Серхан Яваш (Харун-"Незабравима" Мендерес-"Клетва" ) - Тема 6

• 34 555
  • 720
  •   1
Отговори
# 405
Виждам аз заветния финал
Харун на Еда пак ръката е фанал.
В болницата до леглото й стои,
а Меца пак долни планове крои.

Джемил ще направи важно откритие,
което ще доведе до неочаквано развитие.
Може би инфаркт ще го покоси...
а Тюркяна пак ще скубе коси.

Човечеца обаче трапа ще прескочи,
на Любимката на врата ще скочи.
Ще поиска брака да се развали
на Ямур живота да не провали.

Най-сетне ще получат благословия
при Арсланлъ ще се дигне олелия.
Ъшъл, благата красива женица...
подложила на предателите динена корица.

Феяз кат разбра му увисна ченето...
Боже, за каква жена му се ожени детето.
Веднага адвокатите в имението привика
ареста на снахата бърже предизвика.

Толга накрая разбра, че смисъм няма
на Харун и Еда любовта е голяма...
Проведе спешен разговор с БАТКО
после се прегърнаха братски за кратко.

Трудно преминаха тези дни тежки
всеки изживя свойте сърдечни болежки.
Накрая настъпи сватбата заветна на Еда
тя на Харун с удоволствие каза "ДА"

Кумуваха ятаците Хаят и Тарък
Бату го фанаха ченгетата щото е карък
Мелда във влажната килия сълзи рони...
няма с кого две думи да пророни...

Автор Зизу... bowuu bowuu bowuu bowuu

# 406
Как можахме да забравиме Лукреция,
все едно е била на екскурзия във Венеция.
Прощавай миличка, вината е наша,
как можахме да забъркаме тази каша.

Ти си ни съфорумка любима,
и сега на теб посвещаваме тази рима.
Надяваме се ,че няма да се сърдиш,
и ако имаш гняв в сърцето си ще го пропъдиш.

Не съжалявай,че не си била на тази сватба,
тя така или иначе се оказа пълна брадва.
Само дето време губихме,
и така прилежно се стъкмихме.

Но пък за това ще присъстваш на заветния финал,
нищо няма да е на стария хал.
Всичко ще бъде прекрасно,
това от ясно по ясно.

Ще видиш на Мецата заветният арест,
за който никой няма да й прати вест.
Ще гледаш в очите семейството ново,
то отдавна за тази стъпка е готово.

Надяваме се,че си ни простила,
че случайно времето не си си губила.
Пропуска не беше нарочен,
макар и да ти се струва порочен.

Извинявай!  bowuu bowuu bowuu bowuu

# 407
И ква стана тя... Толгето каза "аир" Браво smile3501 smile3501 само дето се ядосвахме че се завърна от Америка, то имало защо #Crazy Хонорара му сигурно скочил,  заради постъпката Grinning Grinning
Абсолютно вярно че Толга и Ашъл в края ролята им ще е голяма newsm10
Неразбрах татко Джамил видя ли влюбената двойка Thinking то не беше музика,то не беше забавен кадър и накрая толкова изненадан от Тюркян ли да остана newsm78 макар че ако ги е видял не ми се мисли... досега Еда "Да се разделим заради кака", после "Да се разделим заради майка" сега ще има и заради татко Аман Shocked
Мелдата с туй счупено огледало не е на добре Mr. Green

# 408
Мелда с тва с4упено огледалце май май си докара 1000 години Нищастна любов! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil  Wink Wink Wink Wink Wink WinkJoy Joy Joy Joy Joy

# 409
Сега да обобщя няколко преведени моменти от в4ерашната серия, благодарение на Г-жа Броненосец   bouquet  bouquet  bouquet 

