ЯНУАРЧЕТО е палав змей, но мама с него се гордей

• 25 695
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Андж, имунизационен паспорт май нямаме. Това не е ли част от картона?

При нас е отделно, паспорта стои в мен, а картона е при лекарката. Някои лекари нанасят ваксините в синята здравна книжка също.

Ним, дано му намерите стопани на Мърджо. Аз така се разделих с моята Кета като се роди Ники, но нея я занесохме на село и я пуснахме на двора на една къща  Sad Още я мисля.

# 646
   Ивонска,Анджелина,преди време бях пускала в "алтернативния" тема за Аюрведа.

Според нея има 3 основни типа физиология на хората:Вата,Пита,Кафа.
   Когато човек е склонен да напълнява,при него е засилена Кафа-та.Този тип е най-ведрия и най-жизнерадостния тип от трите,но е склонен да "задържа" ,както и да образува ,по-голямо от другите типове,количество слуз.А слузта води до развитие на различни болести,както и до напълняване.
    За да се намали количеството на слузта в организма има няколко начина:
    1.премахване и максимално намаляване на слузообразуващите продукти в менюто (тестени,захар,млечни,тежките меса,консервираните и т.н..)
    2.контролиране на количеството на поеманата храна (обема на еднократния прием не трябва да надвишава количеството,което се събира в дланите ви)
    3.контролиране на часовете на поеманата храна (да се яде само на гладно!!!,много лека закуска(плодове/течности),наситен обяд(12.30-13 ч.),лека вечеря в по-ранни часове(преди 20 ч.),(между тях плодове и течности))
    4.употребяване на много течности,желателно в горещ вид (всяка сутрин да се започва с чаша гореща вода,да се повтаря многократно през деня)
    5.спортуване/изпотяване

Това е в най-най-общи черти.Иначе си потърсете книги на Дипак Чопра,свързани със здравето,храносмилането и отслабването.Той има доста такива.Има и една ,която обединява всички..... Peace

Харесват ми и принципите на този режим,който има някои общи черти с Аюрведа.  Wink

Още малко,ще трябва и аз да се захващам за формата си.  Crazy Crazy Crazy

# 647
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МЕРКА!    bouquet  bouquet  bouquet
Здраве, късмет,много щастие и любов от любимите мъже!    bouquet  bouquet  bouquet

Ним, вярвам, че си взела правилно решение.   Hug  Peace

Нашите ваксини са записани в картона, имаме 4-ти пентаксим през август 2008, също гледах, щото не помнех и аз  Crazy

Моля се от все сърце за Цвет и Габчо  Praynig

# 648
  • София
Селма, не искам да влизаме в спор, но когато се почувстваш гладен вече  в организма се е отделило голямо количество инсулин. Което пък въобще не е добре. За това всички други съвети ми се струват Ок, но този категорично не. Трябва да се яде често на малки порции, точно за да не огладняваш.  Peace

# 649
   Магнолиамм,честит рожден ден!!!Бъди все така весела,жизнерадостна и винаги пълна с оптимизъм мама за пример!

# 650
  • София
Честит Рожден Ден на Мангича!   bouquet Много здраве и положителни емоции!

Селма, много съм съгласна с казаното от теб, само и аз малко съм резервирана към "огладняването", защото съдейки по себе си, глада идва рядко и повече наподобява освирепяване, та гледам да не го дочакам...   Sunglasses

# 651
  • София
Сега се чух с Цвета – Габи още не може да се изкашля, което го кара да се захласва и ще ги държат, докато това премине. Наложило се е да му сложат и система за оводняване, защото не поемал течности. Инак от всичките им хоспитализации до момента, сега бил най-добре, доколкото това може да се каже за дете в болница.

Мангич, честит рожден ден! Желая ти здраве на теб и на всички край теб. Другото се изкарва! Наздраве!    bouquet

# 652
  • София
При нас е отделно, паспорта стои в мен, а картона е при лекарката. Някои лекари нанасят ваксините в синята здравна книжка също.

