"Четвъртокласници Успех -29"

• 38 262
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Фран, Heart Eyes Hug Тука верно са се струпали ред осмокласни и деветокласни мами... hahaha
Родителската среща при нас бе посетена от бабата активистка, тъй като денят и часът на провеждане съвпадаха с тези  на родителската среща на новоизлюпената гимназистка.
Събирали са парички за сборник по математика, дежурните доброволни дарения, но този път с леко увеличен размер, тоест по 40 лева на дете, плашили са гаргите като при Фран с миниматури с по-висока сложност. Mr. Green Иначе не е имало кой знае какво  ново..За зелени училища при нас заговарят по-късно, тъй като ги правят през втория срок. Но е станало дума за предстояща през октомври еднодневна екскурзия до Искърския пролом.
Иначе днес девойките  бяха организирани и си научиха бързо, за да се видят с приятелки и да поиграят в училищния двор.

# 451
  • София
already detective, пък нашата класна каза изобщо да не се притесняваме от матурите. Даже не сме купували допълнителни помагала (миналата година взехме един сборник по математика); каза ни, че имат предостатъчно време, предвидила им е тя тестове и допълнителни задачи, с които да се готвят. Обръщам се към теб, защото децата ни са в едно училище  Mr. Green, явно всеки преподавател преценява доколко да уплаши децата или по-скоро техните родители  Joy.

Най-сетне купихме и кецове за физическо за цели 7 лв., нещо се стресирах от цените напоследък и това ми се видя направо като подарък  ooooh!.

Не е лошо, че споделяте и за по-големите деца. Интересно ми е, а и полезно - горе долу се ориентирам колко ще изтрещя до тогава  Laughing!

# 452
  • София
Вени,доста рано е за изтрещяване...След около 3 години може...  LaughingНашата класна открай време е поддръжник на  тази тактика с представянето на нещата по-сериозни отколкото са в действителност,така беше  още когато каката беше четвърти клас и за пръв път бяха въведени миниматурите. Mr. Green Та аз не се ловя лесно на въдицата, защото я познавам. WinkНо при децата може и да има някакъв ефект на стягане, тъй като те нямат идея какви са тези външни оценявания .Големите, след 4 годишен опит с тези тестове и с държани сборно над 20 миниматури, си знаеха урока..  hahahaОценката  от тях може да бъде внесена само като текуща, при това само при желание отстрана на ученика, и то при положение, че работите бъдат проверени преди оформянето за втория срок и годината.И тъй като това рядко ставаше факт, не си даваха абсолютно никакъв зор, въпреки заплахите отстрана на учителите....Сега може и да има някаква промяна, с оглед на това, че следващите  подобни оценявания ще са чак в 7 клас.Въпреки че дотогава колко изменения могат да настъпят... WinkЗнам, че и девойката на Етиа също е в нашето училище и ми стана интересно споделеното от нея, а именно, че още от 3 клас имат преподавател по разказвателен предмет от горния курс. И при вас ли е така? Може би това се дължи на хорариума часове, който има общообразователната преподавателка.Нашата учителка например не води  английския, имат си друг преподавател.
Аз купих на девойките симпатични гуменки по 11 лева с идеята последните да са за физическо.Но те пък си ги харесаха, тъй като като разцветка и модел наподобяват Converse, и ги подносиха навън..Така че сме в изходна позиция. Crossing ArmsПак си нямаме гуменки за салона.Като се развали времето, изпирам ги и им ги давам за физкултура, няма да правя склад..А дотогава без това ще играят навън.
От първи октомври почва работа Центърът за работа с деца, помещаващ се в двора на училището.Моите госпожици ще ходят на рисуване, на танци и на театрална школа там. Grinning

