"Четвъртокласници Успех -29"

• 38 241
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • дядовата ръкавичка
Моят е сравнително организиран и бърз, и въпреки това последния път като го видях да учи, седна в 8.00 и стана в 11.30, без да се размотава междувременно. Вярно, че беше решил да се подготви по всички предмети, за да е свободен после за игра, но  май наистина са им в повечко домашните.

До миналата година бях на принципа - "колкото повече, толкова повече", но напоследък ми се струва, че трябва  да си щадя децата. Не го записах на допълнителен английски, на математика също няма да ходи. Ще му давам задачки в къщи, да си развива мозъчето, други амбиции нямам.
Единствено за спорта смята да настоявам.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 10:58 от Айяла

# 526
  • София
Моите девойки са на моменти - ту са организирани, бързи и концентрирани, ту са много туткави и разсеяни..
По математика обикновено имат една страничка за домашно от учебната тетрадка,  по български 2-3 упражнения, по  английски обаче домашните им в повечето случаи са по-големички. Peace
Успокоявам се с факта, че се мотаят, тъй като още не ги е завъртяло колелото и на страничните ангажименти.Като тръгнат от 01.10 на рисуване, на танци и на вокална група, нещата ще се променят, тъй като ще разполагат с по-ограничено време за подготовка.
Коте, да оздравявате бързо!  Praynig

# 527
  • София
Моят е донякъде на принципа на девойката на Фран - да му се махат задълженията от главата, че да има време за игра.
Много е бърз (и ужасно небрежен), домашните се пишат по възможност още в училище (понякога на крак в междучасието) -
с куп драсканици и недомислици. За мен класната им дава ужасно малко домашни - 3-4 упражнения по български
максимум (половината от които са - оградете верния отговор  Sad) и още 3-4 по математика.

Четири години вече дудна, че трябва да се работи по-внимателно и понеже овенът не слуша,
почти винаги му давам допълнителни упражнения, особено по български, с надеждата, че
количествените натрупвания могат да доведат до качествени изменения  Laughing

# 528
И ние винаги сме работили и по допънителни материали.
В училище докато ги озаптяха и денят свършил.  ooooh!
От тази година на новото място работи много концентрирано в у-ще, след това тъй като не изобщо така изморен, както преди сяда без никакви напътствия от моя страна и си пише всичко, вкл. и допълнителните неща.
По математика му бях взела миналата година сборниците на "Хермес" и "Изкуства", за четвърти клас на същите издателства имаме. По много атрактивен начин са поднесени задачите, разчупени са текстовите, не са така плашещи като сборник с думи от край до край. Peace По БЕ също имаме, от там основно диктовки правим и някои упражнения.

По английски ще види зор, защото има само начални познания от лятото, а децата 4 год. този език са учили. Вероятно ще го запиша на курс.

По ЧО имат домашно "От къде произлиза името ти и какво означава?" Grinning.
Харесва ми това домашно. Учебникът още не съм го разглеждала.

# 529
  • Варна
...
с надеждата, че
количествените натрупвания могат да доведат до качествени изменения  Laughing

Милата!!!  Joy Joy Joy Ха дано!!!

По ЧО имат домашно "От къде произлиза името ти и какво означава?" Grinning.
Харесва ми това домашно. Учебникът още не съм го разглеждала.

Има едина програма РАМО, която има точно такива теми, свързани са с  семейството, етносите и др. Има и игри.

# 530
Този вирус с повръщането сякаш цяла София е обхванал. Когото питам всеки го знае... Ние го изкарахме и с малкия и с каката - днес е за първи ден на училище. Хубавото му е че бързо отминава, за 2 дни и ще сте ОК. Да знаете че след повръщането обикновено идва разстройство, при някои по-силно при други по-слабо, доста е неприятно състоянието. Бързо оздравяване!
Ох, ние сме много зле с организацията, времето никога не стига и то с много. Започва да учи след дълго натякване и подканване и след първата задача, хоп става и нещо странично захваща. Няма никаква самостоятелност. Не мога да си представя как ще се подготвя когато скоро тръгна на работа (все още съм по майчинство).
Моля, споделете някакъв опит, занималня ли ползвате, как успяват децата да се подготвят сами, че и да обядват и тръгнат на време за училище (при втора смяна)?

# 531
  • дядовата ръкавичка
Смятах да го оставям да се подготвя сам, но при нас проблемът е транспортен - независимо дали е първа или втора смяна, някой трябва да го вози от или до училище  ooooh!. Не смея още да го пускам сам с градски транспорт.
Организирахме занималня за 3-4 деца в апартамента на едно от тях, в близост до училището. От днес Саши с още две деца се подготвя там с помощта на учителка. Не знам как ще я караме, защото занимателната учителка останала  потресена от обема на домашните им и иска децата вечер след училище  ooooh! да пишат домашните  вкъщи, а тя сутрин само да проверява и обяснява  Naughty

# 532
Не знам вие как го чувствате, но нашите деца тръгнаха първи клас в една много неблагоприятна година, посрещнаха ги на 15 септември много необичайно, с революционни призиви за стачка. Ходиха 3 дни на училище.... и после много време не. Според мен това доста дестабилизира набора и явно последиците си ги теглим и до днес. С това разсейване и нехание.
Затова сега не смея още да се зарадвам на положителните промени при детето.
Цвета пиле, докато не му дойдЕ отвътре на моя, и при нас беше драма. Забелязала съм, че когато има в графика извънкласни дейности се организира по-добре. Относно втората смяна нямам съвет, никога не е бил втора смяна.
Айяла, това е неприемливо, според мен. Какво се получава, 12 часово натоварване? Naughty Нали тя е там, за да обясни, какво ще им обясни пост фактум, при домашно пълно с грешки, примерно? Минали сме през един такъв любител на червения химикал.

# 533
  • дядовата ръкавичка
Разбира се, че е неприемливо. Така или иначе, въпросът май е решен. Александър ми се обади, да ми каже да го отписвам  Stop. Явно ще се готви сам и ще търсим друг вариант за придвижване, такси   ooooh!

# 534
Айяла, жалко, че не се е получило. Hug Успех!

sea woman, благодаря за програмата. Четох повече тук:http://liternet.bg/publish/irizov/ramo.htm

# 535
  • София
Снощи имахме и ние родителска, аз бях решила да не ходя, че корема ми вече собствен живот си живее  ooooh! Обаче имаме инцидент по физическо, госпожата явно ги пуска на двора и се скатава и онзи ден дошли някакви циганчета и набили няколко деца - включително моето са го ритали по гърба.
Цял роман мога да напиша за наглостта и безочието, с които тази учителка разговаря с мен вчера, при положение, че е не просто виновна, ами си е чисто престъпление нейното.
Сега съм седнала да пиша жалба, ама пусто времето за раждане яко ме притиска и буквално не мога да си събера мозъчните клетки, как се случи баш сега ... Но няма да се откажа де, говорих и с детето, да не би да се притесни от това, че ще се жалвам от учителката му, но той е толкова принципен и държи на справедивостта и реда, че изобщо не се поколеба.

Иначе организацията му е сутрин става към 8, докъм 8:30 е готов със закуска и тоалет и сяда да учи. Обикновено му отнема около час и нещо, може и 2, ако има много домашни - вчера беше такъв ден. Към 11:30 обядва и в 12 излиза.
Аз сега съм си у дома, но гледам да не му се бъркам в програмата и да се оправя сам. Преглеждам домашните и ако има нужда от помощ ме търси, но засега само вчера се наложи да помагам. Дори като се успя сутрин  Embarassed и стана след 9, го заварвам закусил, разтребил и седнал на бюрото да пише, направо не мога да му се нарадвам на детето, дано не идва скоро пубертета  Laughing

# 536
  • София
Снощи имахме и ние родителска, аз бях решила да не ходя, че корема ми вече собствен живот си живее  ooooh! Обаче имаме инцидент по физическо, госпожата явно ги пуска на двора и се скатава и онзи ден дошли някакви циганчета и набили няколко деца - включително моето са го ритали по гърба.
Бърди, какви ги разправяш?! Ужас!! ooooh!
А къде е била охраната?!
Никой, ли, не е реагирал на инцидента?

# 537
Бърди, много лоша случка. При нас настоятелството сега организира охрана И на двора на училището.
Вие камери, охрана, такива неща, нямате ли?

Къде ще пускаш жалбата, сигурно не е лошо и в полицията? Някакви медицински?

# 538
  • София
Никой, Копче!
Ако не ви е досадно да четете, ще копирам, разказвах в един друг форум, в който пиша.

Вчера в час по физическо госпожата ги е пуснала на двора да си правят квото си искат и си е била камшика. Моят хубавец с още 2 момчета решават, че не им се рита футбол и сядат на сянка да си говорят. Идват отнякъде 3 циганчета и след няколко реплики (от сорта на вие сега в час ли сте, ама колко часа имате ... ей такива), се хвърлят да бият нашите юнаци. Иво е с яки ритници по гърба, друго дете по гърба и крака или ръката, нещо такова, третото са го праснали доста здраво по врата и се е наложило и до лекарката да отиде после. В последствие разбрах, че третото от децата са го накарали да се преджоби да си даде телефоните и той явно е отказал и оттам е тръгнал боя (ама моя разсейчо това не ми го разказа, та не го знаех).
Та днес имаше родителска среща, на която смятах да не ходя, обаче след тази случка естествено отидох.

В общи линии отидох не особено напушена да се карам, по-скоро дето се казва остро да възразя и да поискам мерки да не се получава пак. В резултат се изправих срещу най-наглото същество в природата - учителка по физическо, която е и зам-директорка и близка приятелка на директорката. Тя започна с "Предполагам, смятате, че аз съм виновна". Ами не, смятам, че баба ми в Пазарджик е виновна, краво такава! Лошото е, че имаше една майка, която е голямо зло сама по себе си и няма нищо общо със случая, но обича да се кара и като набра инерция да крещи, просто смаза всичките ми намерения за нормален диалог. В крайна сметка, понеже явно се включвах рядко и без да крещя, госпожата директно дойде при мен отзад да говорим, без вряскалата. И като се почна, не можете да си представите, оправдания с каквото ви дойде наум. Тя не можела да е пъдар на децата. Питам каква й е тогава работата точно и ако смята, че не може да я върши, да говорим с директорката и да дойде на нейно място някой, който може. Те децата сега да не мисля, че са били като по наше време - неееееее, къде ти, аз само един час да съм отидела на нейно място. Ама, госпожо, казвам аз, аз също съм сигурна, че ако дойдете на моето работно място няма да се справите с работата ми. Да де, да, ама какво да правела? Викам, вие като идете на лекар, той така ли ви вдига рамене и пита вас какво да правите? На който каквато му е работата, да си преценява как да я върши и може ли не може ли. Ми нямало да ги извежда навън тогава. Айде викам, ново двайсе, понеже не можете да си вършите работата, да накажем децата.
Питах я има ли план по физическо за годината - имало. Ми що не го спазвате? Ами аз насила не мога да ги накарам. Бреййй, мама му стара, как по всичко успяват да ги накарат насила, по едно пусто физическо толкова трудно излиза?
После се оправда с оградата колко била зле и че всеки влизал и излизал, пък с тия делегирани бюджети... Не знам с тройната коалиция как не се оправда, ама още малко ако бяхме продължили, като нищо Simple Smile
Питах и как може да се случи такъв инцидент и никой да не се обади да ни уведоми родителите. Ами те ако за всяко нещо трябвало да ни уведомяват ... Викам, моля? Всяко нещо? Вие това за нормална ежедневна случка ли го броите, че да не е нещо особено за докладване? Е, казва оная, разбира се, ако е имало последствия ... Викам я дефинирайте последствие, моля? Счупен крайник, счупена глава или наръгано дете се класифицират като последствие? Щото за мен ритниците в гърба на сина ми са си баш последствие.
Като цяло, приключих разговора много по-ядосана, отколкото го бях започнала. Междувременно говорихме с другите родители и се оказва, че това по физическо да си излязат навън и тя да не се мярка, се случва постоянно, не е изключение случая вчера.
Та три са битите деца, на едното майката беше там и говорихме, на другото нямаше никой и търся сега координатите. Нямах намерение да правя нещо, обаче след тая родителска среща реших, че ще напиша жалба, утре ще я мъдря - от името на трите родителки, стига и третата да иска да се включи (тази, която беше днес, е с мен). Та жалбата ще е на този етап до директорката, като ще искам входящ номер. Ясно ми е, че няма нищо да се случи, но така случая ще го има черно на бяло. Освен това в заключение ще пиша, че от добронамереност тази жалба е само до тях, но при последващ случай на безконтролен час по физическо, независимо със или без последствия за някое дете, следващата жалба ще бъде до Регионалния инспекторат. И че ние се ангажираме отвреме-навреме да минаваме да проверяваме в двора какво правят децата ни в часовете по физическо.

Иначе имаме охрана на Егида. Охраната се състои предимно в това да стоят на вратата и да не пускат родителите вътре   Sick

Люлин, няма медицински, не е бил кой знае какво боя (осъзнавам колко абсурдно звучи тази реплика). Честно казано, той самият не беше кой знае колко възмутен или впечатлен , докато ми разказваше, което, честно казано, ме потресе повече от всичко - явно децата там го намират за нормална случка. Майката на другото хлапе също - питала го защо не й се е обадил веднага, а той казал - е какво толкова?

Затова учим като дяволи тая година, да се махаме оттук, да бягаме към СМГ, че не си е работа.

# 539
Бърди, какво друго да кажа, освен  Hug Hug Hug
Доведете нещата докрай, винаги си заслужава.
Децата свикват с обидите и агресията, това не е добре. Confused

Общи условия

Активация на акаунт