Цитат
Съвсем накратко:
Тюркян в болницата каза, че иска да види Еда здрава и щастлива. Харун и обеща, че с цената на всичко ще я направи щастлива. ще бъдат заедно.
Бату обясни на Ниса,че брат и е против техния брак. Едже поиска от Бату да се изправи лице в лице със сем. Арсланлъ и да разкрие всичко. Това е нейното условие да бъдат брат и сестра.
Фирмата е в тежко положение - глоби и т.н. Мелда се страхува Харун да не разбере за далаверите на Бурак, защото и тя е получила пари в сметка преди време.
Мелда бясна на Толга, че бракът не се състоя- чупи огледалото.
 Тюркян настоя и тя да дойде в болницата, защото са две сестри, които са пили едно майчино мляко, но Мелда казва, че са врагове.
Хаят казва, че винаги има изход, винаги може да се откаже. Нито Толга, нито Харун са единственият избор. Еда в безтегловност - не мисли, не вижда. Но тя не може да каже на Еда какво да прави, само да осветява пътеките пред нея, за да направи по-ясен избор.

И понеже Толга е герой на тазвечершната серия
Когато той става от масата:
Прости ми, Еда!
И после на скалите на брега:
Прости ми, Еда! Затова, че съм толкова влюбен в теб, затова, че не можах да бъда мъжът, който да те направи щастлива! Колко хубаво би било и ти да ме обикнеш, да видя любовта в красивите ти очи. Да дойдеш от сънищата, мечтите ми при мен! Можеше и ние да имаме една Ямур, едно момиченце, което да ми казва татко!
Но няма да се откажа от теб, Еда! Ще чакам деня, в който ще поискаш да се ожениш за мен наистина! Дори и този ден никога да не дойде!
В такава черна тъмнина съм, по-нощ от теб, нощта, съм. По-дълбок и непрогледен. В твоя скут има безброй звезди. А в мен само една. И докато тя свети, аз ще остана така - като нощ - тъмен, без светлина.
Когато беше на гроба на майка си, Толга каза: ''Ти не си родила такъв човек''. Всъщност Толга е много горд, но и много влюбен в Еда. Откъдето идва неговата слабост. Но той е много различен от Мелда. Няма злоба в него. Но както казваше една моя приятелка: ''Нищо не може да се сравни с гнева на измамената жена''. Тя ще драпа до последно.

Сцената, когато разговарят Хаят и Еда, малко преди брака.
Хаят: Я ме погледни да видя плачеш ли ти?
Еда:
Не плача. Майко Хаят, аз как ще го направя това, как ще кажа да? от една страна си мислех,ч е е просто една формалност и ще бъде лесно. Просто един подпис. Но не било. Този подпис за мен е като границата между живота и смъртта. След това подписване всяка глътка въздух ще се забива като нож. Всяка глътка въздух ще ми напомня, че съм разделена от любовта си, от Харун..
Хаят:зная, детето ми, зная..
eda:
Всеки път като погледна детето си фактът, че съм я направила част от една голяма лъжа, ще ме удря в лицето.Как ще издържа на това?
Хаят:Още може да се откажеш, знаеш, нали? Каквото и да решиш, ние с майка ти ще те подкрепим, дете мое!
Еда:А татко? Ценностите, в които е вярвал цял живот?Гордостта му, честта. Любовта оправдава всичко - бихте ли го накарали да повярва? Невъзможно е! Не би могъл да го преживее. Повярвайте ми, майко Хаят! Когато целият му свят се срути- как би живял човек? Дори да ми прости, да разбере, не би могъл да приеме това положение. Сърцето му не би издържало на този срам. Знам, баща ми е той.
Хаят:
А твоето сърце, Еда? Погледни - отдавна е спряло, ръцете ти са студени като лед. Като отказала се от живота си. В жив мъртвец си се превърнала, детето ми. Всичко това го правиш за дъщеря си, за семейството си, знам и те разбирам, викам да не казвам нищо, но пак се измъчвам да те гледам така. Ако това да живееш като съпруга на друг те погребва жива, какво да кажа не знам...
Еда:
Недей мълча, майко Хаят! Аз вече не мога да мисля. Какво да направя ми кажи!Да не се ли женя за Толга? Да падна на колене на кака да се разведе с Харун ли? Кажи ми нещо, моля те!
Хаят:
На никой не мога да кажа какво да прави! И не искай това от никой, разбираш ли? Аз само мога да осветявам пътищата пред теб, за да виждаш по-добре.Само толкова. Да си силен означава да можеш да вървиш по пътя, който сам си избрал. Не го забравяй! Винаги има изход! И той може да бъде да избереш различен път, от тези, които са пред теб. Не с Толга или с Харун, а да вземеш дъщеря си и да продължиш сама.

Разговорът между Тюркян и Еда преди брака
Тюркян:Еда, дъще, ела да сложим две шноли на косата ти!
Еда: Не искам, майко, така да остане! Все едно най-щастливия ден в живота ми, че да се глася и да се преструвам не чакай от мен!
Тюркян: Не, погрешно ме разбра, само да не се получи обидно
Еда:Разбира се, нека не засягаме никой! Аз дори и да не мога да дишам, да се задушвам дори, важното е какво ще си помислят другите, нали? Ако искаш и една голяма усмивка да си закача на лицето? Колко щастлива е булката ни като се подписва, да кажат.
Тюркян:не исках да кажа това, Еда, не прави това дъще, недей!
Еда:Аз вече нищо не мога да правя, майко! Ръцете ми, краката ми не са моите - отвеждат ме на места, където не желая. И да искам да пристъпя- не мога, да остана - пак не мога! В мен вече не съм аз. Дъщеря ти се свърши вече!
Еда:Какво да кажа , майко? Думи ли ми останаха? Не се ли свърших, не се ли изчерпах?
Тюркян: Еда, не прави това! Не се измъчвай повече, дотук е било, приеми го вече, моя красива дъще. Сведи глава пред съдбата си, детето ми, като всички нас!
Еда: Аз отдавна съм приела съдбата си. Но кажи коя съдба? Да отида или да остана? Да умирам жива всеки ден; да страдам, докато обичам ли; да не мога да прегърна любовта ли, кажи, майко! Когато сложа този подпис животът няма да спре, светът няма да свърши. Но аз ще спра. Дъщеря ти пред такава съдба ли да сведе глава искаш?

Първата част:
Х:Наистина искаш ли да знаеш това?
Готов ли си за истината, дори и да не ти хареса?
Кой е Хаккъ, кой е любимият на Еда, кой е бащата на Ямур?Искаш ли да знаеш?
Т: Забаламосваш ли ме или наистина знаеш?
Х:Насреща ти е човекъът, който най-добре може да даде отговор на въпросите в главата ти. Кой е Хаккъ, какво мисли, чувства. Какво се мъчи да направи. Никой не може да знае по-добре от мен.
Т: Значи много добре го познаваш. Кажи, приятел ли ти е? Ти ли ги запозна? Разбира се, трябва да ти е приятел. И то много близък приятел. Иначе нямаше така да се стараеш да ме държиш далече от Еда. Още не съм забравил как ме гледаше при всяка наша среща ''откъде се появи този натрапник''. Една пречка между Еда и приятеля ти. И ти направи всичко по силите си да разкараш тази пречка - кавгите с мен, не се отделяш от Еда за миг... И дори да виждаше как постъпи той с Еда, колко мизерен направи живота и, не си мръдна дори пръста. Напротив - стана мост между тях.
Този мъж е женен, нали? Иначе нямаше да се скрие, а щеше като мъж да застане до Еда и да се погрижи за детето си. Но не го направи.
И ти като приятел пое отговорностите, от които той избяга. Ха!Всъщност така му отърва на Хаккъ, така и така е Еда е влюбена в него. Какво го интересува? От една страна жена му, от друга - Еда- метресата му!
Удар!
Х: Стига!!! Няма такъв човек Хаккъ! Разбра ли?
Т: Какво?... Винаги беше край Еда.. Като един призрак... тайни разговори, изчезванията ви.. Реакцията ти спрямо мен още от самото начало...открито нахалното ти поведение, повишеното ти внимание за бременността, бъркаше се в болничните работи.. бях намерил здравното досие на Еда на бюрото ти...Докато всички си мислеха колко загрижен свако си, ти преследваше съвсем различно нещо.И повлече Еда със себе си.
Затова ме мразеше. Аз не бях братът, който се появи след години. Докато аз се радвах за семейството, което намерих, за брата, ти се отнесе като враг с мен. Защото това си бил ти!
Мъжът, който търсех надалеч, за да го поставя на мястото му... Хаккъ..
Х: Вече знаеш!
Т: Толкова да съм бил сляп... Под носа ми беше, на една крачка. Като един вирус, който нося в тялото си - в къщата ми, в работата ми, при жена ми..
Х: Еда не е твоя жена и никога няма да бъде!
Т: Какъв човек си ти? Докато Еда носеше твоето дете, ти се ожени за сестра и и то пред очите и
Х:Еда поиска така, както и куп други неща! Ако не ме бяхте залъгали с приказки, че сте женени...
Т: Тази приказка тази вечер става реалност.
Х: Само ако си мислиш, че ще позволя!
Т: Какво ще направиш? Ще разкриеш ли на всички истината, която ми каза?
Чакай малко! Кой освен мен знае това? Имате ли съучастници на грозната си тайна? Кой, докато се усмихва в лицето ми и ме потупва по рамото, ме е мислил за глупак?
Х: Не ме интересува кой какво мисли за теб. Или ти какво мислиш. Само Еда и Ямур имат значение. Колкото умът ти не може да побере голяма любов има тук /показва сърцето си/. Не съм страхливец, който изоставя любимата си! Заради Еда се изправих пред смъртта многократно! Да живея с нея, да остарея с нея, е само мое право!
Т:Освен, че превърна живота на Еда в ад, друго не си направил за нея!
Х: Мълчи!!! Никой няма да ми попречи да изградя един свят с любимата ми и дъщеря ми! Набий си това в главата
Т: Когато ти я нараняваше, когато я караше да мрази живота, аз бях до нея!
Х: Ще се ожениш ли за нея, знаейки, че не те обича, не те иска, а защото е притисната в ъгъла? Ще се умилкваш като кученце за любовта и ли? Като лешояд ще се възползваш от нея в момент на слабост ли? Както онази вечер ще я целуваш насила ли?
Тук Толга го удря

