"Четвъртокласници Успех -29"

• 38 193
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Славче, за нищо! Дано все пак това е вярното решение  Laughing  Hug!
А моя хубавец не е затрупан с уроци, ама пак влачи едни четворки... да им се ненарадваш  ooooh!!

# 616
Славче,  Вени*** ти е казала верния начин  Peace
Колкото до знака, той нали е съставен от клечки, "-" е една хоризонтално поставена, а "+" са 2 кръстосани, така че премествайки вертикалната от "+", знака става "-" и обратно добавяйки към "-" една вертикална става "+". Просто трябва да си представим че равенствата са изписани само с цели клечки.

# 617
А моя хубавец не е затрупан с уроци, ама пак влачи едни четворки...
Къде ги влачи?  newsm78

# 618
  • София
А моя хубавец не е затрупан с уроци, ама пак влачи едни четворки...
Къде ги влачи?  newsm78
Донесе четворки, това имах предвид.

# 619
Разбрах те. Исках малко да те развеселя.  Wink Никога не ми е пукало за оценките, не че не се гордея с отличните. Просто така се случи, че си пазя всички бележници. В пети клас годишната ми оценка по математика е четворка, а в момента с това си вадя хляба и казват, че съм мнооого добра!  bowuu Е как да мрънкам на детИтУ тогаЗИ? Mr. Green

# 620
  • София
Дидева, спече ме, бре, жена  Joy  Hug! Написах го съвсем разговорно, като между приятелки и ти ме изненадА Laughing.
Не се карам (вече  Blush) за оценки. Но ме е яд, че не е амбициозен и насъскан, че е разсеян и туткав. Днес е учил 4-5 урока по ЧП самичък. Одеве го изпитах - толкова добре ги знае! А ако утре правят тест, почти съм сигурна, че ще се обърка някъде и ще сгреши от заплес или притеснение, не от друго  ooooh!.
Абе, добро ми е детето, ай стига съм мрънкала и аз  Mr. Green!

# 621
  • София
Вени, споко, болшинството дечица май  са на тоя хал. Mr. Green Пубертетът ги приветства.. Hug
И моите моми са станали едни мързеливи, едва се натуткват да седнат да учат, разсейват се , карат се помежду си и така времето неусетно лети... newsm48 Редуват все още петици и шестици само, но това нищо не значи. Просто за мен е видима разликата с предходните години...Хокам ги от време на време с надеждата да се стегнат, най-вече като организация .Да видим какъв ще е ефектът, дано не е нулев Joy

# 622
tsveta_pile ;цифрите в задачата са изобразени като кибр.клечки/в единия край са удебелени-надявам се да обясних разбираемо/;а знаците плюс и минус - не.Но вече няма значение.Синът ми я написа както ни каза Вени***.Утре ще разберем. Peace

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 23:23 от Славче

# 623
И ние в отбора с четворките  Laughing Започна се!Мислех,че тази година няма да ги мяркам в бележника,но уви!Даже ги подписвам  Mr. Green Тук  поне се успокоявам,че не сме единствените .  Crazy

# 624
При нас "Човекът и Обществото" много куца, как ще се оправяме, не знам. Thinking
Идва му всичко много , усещам го , а и на мен, нямам време почти да му помагам, а го усещам че изпушва.
Всеки ден има и извън училищни занимания и направо ми е жал за него.
Контролните изобщо не ми харесват, научава си нещата, обаче там явно блокира...
Идея нямам по какъв начин да му покажа да се справя.

# 625
  • София
И моята госпожица се е отпуснала(или по-скоро още не е влязла в ритъм).
Седни да учиш за теста -ааа, аз си знам, то е много лесно!
И ми носи 5-ца - викам - Ясноооо всичко си знаеш!
И почва да ми носи от 9 кладенеца вода, видите ли не е точно както аз си го мисля. ooooh!
Ама за 4-ката по Човек и общество направо щеше да се сдъвче сама от яд. Оставих я да си се ядосва, друг път няма да ми философства колко много знае.

Нашите сякаш още не са натоварени с много домашни, поне на мен така ми се струва.

Аз малко със закъснение - Славче мисля, че Вени е права, защото единствените клечки, които може да се местят един път са правите клечки. Преместят ли се другите не се получава нищо(т.е. остава една наклонена черта).

# 626
  • дядовата ръкавичка
Уфф, не знам. Аз на моите им обяснявам, че трябва да учат за знания, не за оценка. Ама като погледна какви неща учат, по БЕЛ например - форми на думата, сродни думи и други разни чудеса ... къде ще им потрябват тези знания, идея нямам .... лингвисти, освен ако станат. В тоя ред на мисли, от оценки гледам да не се впечатлявам.

# 627
Маргало, твоето дете много преживя. Вероятно има нужда от малко почивка, а не от много учене.
Излезте някъде сред природата.
Това е моят скромен съвет по повод безпокойството ти.
 Hug

# 628
  • София
Уфф, не знам. Аз на моите им обяснявам, че трябва да учат за знания, не за оценка. Ама като погледна какви неща учат, по БЕЛ например - форми на думата, сродни думи и други разни чудеса ... къде ще им потрябват тези знания, идея нямам .... лингвисти, освен ако станат. В тоя ред на мисли, от оценки гледам да не се впечатлявам.
Права си, идеята е да учат за познания, не да стават бележкари, но една тройка или четворка примерно трябва да им е сигнална лампичка за липса на достатъчно знания или поне за недотам добре овладян материал. Въпреки че нещата са силно  относителни....Дори и отлично подготвено дете, в резултат на разсеяност или друг моментен фактор, може да оплеска нещата.  Laughing

# 629
  • Варна
tsveta_pile ;цифрите в задачата са изобразени като кибр.клечки/в единия край са удебелени-надявам се да обясних разбираемо/;а знаците плюс и минус - не.Но вече няма значение.Синът ми я написа както ни каза Вени***.Утре ще разберем. Peace

Снощи писах, но не се получи публикуването... При задачите с клечките е възможно решение и промяната на знака, макар да не е представен като клечки. в една книжка има подобни задачи и техните решение, именно така е дадено. така че вярно сте се справили.  Hug

Маргало, при нас не само Обществото е проблем. И природата също. Изобщо имаме затруднение с разказването, защото му е трудно да конструира текст... Каквото-такова. Учим вечер. Аз съм първа, той втора...

Общи условия

Активация на акаунт