва диийп фюъл. Ти се беше наканила да го ползваш доста често, ама нали си скептик, нищо не казах, викам ще пробва, ще види колко често, така или иначе няма да навреди трайно  Mr. Green Ще чакам подробен отчет за тривитаминола!

За домашните маски....пак трябва да се чете, иначе то какво ли не съветват да си мажем по косите - от стандартните масла и яйце през билки и отвари до урина чак... Rolling Eyes Някой неща действат, и си има обяснение как и защо действат (да кажем  маслата, защото наподобяват естествената секреция на скалпа и помагат за овлажняването на косъма) други са малко по-скоро плацебо; важно е и как се използват. Примерно една маска с кокосово масло направена и измита както трябва би се отразила добре на почти всички типове коса според мен...Но пък си изисква време и постоянство, както и известен дискомфорт. Тааа в крайна сметка, домашни маски или проф. продукти или маски от супера, важното е да се полагат балансирани и комплексни грижи за косата, пък на който каквото му харесва, това да си клепа Wink

# 603
от мойте наблюдения от балсама без отмиване косата се омазнява по бързо

# 604
  • София
Момичета, купих си и аз Тривитаминол. Искам да попитам дали вие го ползвате след като изтече срока от 28 дни след отварянето му? Аз определено за един месец няма да мога да го изразходя, та се чудех дали мога да го ползвам поне месец след изтичането на срока му на годност  Thinking
Освен това на чиста коса ли се слага или на мръсна? Аз си я мия през ден, веднага след като си я измия ли да сложа маската и после пак да си мия косата или мога да я сложа и на мръсна коса?

# 605
определено това за 28 -те дни не го знаеш.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 606
  • София
Да, не го знам, затова питам  Rolling Eyes
Редактирам: разтърсих се и открих информация, че може да се ползва максимум 2-3 месеца след отварянето.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 19:31 от Lodsi

# 607
Момичета, купих си и аз Тривитаминол. Искам да попитам дали вие го ползвате след като изтече срока от 28 дни след отварянето му? Аз определено за един месец няма да мога да го изразходя, та се чудех дали мога да го ползвам поне месец след изтичането на срока му на годност  Thinking
Освен това на чиста коса ли се слага или на мръсна? Аз си я мия през ден, веднага след като си я измия ли да сложа маската и после пак да си мия косата или мога да я сложа и на мръсна коса?

Питах една приятелка ветеринар и тя каза че срока обикновено е по- дълъг от описания, но ти си прецени /по миризма и как изглежда/ трябва да се държи в хладилник, каза още тя. На мен ми стигна точно за 22 дни опаковката  Simple Smile и сега 2ра. на мръсна, но леко намокрена коса я слагам.  Може и да не е правилно  newsm78  Ефекта е видим вече, надявам се скоро да Ви пусна снимчици /преди и сега  Grinning  /   bouquet  bouquet  bouquet 

# 608

Ако балсама не е съобразен с типа коса и техниката на нанасяне е неправилна, да. Ако е избран правилен продукт и се нанася както трябва, само един много малък процент от коси които са изключително мазни няма да 'харесат' балсам без отмиване.

# 609
Пробвах какво ли не, за да спра косопада- маски, ампули, тривитаминола, чесън, та даже и някои гнусни неща. Открих какво ми помага, а то е стимуланта за растеж на косата на Икаров. Юли месец даже си направих кичури, но ако не беше спрял косопада нямаше да се осмеля сигурно. Сега виждам как ми поникват малки косъмчета. Не помня кой беше споменал за стимуланта, но БЛАГОДАРЯ на тези, които ме светнаха за него. Явно на различна коса действа различна помада.  Hug

# 610

Ако балсама не е съобразен с типа коса и техниката на нанасяне е неправилна, да. Ако е избран правилен продукт и се нанася както трябва, само един много малък процент от коси които са изключително мазни няма да 'харесат' балсам без отмиване.

Аз не бих казала, че от балсамите без отмиване, косата ми се омазнява по-бързо, а че си седи още в началото мазна, лепкава и мръсна  ooooh!
При мен се получава този ефект, ако продуктите са купени от супермаркета. От професионалните продукти, никога не съм имала подобни оплаквания.

# 611
от моите наблюдения от балсама без отмиване косата се омазнява по бързо

Аз не бих казала, че от балсамите без отмиване, косата ми се омазнява по-бързо, а че си седи още в началото мазна, лепкава и мръсна  ooooh!
При мен се получава този ефект, ако продуктите са купени от супермаркета. От професионалните продукти, никога не съм имала подобни оплаквания.

И аз съм така, но всичко е индивидуално. Има едни ампули за растеж, които направиха чудеса с косата на една аверка, а на мен не ми помогнаха въобще. Зависи от типа на скалпа  Peace

# 612
Вижте на каква статия попаднах, може да е интересна за някой:

Натурални и евтини маски за коса
Написано от vereto   

суха коса
Вземете два белтъка и ги разбийте на пяна и ги втрийте в кожата на главата и ги оставете докато не изсъхне пяната. След това изплакнете и измийте косата с шампоан и топла вода.

За нормална коса
Смесват се 50 мл водка с чаена лъжичка лимонов сок и се втрива в кожата на главата през ден в продължение на 2-3 седмици.

Мазна коса:
Обелете един портокал и го смелете. Добававете една супена лъжица мед и нанесете на жглавата и косата. Слез 30 минути измийте косата течаща вода.

Косата от смесен тип обикновено е мазна в корените и суха в краищата.  Краищата на косата от този тип може да получат  необходимото смазване, като се втрие  рибно  или рициново масло
.

# 613
Вижте на каква статия попаднах, може да е интересна за някой:

Натурални и евтини маски за коса
Написано от vereto   

суха коса
Вземете два белтъка и ги разбийте на пяна и ги втрийте в кожата на главата и ги оставете докато не изсъхне пяната. След това изплакнете и измийте косата с шампоан и топла вода.

За нормална коса
Смесват се 50 мл водка с чаена лъжичка лимонов сок и се втрива в кожата на главата през ден в продължение на 2-3 седмици.

Мазна коса:
Обелете един портокал и го смелете. Добававете една супена лъжица мед и нанесете на жглавата и косата. Слез 30 минути измийте косата течаща вода.

Косата от смесен тип обикновено е мазна в корените и суха в краищата.  Краищата на косата от този тип може да получат  необходимото смазване, като се втрие  рибно  или рициново масло
.

Белтък да се отмие с топла вода ???  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 614
Да, не го знам, затова питам  Rolling Eyes
Редактирам: разтърсих се и открих информация, че може да се ползва максимум 2-3 месеца след отварянето.
леле извинявай ама без да искам от бързане съм добавила една буква повече имах предвид че аз не го знам, и мислех че е по дълъг срока. пакк извинявай Hug А аз моя Тривитаминол не го бях слага в хладилник и не се седял много време дали му е станало нещо  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт