ПЛЕВЕН - 136

• 27 609
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
Деси, за Рай съм почти сигурна,че работи, а Папурите не се сещам къде се намират. Но ако той беше до ядрения значи работи.

# 691
Дикси, новата наредба е че от 5г задължително трябва да са на предучилищна. Като може да се избира дали детето да я кара в детска градина, или в училище, както до сега.

нади миши, аз учех до 4клас по Сендовската система. На много хора нищо не им говори, ето малко инфо - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B … D0%B4%D0%BE%D0%B2
А ето и един блог, в който нещата са описани супер интересно, както си и беше.
http://estranged-privacy.blogspot.com/2007/08/blog-post_05.html
За мен лично беше по-добра от другата, по която учеха повечето деца.
Но....учехме целодневно, тоест до 16ч, но легла никога не сме имали.
Обядвахме в стола на училището и след това оставахме до 16ч в училище. След обедните занимания бяха повече под формата на логически игри, имахме и нещо като "Труд и творчество" или както там се казва, където майсторяхме различни неща и др.
Както казах и на Джина обаче, подобно обучение е натоварващо.
Реално в 3-4ти клас пак имаш нужда от помощ и подготвяне на уроците в къщи, защото това не се прави в клас. А времето е доста по-малко, отколкото ако се прибираш в 13ч примерно.

Да го направят целодневно, но да е по желание.
Не искам да ме задължават да си държа детето в училище по цял ден, защото на някой родители така им било по-удобно.

# 692
Дикси, новата наредба е че от 5г задължително трябва да са на предучилищна. Като може да се избира дали детето да я кара в детска градина, или в училище, както до сега.

Ами, да, точно така съм го разбрала. И ако е в ДГ не мисля, че ще е нещо по-различно от досегашното.

# 693
Мира,мисля,че на родителите,които ще си оставят децата в училище ,няма да им е по-удобно,а ще им е необходимо. Не вярвам някой да си остави детето до 17 ч.,за да седи вкъщи даи си пие кафето и да ходи по улиците.
И аз си мисля,че до 6 г. те ще са си като в градината.Освен,че ще е задължително да ходят.
Папурите работят със сигурност,четох реклами и на Рая. Ходи ми се и на меееен Simple Smile

# 694
Джина, добре де, а до сега като е до обяд училището, как се справят този родители?
Значи има начини и ги намират, така че, да си приберат децата от училище и да има кой да се грижи за тях.
Нямам нищо против да го направят и целодневно, но при всички положения това да е по желание.

# 695
Честит Роден Ден, Фталл    bouquet

Не виждам за какво толкова сте заспорили, според всичко ще е постарому, само искат да увеличат малко присъствието на малцинствата.
А това за целодневното доколкото знам е по желание. Лично мен ме караха , ако желая да попълня молба, детето ми да е целодневно. И не е удобство според мен, а необходимост. Какво да правят родителите, които нямат алтернатива?  От сега съм се замислила Никола като завърши на 24 май какво ще го правя.

На басейн не бих отишла, от другата седмица съм на морето   Sunglasses

# 696
Оставят си децата сами,това е лошото.Или ги водят с тях на работа. А иначе и аз нямам против да е по желание следобяд,но да има вариант за работещи родители.

# 697
Джина, добре де, а до сега като е до обяд училището, как се справят този родители?

Родителите, които не са намерили как да се справят, избират училище със целодневно обучение   Peace
Просто хората са принудени.

# 698
Не виждам за какво толкова сте заспорили, според всичко ще е постарому, само искат да увеличат малко присъствието на малцинствата.
И аз така смятам.

Няма ли вече занимални?

# 699
  • Плевен
ftall,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  bouquet

Сигурна съм,че ще е избираемо целодневното обучение в училище.Не могат да ни задължат да си държим децата по цял ден. Naughty
Утре ще посетим басейна на Гривица.Надявам се водата да се е постоплила.

Докато напиша 4 нови отговора цъфналиSimple Smile

# 700
Има занимални, нали точно тях сега кръстиха целодневно обучение.

Пламси, да, избираемо е. И май законът е приет.

# 701
  • Плевен
Мира, в моето училище не беше сендовка програмата, но имаше стая с двуетажни легла и шестгодишните спяха там. Учеха си с техните учители, а не с тези от занималнята. Аз съм ходила само веднъж на занималня и тогава беше отврат.
Дай да я прочетем тази наредба, да видим какво точно ще правят децата , как ще бъде разпределен денят и т.н. Децата на куп ли ще се събират като на занималня или всеки клас ще си е с негов учител и след обяд?

# 702
Не съм чела наредбата, но мага да ви кажа какво очаква Никола наесен.
Редовни часове до обяд, после обяд, малко почивка. Започва занималнята при друг учител (в нашият случай жена, иначе сме с господин). Имаш писане на домашно и затвърдяване на материала - май около 2 часа. След което започва някаква занимателна дейност, за която са кандидатствали сега по няккава програма, ама още не са одобрени. Подготвя се отделна стая, разделена на кътове, със занимания по 5 модула (забравих какви). И така до 17-18 часа, докато си ги вземем.

# 703
  • Плевен
Тина, а децата събрани от всички класове ли ще са или всеки клас отделно?

# 704
Бойко, честит рожден ден. Присъединявам се към всички други пожелания, от мен допълвам- да слушаш цялата фамилия Simple Smile
Аз до 6ти клак учих на село и бях излъгала нашите, че занималнята е задължителна. Тя всъщност беше задължителна за децата с по-слаб успех. Но на мен много ми харесваше там. Обядвахме в стола на ТКЗС, аз за 30-40 минути си пишех домашните, всички ги преписваха от мен и следваше няколко часа пързаляне с шейни или с кънки, не се сърди човече, гонене, игра на ластик и още много други игри.

Общи условия

Активация на акаунт