# 453
  • София
Моят синковец е в един клас с девойката на Етиа и младежът на Котето, направо сме мафия  Joy! Голямо съвпадение се оказа, защото всъщност се запознахме тук, във форума, в една от първите теми за нашия набор.
Да, наистина, от миналата година по ЧО им преподава г-жа Максимова. Тази година по ДБТ ще им преподава класната на друг четвърти клас. Причината е именно в хорариумите и лекторските часове.
Миналата година, в края на трети клас, класната им пусна матурата по БЕЛ, която са правили четвъртокласниците, ей така, пробно. В интерес на истината, резултатите им бяха повече от добри!
Марти три години ходи в Центъра уж на занималня, но всъщност заради игрите с приятелчетата. Даже се разбираха да пишат домашни у дома, за да могат да играят там. Тази година май няма да го записвам, защото футболните тренировки са три пъти в седмицата, а алианса - два пъти.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 22:12 от Вени***

# 454
Тази година по ДБТ ще им преподава класната на друг четвърти клас.
already detective , мисля че класната на твоите момичета.

Аз освен да кажа, че обущаря ходи бос и го усещам с пълна сила, друго не се сещам. Confused

# 455
Моят синковец е в един клас с девойката на Етия и младежът на Котето, направо сме мафия  Joy! Голямо съвпадение се оказа, защото всъщност се запознахме тук, във форума, в една от първите теми за нашия набор.
Браво! Много се радвам на такива съвпадения!
Светът е малък, нали?

Нашата класна открай време е поддръжник на  тази тактика с представянето на нещата по-сериозни отколкото са в действителност,така беше  още когато каката беше четвърти клас и за пръв път бяха въведени миниматурите. Mr. Green
Ооо, да!
Хич не се връзвам на подобни провокации! Joy

Обаче... все пак вече за нищо не се заричам...
Бях казала, че за малката дъщеря няма да ме тресе седмокласната треска, но имам известни съмнения относно това мое твърдение. Ще ме тресне, даже с по-голяма сила.
В момента съм на вълна:Предстоящо тръгване за пръв път на детска градина на дребния и от няколко дни нито спя, нито нищо... Уж с третото дете щях да бъда най-смела и решителна, но се оказа, че съм най-ранима... Cry

# 456
  • София
 Фран Джонсън аз установих, че с малкият се притеснявам в пъти повече отколкото с щерката.
 Предполагам това е така, защото вече знам какво ме чака hahaha Имам приятелки, които пък обратно - успокояват се като са минали вече по този път. Ама хора разни!

already detective другият път като видя девойките с някой различен от бабата(щото с нея си се знаем)- спирам и се представям Grinning
Излагация е да не се познаваме, децата още от детската градина са заедно.

Купих на Кремена гуменки за 13 лв, сребристи, леки, много хубави(иска да си ги носи постоянно). Похвалих се на една приятелка и тя вика - ти луда ли? За гуменки - 6-7 лв максимум. Пък аз защо никъде не видях такива цени.

# 457
  • София
Фран, аз имам едно дете и като цяло не обичам да правя генерални обобщения, но сякаш момичетата са по-оправни, по-организирани и по-намахани от момчетата. Успех на детето, пък ти не се давай без бой; ще победите и детската  Hug!

Етиа, аз днес се сетих за тази сергия на нашето пазарче, на която продават евтини детски обувки и маратонки, та там ги намерих. Ако ти трябват за първокласника, ще те заведа някой път  Peace.

# 458
Фран, малкият разбойник се справя успешно с две каки, една ДГ ли ще му се опре!
Стискам палци. Със сигурност знаеш, че не бива ти да си напрегната, за да го прехвърлиш към детето, така че оммммммммммммммм. Grinning

# 459
  • София
Ай, стига, бе, вие тук всичките от едно училище се събрахте...
Аз за да намеря съмишленици се записах и в темата на 41-во, но там нещо ги мързи да пишат...
Много сте облагодетелствани майките на момиченца, все имате избор и за обувки, и за парцалки, сега ме застреляхте и с евтини кецове, а кажете мъжки кецове за физкултура номер 36-37 от къде да намеря...

# 460
  • София
Хахахаха, много забавно ми стана от последните постове, верно е малък светът..  Grinning
Фран,всичко ще бъде наред с детската градина! Hug Скоро ще чакаме отзиви и за "училищните" радости и неволи на малкия първогрупец..  Heart Eyes
Етиа, ще ми е много приятно да ме спреш по описания начин. HugОбаче аз рядко се явявам напоследък в училище, да не кажа хич,тъй като от средата на втория срок на миналата учебна година ги пуснах да отиват и да се връщат  самички.А иначе не те е подвела приятелката ти, наистина има гуменки по 6-7 лева, при това съвсем прилични. Преди по-малко от месец купих един чифт, само за едната, понеже нямаше номер като за втората с тези нейни плавници. Mr. GreenМагазинът е на Ботев, точно преди гарата,срещу един новопостроен хотел, нарича се Нар Маг.Запомнила съм го, тъй като ми навя спомени за наименование на магазини от миналия век... :Освен много симпатични  гуменки на цена 6 лева, имаше  и хубави блузки и анцузи на повече от прилични цени.
Вени,и близначките ходеха на занималня в Центъра, но с нарастването на групата и със смяната на учителите ги спрях, тъй като почнаха да си идват вечер напълно неподготвени за следващия ден, а същевременно доста изтощени от целодневния си престой в училище. Peace
Не знам дали назад във времето не съм ви разказвала един майтап от същата тази занималня във втори клас.Имали децата за домашно преразказ по Развитие на речта. PeaceДотук добре.Взимам аз вечерта тетрадката на едната, за да проверя написаното.Първото ,което ми се наби на очи, беше стилът на написания текст, нищо и никой  не можеше да ме убеди, че е правен от осемгодишно дете. Mr. Green .Взимам тетрадката на другата и хоп - в нея се мъдри дословно същият преразказ.Стигнах аз до истината, а именно, че преподавателката в занималнята написала на дъската примерен преразказ и им казала да се водят по него.Е да де, но всички дечица от занималнята го преписали, а тя се беше подписала, че го е проверила.Накарах ги  вечерта да напишат нов, всяка своя си.А в някой от следващите дни, класната сподели с мен, че е имала разговор по темата с въпросната учителка.Проверила N на брой еднакви преразкази .В първия момент била озадачена, защо при такъв добър преразказ, моичките ,въпреки че са били на занималня заедно с останалите, са с другояче написан.Пък после й светнало, че родител, проверяващ тетрадката на едно дете, може и да си затвори очите за прекалено добре написания текст, но такъв с две има база за сравнение...И като последното покаже 100%-во съвпадение на написаното, явно нещата не са наред..
Затова ползваме Центъра като идеалното място за посещаване на останалите извънкласни форми след училище, а подготовката и писането на домашните - у дома. WinkИ системата сработва много добре. Grinning

# 461
  • София
already detective, Нар Маг имаме и в Кр. поляна! На пръв поглед е леко неугледен и мизерен, но колкото пъти вляза там, все намирам по нещо. Купувала съм анцузи - долнище и горнище с цип за 10-12 лв., тениски по 5 лв. и едно есенно яке, класически модел - 12 лв. Между другото, нито са се разпаднали, нито са се прокъсали, нещата са идеални за тези цени  Peace.
Не е съвсем близо до нас, но ти ме подсети, ще взема да го наобиколя тия дни.

# 462
  • София
already, ейй, колко е удобно да имаш еднакви деца... (макар твоите да не са много еднакви Laughing), ама и ти как нямаш доверие на учителката и си я олепила в крачка smile3521

# 463
  • някъде ... тук ...
Sash, на Радо са за 11лв. от Стил99 в Младост, ама 39ти номер. Той си ги избира.

Радо снощи дири картинки за Октоберфест по немски. Днес ги гласих на едно А3, да му ги отпечатам Laughing

# 464
Нашата родителска среща е на 29ти, точно ден след втората на каката. Така, че вече ми уплътниха две от вечерите другата седмица  Mr. Green Паричките, които събрахме за помагала са 33лева. Почнахме домашните, преговорите и така. За матурите още нищо не знам - ще разбера на родителската среща.
Много ви се радвам, момичета, че сте заедно в едно училище. Друго си е. Аз май си нямам компания тук  Sad
За гуменките - вчера търсихме, но на моята госпожица не й били удобни. Имаме си цвички за салона и маратонки за навън. Е, пак ще търсим.

Общи условия

Активация на акаунт