# 410

newsm53 newsm53 newsm53 smile3503

Момичета нищо не казахте за тоз момент от сериата.  Grinning

# 411
ооо Лиди, Супер събуждане ми направи! Crazy Crazy Wink Wink Wink  bouquet  bouquet  bouquet

# 412
Добро утрооооооо ..... и усмихтат деннннннн ....

# 413

newsm53 newsm53 newsm53 smile3503

Момичета нищо не казахте за тоз момент от сериата.  Grinning

ох аз съм тотално разочарована след последната серия ..... то края идва а Супер Харун е както винаги само Харун

това нарочно ли го правят ... да не обвеняваме само сестрите

# 414
А иначе много ми е интересно, Еда ко майка си търси в другата стая при все, че има разсъблечен Хару на леглото.  Crazy Crazy Grinning GrinningИ друг въпрос ми идва в главицата - Как аджеба ще го разсъблече и няма да го захапе? Ква е тази любов платоничната, незнам?! Crazy Crazy Crazy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 415
Мелда с тва с4упено огледалце май май си докара 1000 години Нищастна любов! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil  Wink Wink Wink Wink Wink WinkJoy Joy Joy Joy Joy

Огледалце, огледалце я кажи .... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

все ще намери с кого да разговаря ... може и да и говорят

# 416
А иначе много ми е интересно, Еда ко майка си търси в другата стая при все, че има разсъблечен Хару на леглото.  Crazy Crazy Grinning GrinningИ друг въпрос ми идва в главицата - Как аджеба ще го разсъблече и няма да го захапе? Ква е тази любов платоничната, незнам?! Crazy Crazy Crazy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Любовта на семейство МалоумОглу ... hahaha hahaha hahaha

# 417
ооо Лиди, Супер събуждане ми направи! Crazy Crazy Wink Wink Wink  bouquet  bouquet  bouquet

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 418

Любовта на семейство МалоумОглу ... hahaha hahaha hahaha

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 419
за поетесите ...  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

който  може .. си го може

Общи условия

Активация на акаунт