ЯНУАРЧЕТО е палав змей, но мама с него се гордей

• 25 700
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Виждам, че говорите за третата сливица. На Ева и откриха такава онзи ден след преглед при специалист. Няма силно изразен нито един от симптомите. Понякога спи с отворена уста, но не винаги. През деня седи с отворена уста само ако е съсредоточена над нещо (прави нещо, рисува, реже...). За последния месец и половина сега пие 3-ти антибиотик. Sad Това ме накара да търся причина за постоянното лепене на вируси и болести! И доктора отсече, че има трета сливица. Сега ще започнем курс на лечение с Коларгол. Във вторник ще каже как точно. За сега казва, че не се препоръчва операция. Трябва да се изчака поне до към 5-6 години, защото сливицата може и да закърнее и да не се наложи махане. Лошото е, че притиска и някакви там канали на ушите, което влошава слуха.
Забравих да кажа, че нашето не се оказа шарка, а поредния гаден вирус, който този път я удари в ухото Sad Но вече е по-добре. Дано да успеем да повлияем на третата сливица с капките и да не се наложи операция по-нататък.
Иначе правихме пълна кръвна картина, дава гърлен секрет - оказа се, че няма бъктерия. 
Това е при нас в общи линии.
Прегръдки за всички и бързо оздравяване на болничките!
Цвета  Hug

# 631
  • София
Привет, мацки!  Hug

Първо да нагушкам с много положителна енергия Цвета и Габчо!  Hug Hug Hug

Шош беше с баба и деди на вилата и още не си е дошъл, а аз изкарах страхотни дни в Паничище на семинар (Андж, по твоята специалност, с ошовците.  Wink )

Ноемке, захванах се с хомеопатия, защото както Селма правилно е отбелязала, хубаво е да се възстанови баланса, иначе цял живот на диета под угрозата спирането и да влоши драстично положението - не е работа...  Wink Още повече, диетите далеч не са безобидни, ОСОБЕНО когато има проблем със "системата"! Ще ти дам пример - аз месо (почти) не ям, но имам гранични стойности на пикочна киселина (за моята възраст!)... Ако бях се метнала на Дюкан, щях чудничко да се издокарам - гарантирано!  Wink За това, мога смело да кажа, че не е градска легенда нуждата от индивидуално балансиран режим на хранене, след изследване на причините за трудно сваляне на килограми...

# 632
  • София
Абе квачки, сега се замислИх за Пентаксима. Не може едни да имат 3, други 4...Нещо не ми се връзва. не помня да съм купувала 4 пъти, ама от друга страна ми се чини, че след годинката май слагахме.  newsm78 Тююю, а моята пък педка хич не е от услужливите, не ми се звъни да я питам. И ся к'во?
Пък Никол нали е на старите живи гадни ваксини, биха й против тетанус за пръстчето. (Което под секрет се сбогува с последната си голяма коричка и отдолу е мега грозно.  Sick Направо от два дни вкъщи е кански рев като си види пръста. едва успявам да я успокоя, че ще се оправи. Пък аз гледам да не размишлявам над обратната възможност. Confused).

# 633
  • София
Имунизационен календар - като изключим пневмококовата ваксина, която по "наше" време не беше задължителна, няма начин на 16 месеца или там някъде да не е сложен някакъв вариант на реимунизация на ДТК и полио, освен разбира се ако писмено не сте се отказали от поставяне на ваксини.  Peace  Най-малкото в градината/яслата биха ви направили проблем за това. Споко! Simple Smile

# 634
Аз главата си залагам, че купих 3 ваксини и 4-та не е слагана. И съм в голяма чуденка  Thinking
Ним, доста от нас са само с 3 приема  Thinking

# 635
  • София
А в картона ви не го ли пише? Нашият картон си е в нас винаги, не седи при педито и мога да си ги проверявам тия неща. Сигурно има някакво логично обяснение множество деца да нямат 4-ти пентаксим. Да не би да сте сложили от старата ваксина? Само това ми хрумва...  Thinking

# 636
  • София
Хм...отивам да видя картона.
Така, в картона са 4 приема. Едното се води ваксинация на 2м, после са през месец - 1-ви прием, 2-ри, 3-ти. Общо 4 става. Явно съм запомнила 3-те ваксини дна след друга, а четвъртата не съм я регистрирала.  Laughing

# 637
  • София
Хм, и аз се зачудих...  Thinking МЛП би 2 пъти (но не Пентаксима, а 3-те наведнъж, които го заместват), 3-тия път бихме пак тях с новата педиатърка...  Thinking По каледар сме, не мога да разбера къде се губи 4-тата ваксинация?!  Crossing Arms

# 638
  • София
Нимско, искренно ти съчувствам за котакът, но... детето знам ти е по-важно!  Hug Дано котьо си намери любящ дом, а Симонесата повече да не ви стряска!  Hug

Ае, наздраве!  smile3508 Четвърти ден без пиене е много - ще вземат крилца да ми поникнат!   angel008

# 639
  • София
Наздраве, ние втора вечер сме на сангрия. Тия испанците въобще не са прости, да знаете! Peace

# 640
Божеее, накарахте ме да си изнамеря едни стари писания, които си водих сама. Ами на Ая и е слаган 4-ти Пентаксим  ooooh! Според това, което съм написала 4-ият прием е бил на 24.07.2008, т.е между първата и втората годинка, както си трябва  Crazy Баси и случая, бях готова да се обзаложа, че не е имало 4-ти път  Whistling

Нимско, какво става с Мърджо? Има ли си вече нов дом?

# 641
  • София
... Знаеш ли, с постоянните режими, които спазвам откак съм родила Писун, колко кг съм свалила? … 3кг!… - кило и половина за 4 месеца сега и толкова миналата година по това време. ...

Последно си пъхам носа в твоите неща  Laughing - все пак, внимавай. Аз не винаги съм била дебела, а нищо чудно проблемите ми дори да са резултат от 5-тте години, когато не докосвах въглехидрати и сладко... Точно до бременността. Крайностите май не са най-правилния начин в дългосрочен план...

# 642
В Имунизационния паспорт са нанесени ваксините, Сту. Аз там видях, че Любо има 4 пентаксима. Вашия не е ли при теб?

За килограмите направо не ми се говори, щото и аз съм като Ива. Ни нагоре, ни надолу от много време, независимо от храната, която ям. А сегашните ми килца за мен са много, щото съм дребосък  Confused

# 643
  • София
Нимско, какво става с Мърджо? Има ли си вече нов дом?

Не, никой дори не се е обадил до момента!  Rolling Eyes  Ще почакам още малко и ще пиша във ФБ или ще отворя някаква група там, или нещо подобно. Разчитах на свекърва ми, но тя категорично отказа.  Crossing Arms  Моите родители пък гледат хамстери и морски свинчета и развъждат декоративни мишки, тоест е невъзможно да отглеждат и котка. Бяхме замолили едни приятели, ама наскоро разбрахме, че са отклонявали молбите ни дискретно, защото чакат бебе.

Аз съм убедена, че проблемите й не са от котката. Но е възможно в момент на пристъп котката да влошава картината. Виждала съм я как започва да се задушава от пръскане на парфюм, докато е с пристъп. Нямаме проблем да се парфюмираме в нейно присъствие, когато е добре обаче. Баси и филмът!

# 644
Ним, котето не е проблем, но както казваш нещата може би се усложняват в момент на пристъп  Peace
Дано скоро намерите решение  Peace

Андж, имунизационен паспорт май нямаме. Това не е ли част от картона?

Общи условия

Активация на акаунт