Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 127 181
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
аз за Бюбхена да кажа моя опит...много е хубав,обаче изсушава косата и скалпа доста,така че според мене не трябва да се ползва много често.На моя средно мазен скалп,доста го пресуши и стигнах до лющене на кожата,не пърхут.Сега го ползвам от време на време и нямам тоя проблем.

# 151
аз за Бюбхена да кажа моя опит...много е хубав,обаче изсушава косата и скалпа доста,така че според мене не трябва да се ползва много често.На моя средно мазен скалп,доста го пресуши и стигнах до лющене на кожата,не пърхут.Сега го ползвам от време на време и нямам тоя проблем.

а като ти го е преизсушил започнал ли е да се омазнява още по-бързо.Защото търся нещо за изсушаване на скалпа,че след едно спане е отврат  Sick

# 152
  • В полите на Пирин планина
Bukторuя домашните маски много помагат за регулиране на омазняването, но това става постепенно и бавно. Моята коса също е склонна към омазняване, а преди беше отврат. Сега спокойно изтрайва два дни с хубав вид, а даже и трети може да потърпи, но аз не я търпя  Mr. Green и я мия.
В "Красива мама" има една тема за разни билки, които също имат подобно благотворно действие - ако ти се занимава с по-пипкави работи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492472.0

# 153
Четох тук, че някои мами спят с маската с тривитаминола вечер... На мен явно не ми влияе добре да спя с "мокра коса" и резултата и на двата ми опита е - болна на сутринта Sad
Иначе резултата наистина е по-добър, когато повече време се седи с нея от 2 часа...но все пак за мен не си заслужава... Предпочитам през деня да седя с нея, колкото време мога.

# 154
вчера си правих маска с рициново масло но не ми хареса повече съм доволна от бадемовото Rolling Eyes

# 155
О, аз не казвам че проблема е непременно в тривитаминола, просто мисълта ми е че това че е само витамини не значи че може да се ползва на поразия с мисълта че няма как да навреди, просто е важно да се правят почивките.
По това време на годината е нормално да имаш сезонен косопад, пролетно и есенно аз винаги имам засилен примерно.... newsm78 Аз бих си взела витамини за коса някакви, смяна на шампоана с някакъв по-мек, и Себорал Форте от аптеката, 2лв, с памуче в корените след всяко миене, при мен правеше чу-де-са!
Надявам се и при мене да е сезонен косопада, да не е нещо по сериозно! Simple Smile А за Себорал Форте съм чувала и доста отрицателни отзиви, но явно си е до коса и кожа, може би първо трябва да пробвам на ръката за някаква реакция преди да си го намажа по главата...! Странно е колко са противоречиви отзивите наистина, при едни върши чудеса, при други е пълен ужас. Simple Smile

# 156
Така е с много продукти, на всеки организма реагира различно все пак! Себорала е на основата на чемерика, предполагам някой хора правят алергия към нея... тук преди няколко страници ако не се лъжа? някой писа че се обрива от рициново масло...За това, със пробичка първо всичко, аз ъ=така процедирам и с домашни маски, и с всичко купено!

П.п. Наблюдавай си кожата на главата, ако забележиш лющене, сухота, раздразнен скалп, отиди на дерматолог!

# 157
Запис от мен с едно въпросче към всички (надявам се да не се повтаря много):
Взех си бадемово масло и масло от пшеничен зародиш .. идеята ми е бадемовото да го втривам в корените на косата, а пшеничното в краищата (защото са ми сухи) .. въпроса ми е какво бихте ми препоръчали към тях (евентуално мисля да си взема и Тривитаминол, само че няма да го правя с оригиналната рецепта) .. как, по колко пъти на седмица и с какво да ги съчетавам?!

Ще са ми полезни всякакви идеи .. питайте ме ако нещо не е ясно?!  newsm78

# 158
днес бях на фризьор , този път при добър специалист ,но въпреки че косъма ми е здрав , и добре хидратиран чак по нова година може да се говори за  хубава коса , надълго и на широко ми обясниха как кройката която предната малоумна фризьорка сътвори няма скорошна оправия , 4 пръста ми отрязаха и сега се оглеждам за аппули за бърз разтеж

# 159
  • Пазарджик
Момичета помагайте ми със съвети.На морето съм от 1м и ще остана още дълго,какво да правя с косата си?Изключително сухи ми станаха крайщата.И като си ги гледам,виждам че един косъм по 2 пъти се е раздвоил.Какво да правя?
Благодаря ви предварително.

# 160
Момичета помагайте ми със съвети.На морето съм от 1м и ще остана още дълго,какво да правя с косата си?Изключително сухи ми станаха крайщата.И като си ги гледам,виждам че един косъм по 2 пъти се е раздвоил.Какво да правя?
Благодаря ви предварително.

За начало си вземи слънцезащитен спрей за косата. Разбира се и маските, за които толкова сме говорили, заължително с някакви масла. А за сухите и нацепени краища само ножиците ще решат проблема. И аз имам проблем с косата, когато ходя на море или при друго дълго излагане на слънце и моят опит показва, че само маските с масла я спасяват.

# 161
какво масло си купувахте от пикадили може ли снимка днес бях там но видях само зехтин Rolling Eyes

# 162
  • София
Здравейте, може ли да се включа и аз? Преди малко си направих оригиналната маска с тривитаминол, но смених маста с бадемово масло. Това ми е втората маска през живота, от 6 месеца си боядисвам косата и реших, че е крайно време да я подхраня. Никога не ми е била къса, и никога не съм правила нищо за нея, пък не съм в първа младост. Тривитаминола обаче беше много стар, а някъде по-горе в темата прочетох, че не бива да се използва. Ама вече се бях намазала. Ще стоя 2 часа с маската и ще я измия, пък дано няма лош ефект. Някой знае ли лененото масло какво действие има върху косата?

# 163
  • Пазарджик
Благодаря ви за бързия отговор.Grinning

# 164
Значи хининовия изсушава  Sad , а какъв да си взема ? Нещо подхранващо , за блясък , но не утежняващо , за да не се омазнява ! Незнам вече какъв шампоан да си взема ! Препоръчайте  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт