"Четвъртокласници Успех -29"

• 38 226
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Бърди, нямам думи  Hug Съгласна съм с Люлин!

Днес са имали изходящо по български език,даже не знаех,че е за днес .Подготовката  на домашните ни отнема мноооого време.Само се мотае,но и домашните са доста  Rolling Eyes

Коте,оправяйте се бързо

# 541
Айяла, аз не можах да намеря алтернатива на транспорта и започнах да я пускам сама в ГТ, добре че ползва само един тролей. Засега се оправя добре, единствен проблем си остава че свършват последен час точно в час пик за транспорта и в тролея е гъчкано с хора прибиращи се от работа и тя милата стои с тази тежка раница на гърба, докато тълпата я мачка отвсякъде  Sad
Люлин, то наистина си е 12 часово натоварване, аз понякога се чудя дали аз бих издържала на това, та камо ли такива малки деца...
При нас домашните са повече от упражненията в клас и като сложим и извънкласното занимание (език) и времето сутрин както и да го погледнеш не стига дори и плътно да пишат домашни едно след друго, а при нас като се правят едни дъъълги почивки и става страшно. Доникъде не можем да я докараме  Thinking
Никак не искам да я оправдавам с нямането на време или многото домашни и трудния материал, но такива са фактите.
Аз не си спомням до 5-ти, 6-ми клас да съм ползвала допълнителни помагала (сборници и др.). Учехме само по училищните учебници и те ни бяха достатъчни, за да овладеем добре материала. Сборници доколкото си спомням ползвах, защото се подготвях за кандидатстване в профилирани гимназии и техникуми след 7-ми и 8-ми клас, но те далеч не бяха задължителни за всички.
Сега помагала ползват и първолаците  newsm78 и пак има неясноти  Crossing Arms, сякаш вместо да им помагат всички тези учебници ги объркват.
Все си мисля че вината е в моята ученичка, но все пак аз го гледам от моята страна - да аз мога и за 1/2 час с всичко да се справя, но тя не може. От друга страна виждам, че тя пък не дава всичко от себе си... ей такива въпроси и грижи ме терзаят.
Бърди, много неприятен инцидент, но пък ти завиждам (благородно) за оправността на детето ти. Блазе ти!

# 542
  • София
Мерси, девойки, аз съм спокойна вече, детето и то, но просто не е редно да оставя нещата така, понеже не се знае как ще завърши инцидента следващия път.

За домашните според мен не си правете изводи отсега, то си им трябва време на децата да влязат в час, оня ден започнаха, дето се вика Simple Smile

# 543
Бърди, ако позволиш, бих те посъветвала да направиш копие от жалбата до инспектората и до полицията. Миналата година по същия начин на голямата ми дъщеря един съученик й заби химикал в ръката, като химикала е влязъл до половината в месото. Не искам да изпадам в подробности, но аз тогава писах жалба само до Директорката и нищо не се случи. Просто му поговориха на момчето и това беше. Не става така. Тогава ми казаха, че ако искам последствия, трябва да пускам и копие до полицията и до инспектората.
Иначе, стискам палци и на двамата да преодолеете бързо това безумие и дано да успеете  Hug

# 544
  • София
Уау, Бърди, изумена съм от случката! Направо загуби дар слово  Crazy!

# 545
  • дядовата ръкавичка
Аз съм изумена от реакцията на "учителката" - поредното безхаберие и арогантност.

Да не ви описвам нашата директорка. На родителската среща  при опит да й се обясни, че не сме доволни от отношението към децата на учителката по английски, отговорът беше от сорта: "Не сте тук насила, на който не му изнася, да си търси друго училище"....

tsveta_pile, много си смела. Аз все още не мога да си го представя моя дребосък сам по автобусите  Confused

# 546
  • София
Да не ви описвам нашата директорка. На родителската среща  при опит да й се обясни, че не сме доволни от отношението към децата на учителката по английски, отговорът беше от сорта: "Не сте тук насила, на който не му изнася, да си търси друго училище"....

Бреййй, това ще да е първата директорка, дето не я е страх от делегираните бюджети  Laughing

# 547
  • София
Никой, Копче!
...........Затова учим като дяволи тая година, да се махаме оттук, да бягаме към СМГ, че не си е работа.
Ами това е случка която е безпрецедентна и не бива в никакъв случай да бъде подминавана безнаказано!
Пускайте жалбата, защото тук някой трябва да поеме някаква отговорност!
Най-малкото Административна такава. Защото учителката, ако не е била в часа си, а някъде другаде, т.е. тя не е била на работа в съответното време и тогава е логичен въпроса-за какво и се плаща тогава?!  Wink
Отговорност трябва да им бъде потърсена на всяка цена!
Иначе, ако го не го направите, и не реагирате адекватно, както се изисква в случая -защото утре ще са други деца, значи приемате ситуацията за нещо съвсем естествено и така от ден на ден започваме всички постепенно да се примиряваме със всякакви несправедливости и даваме и такъв пример на децата ни за в бъдеще, което е още по-малко възпитателно. Naughty
А майката на третото дете да се подписва и тя с вас и трите заедно действайте, не оставяйте нещата така. Защото явно точно това е очакваната реакция -*да замълчиш.
Стискам ви палци! И най-вече за СМГ! Peace

# 548
  • София
Точно така разсъждавам и аз  Peace
Благодаря  Hug

# 549
Имат ли любим учебен предмет в училище, вашите четвъртокласници?
Моят син обожава Човекът и природата, а и физкултурата  Wink, как къде без физическото. Simple Smile

# 550
  • София
И моят син винаги слага физическото на първо място. Следва английският и всички останали, с променливо място в стълбицата на "любимите предмети"  Laughing.
В първи клас майка му беше задала въпросът "Кой предмет обичаш най-много?", а той й беше отговорил "Физическото и лавката!"  Joy.

Днес е на училище до 13.00., от 13.30 до 15.00 е на алианс, ще го взема и ще го водя на футбол от 16.00  ooooh!. В сряда положението е същото! Дано да успее да си научи за утре, за първи път е с толкова нагъчкана програма, а той не е нито от бързите, нито от организираните  Crazy.

ПП: Фран, сетила съм се за теб и малкия  Hug. Как върви ходенето на детска градина? Надявам се всичко да е ОК!

# 551
  • гр. София
Бърди,съжалявам за неприятната случка.За кое училище става дума?

# 552
  • Дива Индия
Бърди, много грозно нещо ви е сполетяло. Действай както си решила.
Моят син има странни противоречиви реакции - на пубертет и на хлапе. Вчера ме обиди и аз му се намусих. Той се извини, аз му казах, че не искам да ми говори. И той се разплака ... ooooh! Боже, Боже...как ще се оправяме, нямам идея...

# 553
Мисля, че нашите деца са във сложна възраст, т.е. на границата между детството и юношеството. Трябва да бъдем много внимателни сега, да не пропускаме нищо, което  става и се случва около тях и с тях. Честата промяна на настроението , мисля, че е нормално. Децата усещат настъпващите промени и те самите се объркват. Хем искат да са си малки и да ги гушкаме, хем искат вече да са по - самостоятелни и да им разчитаме. Чудесно е, че го има форума в който да споделяме мисли, идеи и събития. Успех мили майки. Hug

# 554
Привет и от мен. Hug
Да ви кажа последната "страст" на девойката...
Гледат й се филми от нашето време. Първо изгледа филма Таралежите се раждат без бодли, след това купихме книгата Войната на таралежите.
А също така изтеглихме и няколко серии на "Войната на таралежите".

Приемам идеи и за други филми от нашето време.  Hug

Вени, благодаря.  bouquet Младежът се справя учудващо добре с адаптацията в детската градина. bowuu
Бърди, много съжалявам за случилото се! Confused

Общи условия

Активация на акаунт