Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 126 142
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Никое от изброените масла не е за разтеж, за други работи са. Рициновото се смята, че стимулира разтежа.

# 631
a то на каква цена и в аптеките ли го продават? newsm78

# 632
  • София
ооо по евтино е от маслата на Икаров със сигурност.Аз нямам спомен колко дадох за двете шишенца ама са някви левчета

# 633
Не знам цените, но да, в аптеките, би трябвало да е много евтино, не е скъпо масло по принцип. В стимуланта на Икаров го има в микса + разни други неща, добри за косата, та направо него най-добре.. С хр. добавки с биотин обаче ще има по-бързо резултати, а най-добре, и двете комбинирано.

# 634
  • в 1001-та нощ
Привет   bouquet   Blush ,

като стана въпрос за рициново масло и розмарин - един от продуктите на Phуto - HUILE D'ALES - масло суха коса -  (Интензивно хидратиращо масло) - е със съдържание:

1. Почистване и защита: рициново масло, етерично масло от градински чай, розмарин и хвойна
2. Възвръщане на блясъка: екстракт от лимон, хидролизиран кератин

като доп. инфо => 5 х 10 мл. ампули и флакон с пулверизатор
Суха, дехидратирана коса, склонна към чупливост или с цъфтящи краища. Подходящ за хора, които използват оцветяващи и изправящи продукти.

ДЕЙСТВИЕ:

Подсилва защитните сили срещу факторите на околната среда (природни и химични).
Прави косата блестяща, мека и жизнена.
Изключително полезно преди химическа обработка на косата.
Не омазнява, измива се изключително лесно, тъй като е водоразтворимо.

# 635
SweetHarmony MissNellie  мерси за инфото  Hug ще си взема сиг. стимуланта на Икаров newsm10 smile3502

# 636
Привет момичета,
Мислите ли, че къдренето крие опасности за плода през бременността?
Трябвами съвета Ви!!!

# 637
Ако говориш за трайно студено или както си го наричат по салоните къдрене, ДА! И то много сериозна! Препаратите, които ползват, съдържат формалдехид и технически погледнато, докато къдрят и фриз., и клиента трябва да носят противогази, дори и да няма бременни. Ако фриз. твърди че няма формалдехид във къдрина, пак - НЕ, не  и не, защото има деривати на формалдехида, които са също толкова опасни!
Същото се отнася за процедурите за трайно изправяне, 'японско' изправяне, relaxing и т.н.

# 638
Здравейте, мили дами! Преди около 2-3 месеца бях писала, че търся начин косата ми да стане по-здрава, ако може да се посгъсти, но най-вече да расте по-бързо. Никога не съм имала коса по-дълга от до раменете защото е фина, лесно се къса и расте адски бавно  Tired Мечтая да я видя по-дълга. Бяхте ми казали за тези препарати, мисля Тривитаминол и Виалитон, които се купуват от ВА, но че не трябва да се ползват от кърмачки. Е, вече не кърмя и за това исках да попитам понеже от 1стр не става ясно. Тази маса, цитирана по-долу ли е маската, която трябва да си правя за растеж на косата?

Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса),  масло от шеа/карите , масло от жожоба, ....  инфо тук
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ -  за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.

Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.

Съставките, които може да добавите по свое усмотрение към оригиналната маска, по своето действие се делят условно на два вида: регулиращи омазняването и изсушаващи.

# 639
Да,тя е  Hug,но не при всички действа в/у растежа(доколкото споделят във форума),но определено прави косата по-здрава и лъскава  newsm10 newsm53 smile3502 и аз от скоро започнах да я правя,ако не греша 3 пъти съм я правила и наистина косата ми епо-бляскава и хубава,но за по-бърз растеж още не мога да кажа..и да попитам-ако си слагам само тривитаминол дали ще има ефект,защото последния път направо щях да Sick от миризмата Sad ?

# 640
Да, действително звучи кофти маска Simple Smile А и е доста сложна за пригтовление, в смисъл изискват се доста съствавки, които са трудни за намиране... Няма ли нещо по-простичко? И нещо, което НАИСТИНА действа за растеж?  Cry

# 641
Здравейте,момичета.Надявам се нямате нищо против,че се включвам в темата.Нямам възможност да изчета всичко сега,но малко по -малко ще го направя.Искам да питам обаче може ли да ползвам Тривитаминола самостоятелно.Ще се радва да ми отговори някоя от вас.  love001

# 642
Здравейте, дългокоски Simple Smile

В началото на темата има инфо за шампоани без СЛЕС и затова ще си позволя малко оффтопик-въпросче: някой да е ползвал/чувал за продуктите на Faith in Nature, конкртно тези с жожоба:

Пише, че са натурални, без вредни химии в тях - http://www.-spam112-/magazin/naturalna-kozmetika/za-kosa/balsam- … -jojoba-1912.html
Какво мислите?

# 643
пък аз вече 2 седмици се маца с тривитаминола и ми разтът маки косъмчета Simple Smile преди малко повече от седимица се постригах а вече почти не личи че съм рязала от косата. ммного съм щастлива , а и да ви кажа аз си го слагам чист на главата без да правя маски

# 644
Да споделя, че след морето косата ми е в шок. Така съм я пазила, как я мазотих само и сега е тоолкова суха. Купих си Миосотис, за по-скъпа маска на този етап пари нямам Sad.
аз без да ходя на плаж, но това че често съм на вън и от това силно слънце и моята сега е доста суха

за продуктите на Faith in Nature и аз мисля да пробвам

Иначе плановете ми са да се подстрижа късо под раменете и в следващите 2 г да не я пипам (само подравняване 1-2 см )

Общи условия

Активация на акаунт