Епизиотомия при второ (или последващо) ваг

• 7 764
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
  • Къде ли не
Гласувах с втора опция. Аз родих второто си дете във вода, а там няма как да ти направят епизиотомия!  Wink За разлика от първият път когато се влачих от болки близо месец, този път си седнах два часа след раждането, а не е като да не са ме шили. Сега нямам помен от разкъсванията, а епизиотомията още я усещам.

# 16
  • София
И двете ми раждания бяха без никакви поражения. И двата пъти раждах в ОБ-София. Потвърждавам, че особено важно за "хубавото" раждане е да го води опитна акушерка.

# 17
  • София
Имах 2-3 вътр. шева със саморазграждащи се конци и от двете ми раждания. Епизиотомия не са ми правили. Спестиха ми тази екстра. Mr. Green

# 18
  • СВИЩОВ
Гласувах с втора опция.
Първото ми раждане беше с епизиотомия. По мое мнение по-скоро заради спорта, отколкото по необходимост. ...........
Имах много вътрешни и външни шева, а възстановяването продължи доста дълго време.
Вторият път акушерката каза че няма нужда от епизиотомия ,но аз имах разкъсвания и 2-3 шева. Възстанових се много бързо.

# 19
Първо с епизотомия /Тина Киркова/, второ пак с епизотомия /Окръжна болница/, но 2 пъти по-малка от първата. Бебето беше с 3 пъти увита пъпна връв около вратлето.  Peace

# 20
Първо раждане с епизиотомия, следващо - без поражения.
Първият път раждах във Втора Градска, вторият в "Шейново".

# 21
Първото раждане с епизиотомия -ей така за всеки случай  Close
Второто раждане имах съвсем леко разкъсване на мястото на предходната епизиотомия - два шева само, нищо работа, но коментара на акушерката беше, че ако не бях рязана предния път, сега нямаше да се разкъсам - просто на мястото на шева тъкънта е по-слаба.

# 22
Второто раждане имах съвсем леко разкъсване на мястото на предходната епизиотомия - два шева само, нищо работа, но коментара на акушерката беше, че ако не бях рязана предния път, сега нямаше да се разкъсам - просто на мястото на шева тъкънта е по-слаба.
Close Ето това ме ядосва и мен - първия път да те цепнат заради спорта, пък втория се опитай да родиш и да не се сцепиш по белега #2gunfire От вчера седя и чета кои мехлеми ще помогнат за омекотяване на рязаното място, че да не го използват като оправдание да ме режат. Май ще се пробвам с мас (или зехтин) и невен, пък после ще докладвам имало ли е ефект.

# 23
Първо раждане с епизиотомия -  Шейново , с бебе 4050 гр. и с опасност от задушаване . За мен това беше по-добрият вариант ...... Вторият път без , но с шевове- Тина Киркова , бебе3900гр.
Мата Космата , карай си леко бременността и не мисли от сега за раждането ..... в края на краищата никога не знаеш какво ще се случи тогава .... Не мисля че е рутинно рязането при първо раждане с такова .... Просто лош късмет или нужда !!!!

# 24
 Първото раждане с епизиотомия- ВГМБ. Второто- с малко разкъсване, раждах в IАГ Св. София. Не знам дали е било по стария белег.
 Възстанових се по- бързо след епизиотомията.

...Май ще се пробвам с мас (или зехтин) и невен, пък после ще докладвам имало ли е ефект.

Чела съм за масла за масаж на перинеума, с цел предотвратяване на разкъсвания. Аз не съм пробвала нищо от мързел Embarassed. Само се надявах да ми се размине- ама не.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 19:52 от Тиквен цвят

# 25
  • София
Гласувах с тази опция "Първо раждане с разкъсвания, следващо - без поражения."
При 1вото раждане имах 4 вътрешни шева, без епизотомия. 2рото мина без никакви поражения. Бебето беше с 270гр по-леко от кака си.

# 26
Гласувах с трета опция. И двата пъти раждах при познати лекари и акушерки. Първият път бях със система и належаща епизиотомия. Не можех да напъвам ефективно, контракциите започнаха да отслабват, освен това "вадех и прибирах" главата на бебето Mr. Green (никога не съм имала проблеми с епизиотомията, изключвайки дискомфорт за около седмица), вторият път бях с едно конче външно "за всеки случай", на мястото на епизиотомията, без системи...Първото беше с 500 грама по-голямо от второто.

# 27
Close Ето това ме ядосва и мен - първия път да те цепнат заради спорта, пък втория се опитай да родиш и да не се сцепиш по белега #2gunfire От вчера седя и чета кои мехлеми ще помогнат за омекотяване на рязаното място, че да не го използват като оправдание да ме режат. Май ще се пробвам с мас (или зехтин) и невен, пък после ще докладвам имало ли е ефект.

Има специално масло на Веледа за перинеума. Потърси, имаше доста обширна тема тук във форума.

# 28
Има специално масло на Веледа за перинеума. Потърси, имаше доста обширна тема тук във форума.

И си спомням, че потребителката (която, между другото отдавна не съм засичала из Форума Rolling Eyes) хич не беше доволна от него.
Имаше много трудно раждане, с големи разкъсвания, дори по нейни думи, беше станала "две в едно" (да ме извини, ако не помня точните думи, но нещо подобно беше).
А моето мнение е, че една свястна акушерка е по- важна от всички видове масла.
  Peace

# 29
  • София
А моето мнение е, че една свястна акушерка е по- важна от всички видове масла.[/b]  Peace
Това е много вярно.
При 2рото си раждане попаднах на Акушерка. И си мисля, че само заради нея нямам никакви шевове. С пръст оформяше пътя на главата на бебето, и т.н., да не изпадам в подробности. Вярно, че и Алекс беше малък.

Но едно малко сравнение. Аз с бебе 2400гр, без никакви шевове. Родилка в моята стая, бебе 2300гр, 12 или 13 външни шева.

Общи условия

Активация на акаунт