Тайната на дългата и здрава коса - 78

• 125 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Аз знам, че мокра коса не се реше именно защото тогава косъмът е най-силно подложен на разтягане => късане.

# 496
Може ли някой да ми изпрати маската с тривитаминола на лични.
Благодаря предварително.
 Hug
намерих я

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 21:35 от vanirka

# 497
Аз знам, че мокра коса не се реше именно защото тогава косъмът е най-силно подложен на разтягане => късане.

Да, така е. Мокра само - не, ноооо забележи, съвета е - под душа, докато е с маска, или балсам, каквото ползваш . Тогава щетите са възможно най-малки.   bouquet

# 498
  • София
аз я правя тая грешка,а е редно да я реша преди да я мия...ама пусти навик

# 499
момичета, някоя ползвала ли е тези продукти на лореал професионалната:

http://zlatnaribka.com/index.php?cPath=125 - по-специално шампоана, маската и спрея

както и гланца за коса:

http://zlatnaribka.com/product_info.php?products_id=816

newsm78

# 500
http://zlatnaribka.com/index.php?cPath=125 - по-специално шампоана, маската и спрея

За тази серия и аз съм любопитна  и ще следя за отговори

А гланца за коса за мен лично е едно прехвалено нищо и то скъпо /аз ходих в салон/

# 501
  • София
момичета, някоя ползвала ли е тези продукти на лореал професионалната:

Хубав е шампоана, но е за по-скоро мазна коса. Изсушава корените, а спрея и дължините  Wink

# 502
  • в Кошера
А гланца за коса за мен лично е едно прехвалено нищо и то скъпо /аз ходих в салон/

Може ли малко повече инфо за гланца, защото тъкмо мислех да пробвам  Wink
Как се усеща косата след него? Явно блясък няма кой знае какъв  newsm78

# 503
Момичета, наскоро попаднах на този метод "co-washing" - вместо с шампоан, си измиваш косата с балсам. Това помагало много да се заздрави косата и да придобие блясък.. ето от това клипче разбрах : http://www.youtube.com/watch?v=41r-pkZnuss&playnext=1&videos=hGe8R9lqH0c
Чували ли сте, пробвали ли сте? На мен ми се струва че ще ми утежни косата, понеже ми е като че ли по-скоро тънка отколкото дебела и гъста..  Thinking

# 504
Да, чували сме го Grinning Мисля, че дори го обсъждахме в предната тема,  а може и да се лъжа. Известен е още като No Poo метод.

Като цяло мацката  в клипчето ти го е обяснила, но накратко, Балсамите с отмиване всъщност също имат измиващи агентти като шампоаните, но в много по-малки количества, често дори не е  СЛЕС, и на практика е вариант на ползването на шампоан без СЛЕС„ само че доста по-лесно защото може да се ползва кой да е балсам, дори най-евтините, и ефекта е същия - чиста коса, която не е премита, не е изсушена и с раздразнен скалп.

МНозинството от хоррата, които го практикуват са с къдрави коси. Къдравите коси са по-сухи по принцип и това им се отразява много добре. Подходящо е също за хора, които си боядисват косата (защото 'сваля' по-малко цвят, а и боядисваната коса често е малко по-суха)  както и за хора, които си мият косата всеки ден.
Също, ако ползваш каквито и да е стилизанти, задължително е да се ползва силен шампоан от време на време, защото иначе силиконите се натрупват и ще утежнят косата (силиконите по принцип се отмиват с нормален шампоан)

Каквото и да си говорим тук и да се убеждаваме,разубеждаваме, най-лесно е да пробваш, нито трябва да си купуваш нов продукт, нито ако не стане ще ти изгори косата, пробвай, виж как ще ти се отрази на косата, може д ае подходящо за твоя тип (не си писала каква ти е косата) може и да не е.

# 505
Мерси че ми разясни, че след като го видях се заинтересувах, но мацката не беше обяснила подробно..   bouquet  иначе моята коса е права, клони към тънка, омазнява се повече в корените със сухи краища и имам един русовеещ-рижавеещ цвят който се опитвам да израста или сваля някак си без да се боядисвам  Tired този метод мисля че ще дойде твърде тежък на косата ми, но след морето ще се е пресушила най-вероятно така че не пречи да пробвам  Grinning Иначе имате ли идея как мога да се отърва от цвета? От слънцето като че ли става още по- светъл  ooooh! Надявам се че от морската вода ще падне..

# 506
А след тривитаминола трябва ли с нещо да се продължи (имам в предвид маска някаква) или трябва да оставим косата да си почине малко? Благодаря ви.

# 507
  • в.преслав
Днеска си направих един домашен бъркоч,но го изтърпях само един час на главата си.В тази жега е убийствено просто.След това отмих с шампоана на Ейвън "за подмладяване" на косата.Ползвам го за втори път и за сега ми харесва като действие.
  Това за миенето с балсам на косата го бях чела в един вестник,където имаше интервю с Лили Иванова.Там тя казваше,че си миела така косата.Всеки ден с балсам само и веднъж седмично с шампоан.Незнам колко е вярно това.....просто цитирам от статията.Аз ще го пробвам.Само незнам с моята тъ нка и бързоомазняваща се коса какво ще се получи? newsm78 Все пак се боядисвам,ползвам преса и сушоар..
  vici75 ,ти сама ще си решиш дали да продължиш или не.Някои продължават само с масла и домашни маски без да вкл.тривитаминол.Други почиват напълно.Караш според нуждите на косата.

# 508
Здравейте на всички Simple Smile
Може ли да ми кажете нещо ефективно против косопад което може да се ползва при кърмене  newsm78
Вие може и да сте дискутирали по-назад,но ..........  Blush
Предварително благодаря  Hug

# 509

Може ли малко повече инфо за гланца, защото тъкмо мислех да пробвам  Wink
Как се усеща косата след него? Явно блясък няма кой знае какъв  newsm78

И аз съм се запалила по гланца и съм решила да го пробвам. На мен много ми го хвалиха в един салон ( ще ми го дадат на доставна цена- 14-15 лв. и няма защо да ме "мамят", тъй като не печелят от мен. Сестрата на приятеля ми е рецепционистка в салона). Много ще се радвам ако някой, който го е ползвал сподели мнение.

Общи условия

Активация на акаунт