Точно Peace, на Рая са и нанесени в здравната книжка.
Мацки тук съм аз, чета ви,ама нещо ми е избягала музата за писане Tired.
Влизам за да стисна едни палци за Габчо и Цвета,мъчно ми е за тях Sad
И внимавайте с ваденето на третата сливица Naughty. Ние също се съмнявахме за трета сливица,ходихме по доктори докато накрая не уредих преглед при един от най големите специалисти УНГ,който се оказа близък приятел на наши приятели. Предупреди ни, че масово препоръчват ваденето на трета сливица,тъй като за тази манипулация се превеждали незнам си какви суми по клинична пътека. Щях да падна, все си казвам всеки път, че нищо не може да ме учуди и все не спирам да се изненадвам. Така че, винаги търсете повече от едно мнение Peace
Селма,благодаря ти мила за това, че се отзова на питането ми за роклята  bouquetвече имам идея и се надявам скоро да ви изненадам Whistling

# 653
   Клеми,наистина по-добре да не влизаме в спор.  Peace Не мога в няколко изречения да обясня вичките принципи на Аюрведа,за да звуча по-убедително.
   Който има интерес,да прочете книгите,за които споменах.Просто трябва да се хване логиката на тази система.
   Колкото до твоята забележка.....Нито едно животно в живата природа не се храни,докато не огладнее.Както и няма затлъстели животни в живата природа.  Wink Дали това е случайно?  Simple Smile

Ивонска,това ,което описваш за твоя глад е типично за типа Кафа. Peace
    Има си начини да тренираш организма и да го вкараш в релси на един определен режим(според своя си аюрведичен тип),който можеш да следваш цял живот,без да се чувстваш ощетена по някакъв начин.  Simple Smile
     Видя ли линка към режима на Пол Маккена,дето дадох?Скалата?Интересно е!  Wink

# 654
  • София
Магнолиамм Честит Рожден ден, бъди все така лъчезарна и усмихната,много здраве на теб и всички около теб!

# 655
  • София
       Ивонска,това ,което описваш за твоя глад е типично за типа Кафа. Peace
    Има си начини да тренираш организма и да го вкараш в релси на един определен режим(според своя си аюрведичен тип),който можеш да следваш цял живот,без да се чувстваш ощетена по някакъв начин.  Simple Smile
     Видя ли линка към режима на Пол Маккена,дето дадох?Скалата?Интересно е!  Wink

Да, Селма, благодаря!  Hug Това звучи твърде логично и подходящо за дългострочни резултати... Аз повече експерименти не мисля да правя, защото твърдо вярвам, че именно те ми докараха тези "екстри".  Wink Нито наследствено съм предразположена, нито пък съм от хората, които никога не са спортували (да не кажа, че бях в другата крайност до бременността)!

# 656
Честит рожден ден на Магнолиамм,пожелавам и да бъде все така щастлива майка и жена  bouquet  bouquet  bouquet
Хубав ден на всички Hug

# 657
  • София
Селма, съвсем категорично има животни, които ядат без да са гладни. За справка - повечето кучета.  Peace
С тази теза, както и онази за концлагерите направо ми се  Sick .
Все пак човек издържа 45 дни без храна, нали? И след това... И какво да се, поддържаме не границата между смъртта и анорексията?  ooooh!
Освен това тезата, че дебелите хора са дебели, защото плюскат нон стоп е най-малкото несериозна. Може да ядеш по две зелени салатаи да не сваляш килограми. Е, да, вероятно ако ядеш 2 години само зелена салата ще най-накрая, но я се сети дали организмът ти ще си набавя всички необходими вещества?
Толкова по темата.

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 11:57 от Klemy

# 658
Селма, съвсем категорично има животни, които ядат без да са гладни. За справка - повечето кучета.  Peace

Клеми,говорех за дивата природа. Остави ги кучетата и котките,техните вкусове и навици отдавна са извратени с помощта на човека.

За останалото........Насоката,която беше дадена със споменаването за концлагерите,изобщо не беше тази,която ти подхвана.  no

Ивонска е права,трябва да се внимава с крайностите.  ( И в мисленето също. )  Peace

Аз повече експерименти не мисля да правя, защото твърдо вярвам, че именно те ми докараха тези "екстри".  Wink
  Ти си решаваш,разбира се.  Peace Но да кажа ,че и аз съм на това мнение.  Simple Smile
  Човек трябва да си изгради един начин на хранене (движение),който да може да спазва цял живот.Така няма да въвежда организма си в стрес и да стига до всякакви крайности.
  А как ще го изгради,само той трябва да си реши.
  Аз предложих Аюрведа и принципите на Пол Маккена,като едни от най-естествените (според мен,де) за човешката природа начини да си поддържаш добра физическа форма.  Hug

# 659
  Барби,чакам изненадата с нетърпение!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт