"Четвъртокласници Успех -29"

• 38 197
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Маргало, по-добре така, отколкото да не му пука... Аз много се притеснявам, че моята изобщо не се вълнува, когато изостава с подготовката. "Не мога", "Не искам" - това слушам постоянно. Не си е написала, а явно и няма да успее, домашното за курса по математика. Но май само аз съм притеснена от този факт. Като я питам не й ли е неудобно, отговаря "Е, какво толкова" Confused

# 601
Аз съм Tess, но с нов ник  Simple Smile

При нас музиката е пълна с хитове като "Кон излязъл на полето, глътнал въздух и умрял", представена като песен номер едно на техните баби и дядовци  Flutter Също народни песни, нечувани от мен досега, напр. "Излязла е баба за припънки гъби" и "Цонке ле, чушко червена". Цонка е многоженка, която е била женена за повечето мъже в селото. И др. такива.   Wink

Относно извънкласните занимания аз все още се колебая между английски и математика. За английския е ясно, че ще трябва, въпреки че училището се води езиково и имат повече часове и там. Но като сложим спорта 3 пъти седмично и купчината домашни, не остава много време. Моят син от тази година ходи сам на училище и спорт. Е, ако закъснее сутрин го караме, но иначе не иска и да чуе да го водим някъде вече. Пледира за правата си като борец за свобода точно ooooh!

Напоследък нямам много време за форума, но дано успея скоро да се включа малко по-обширно  Simple Smile

# 602
  • София
Я, каква дискусия предизвиках, с тези песни.
Втрещяват ме заглавията на народните песни, включени в учебниците, да не говорим и за целите текстове!
А с толкова много стойностни и смислени песни е пълен българският фолклор, те като че ли зорлем искат да отвратят децата от него...
Тези текстове ми намирисват, като че някой стихоплетец на "Пайнер" е съставител на учебника...

# 603
  • Карлово
Вчера на 2 пъти питах Веселина какви са били въпросите на входното по музика. Тя ми отговори, че не помни, освен един - как се свири на тамбура , с лък, перце,... щото я бърка с гъдулката. И малко раздразнено ме попита, не ми ли стига, че има 6-ца. Всъщност на всички има 6-ци. Вчера са им нанесени в бележниците и ги донесе за подпис. Но за ДБ и ИИ не съм чула за входни.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 15:44 от chanoir

# 604
  • дядовата ръкавичка
Поздравления, Dana_2010 (бивша Tess) за самостоятелното ти и свободолюбиво момче  Peace.

Маргало, и на мен ми стана мъчно за детето.

У мойто перде, единственото чувство, което предизвиква училището е досада  Confused. Учи и пише, но само защото е задължение, от което трябва да се оттърве колкото може по-скоро. Днес ми каза, че ако бил магьосник щял да направи така, че да няма никакви училища никога! Stop.
Проблемът за мен е, че няма нещо което да предизвика тръпка у него - такава апатия, мързел и липса на амбиция  Confused ..... мъка, мъка. Сестра му е обратния случай, ако имаше как щеше да се запише на всички възможни  спортове и изкуства.  

# 605
Благодаря ви за мненията.
Ние днес пак сме у дома обаче  ooooh!
Отиде тази сутрин и след половин час ми се обади отново корема  Thinking
Направо вече взе да ми идва нанагорнище.
Ядосвам се защото в тяхното училище тоалетните не се заключват, било политика.
Няма райберчета дори.
Ами влизал той, а самата тоалетна е на около 2 метра зад вратата, не може и да си я държи.
И докато е вътре другите деца влизали и то горкото представете си какво преживява, как да не го прибера?!  ooooh!

# 606
Маргало, значи не само на мен ми се струва че децата са претоварени. Ние сме от тези дето не се трогват много, но когато времето я притисне и моята дъщеря започва да реагира тревожно, по неин начин разбира се. Тя не реве, но започва да се ядосва да вика и крещи, да проклетисва училището, изнервя се до краен предел.
Все гледам да не я товаря с други ангажименти и извънкласни дейности, само на английски ходи, пианото ние го отказахме преди 2 години още, просто в никакво време не можах да го сместя, а то изисква доста време за упражнения. Така в къщи прахлясва едно пиано, за мое най-голямо съжалене, но прецених че може би изграждането на едно хубаво хоби (свирене на инструмент) не струва толкова изхабени нерви и усилия.

# 607
  • България
здравейте мами
позволете ми да нахлуя в темата ви с молба за помощ
запознах се с майка в друг форум.тя има момченце в 2клас в София.отглежда го съвсем сама и е безработна.детето се нужда е от топли дрехи и обувки.тези от вас който могат да помогнат,нека го направят и стоплим това дете в тези вече мрачни и студени дни.
адреса ще го изпратя на лични.детето е 132см,35кг и 35номер обувки.

пожелавам на децата  ВИ да са живи и здрави.много успехи в училище и незабравими мигове.
БЛАГОДАРЯ ви предварително!!!

# 608
  • София
Здравейте!

Маргало - на моя син постоянно му повтарям-винаги до тоалетна с още поне едно дете. Да се пазят и да са спокойни.
Интересното е, че със щерката въобще не се бях замисляла по този въпрос, докато тя не ми каза един ден - Аа ходих да пазя на еди кой си. Та я поразпитах, какво аджеба е пазела.

Креми днес като я взел баща й не е била добре - цял следобяд лежи със силни спазми в корема и няма цвят на лицето.
От две седмици двамата се редуват да се разболяват - тъкмо се закрепи единият и се влоши другият и обратно. Писна ми. Уж нищо сериозно и въпреки това чак на мен си досадих с даването на сиропи, капки и т.н.

Тес и моята щерка пледира за права и свобода, ама само до момента, в който трябва да остане сама вкъщи.
Е тогава такъв рев настава, че не е истина. Страх я е.
А е голяма и вече в работата ми се мръщят като кажа примерно - щерката е болна и трябва да си остана с нея вкъщи.

# 609
Минахме втора смяна!Мъка,мъка  ooooh! Не може да се приготви навреме.Днес ми се наложи да изляза,оставих я с баба ѝ,резултата неподготвена,обуваща се в асансьора и сресваща се в колата по път за  училище.Смятам да приложа по сроги мерки.От днес започва и часовете по шах,не ми се мисли  Rolling Eyes

# 610
Минахме втора смяна!Мъка,мъка  ooooh! Не може да се приготви навреме.Днес ми се наложи да изляза,оставих я с баба ѝ,резултата неподготвена,обуваща се в асансьора и сресваща се в колата по път за  училище.Смятам да приложа по сроги мерки.От днес започва и часовете по шах,не ми се мисли  Rolling Eyes
мамаиви, вече втора година се пържа на същия огън. Най-често постотваните думи са: "Хайде, бързо, нямаш време". Най-лошото е че накрая и аз се притеснявам, ядосвам и не рядко дори се разтрепервам (безхаберието и закъсненията са ми против природата), но ми се е паднало да ги гледам всеки ден и да няма какво да направя... Отдавна се опитвам да наложа строги мерки, но при нас нищо не става. Ако някой знае ефикасни методи да споделя!

# 611
ЗДравейте!Искам да ви помоля за помощ за една задача.Не мога и не мога да я реша:
  Премести една клечка така ;че да се получи вярно равенство.
  V I - V =X
  XI +V =V

Ако някой може да ми помогне PraynigА аз продължавам да се чудя newsm78

# 612
  • София
Славче, мисля, че е така:
V+V=X
XI-VI=V

# 613
Ами;не съм сигурна;дали знакът може да се променя.В задачата само римските цифри са дадени като кибритени клечки.Те са общо четири равенства и другите две ги решихме с преместване на клечка от самите цифри.

Мисля; мисля и друг начин не виждам.
Вени*** много благодаря!

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 21:11 от Славче

# 614
Момичета, много сме затрупани с уроци Thinking
Направо започнах да се плаша  Tired
Стрес голям, започна да получава едни оценки  Crossing Arms
Идея нямам как ще се оправяме Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт