ПЛЕВЕН - 136

• 27 609
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
  • Плевен
Да, върнахме се преди ден.
Можехте да дойдете. Достъпът е ограничен, не е като минали години, но можехме да направим нещо. Толкова други хора вкарах, та вас ли щях да оставя. Grinning
Видях снимката в скайп, наистина.

# 676
Не си мисля.И аз това казах -че за начало ще е лошо за децата,които ще започнат,защото ще ги ползват за опитни зайчета,а и не се знае в наши условия как ще се въведе това обучение. Трябва да има следобяд много повече време за игра, трябва тотално да се промени обзавеждането в стаите и да се изхвърлят тези комунистически чинове и столове,но това естествено няма да стане. И все пак е по-добрия вариант за родители,които работят.
Валка,нямаше да е зле,искаше ми се и там да разгледам,но нищо Simple Smile Ще покажеш снимки Simple Smile

# 677
Джина, по същество няма лошо обучението да е до 15-16ч примерно. Но много неща трябва тотално да се променят....а в БГ как си я представяш тази работа?. )
Първо е обзавеждането, после програмата за 1-4клас за обучение и т.н.
Но със сегашната материална база, подготовка на учителите и програма....определено не бих оставила детето си цял ден в училище.

valка, хайде дай някоя снимка. )

# 678
Съгласна съм,и аз искам много неща да се променят и мисля,че трябва да настояваме,а не само да вдигаме рамене и да казваме,че нищо няма да се промени.Няма друг начин .

# 679
  • Плевен
Има качени малко във фейсбук. От Ботаническата градина не съм качвала.
http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?pid=31284690&id=1070460928
 Гледам, че сте били на плажа пред Калиакра. Там не влязох, но видях рецепцията на Фламинго гранд. Grinning
Джина, хареса ли ви Албена? На мен не много. Може би, защото в 12 през нощта беше тъмно навсякъде и нямаше живи хора, заведенията празни. Нормално според мен за началото на сезона.

# 680
Здравейте и от мен.

Фталл, Честит рожден ден!!! Здраве и късмет!

Мира, не има е за първи път на тази организация да правят курсове. Тази се занимава с това 12 год. Но явно курсистите са по-серт от останалите, знам ли? Simple Smile

Бранимира, благодаря за ЛС.

Кати, и аз имам една приятелка с нам-колко дипломи/ соц. педагогика, педагогика на девиантното поведение, психология.../ и не успя да издържи повече от месец работа във ВУИ. Място точно за нея и дипломите й, но...

За  задължителните предучилищни от 5 години съм категорично против. Не да натоварват деца с учене, а да променят коренно образователната система и изискванията към учители и ученици, трябва. Но не ми се говори на тема образование, че много се паля. Като човек, който е бил част от тази система съм се нагледала на какво ли не!!!

# 681
Учителките в ДГ ми казаха, че тази задължителна предучилищна 2 години по нищо няма да се различава от досегашните последни групи в градината.
Измислено е заради малцинствата.

Целодневното обучение в първи - трети клас ми се иска да е по желание. И това желание да мога да го споделям от днес за утре  Laughing Аз съм до 13.30 на работа, но някой път мога да ги оставя за по-дълго ако си имам друга работа и да не ми се налага да ги взимам с мен.
Много искам, знам  Crazy

Златни ръце има този д-р Филипов...златни.
8 минути чакахме да подейства анестезията и 8 секунди беше ваденето на мъдреца.
Без болка, че дори без кръв  Grinning
Чувствам се идеално, все едно не съм минавала през кабинета му.

Ние май май се уредихме с почивката. От 22.08. сме на Албена с още 3 семейства с деца. Чакаме и 4-тото да потвърди и в понеделник ще превеждаме капарото.
Остава да се надяваме, че август ще е благосклонен както винаги с времето.

# 682
Мама Нуши, е може и от курсистите да е. ) Нямаш си и на представа възрастни хора що претенции и фасони могат да проявяват. )
И аз съм на същото мнение, че коренно трябва да се промени системата....ама кой да я промени?
Те не че не я променят, но с всяка година става все по-зле.

Дикси, златен е, да. ) За д-р Филипов говоря. )
Преди 2години вади на мъжа ми един мъдрец. Много зор го хвана упойката, 10мин стоя докато хване....и после за секунди му извади зъба. )

# 683
  • София
Извинявам се ,че нахлувам в темата ви момичета,

но къде можем да отидем на басейн утре в Плевен? Спомням си за басейн в Кайлъка ,дали е отворен вече? Искам да заведа две тийнейджърки и едно на 3г.

Благодаря предварително.

# 684
Stelitka , басейнът срещу Кауфланд, преди Кайлъка, работи. Този, който е вътре в Кайлъка, не съм сигурна. Басейн " Рай"  също знам, че работи.

# 685
Извинявам се ,че нахлувам в темата ви момичета,

но къде можем да отидем на басейн утре в Плевен? Спомням си за басейн в Кайлъка ,дали е отворен вече? Искам да заведа две тийнейджърки и едно на 3г.

Благодаря предварително.

На Гривица басейнът е отворен.
Рай и той работи.

# 686
Фталл, честит рожден ден! Hug
Здраве и късмет!

Дикси, кой Филипов? Този, на който кабинета му е зад Астория ли?
Имам и аз един мъдрец, от който ще трябва скоро да се отърва...

ИСка ми се целодневното обучение да е по желание, тъй като аз лично категорично не искам детето ми да се възползва от него.

Стелитка, Рай е отворен чух, има един в Гривица /5 км от Плевен/, който работи вече. Този, за който говориш ти, не съм сигурна че действа, вероятно не още. Има басейн и в х-л Орбита /пак в Кайлъка/. По-скъпо е там, защото принципно е за гости на хотела само, но няма навалица.

# 687
Басейна на Гривица работи, аз се присъединявам към питането - дали Рай и Папурите са отворили?
Кайлъшкия вече не се държи от същия човек и не знам дали ще го пълнят, довечера ще минем от там и ще погледна, заведението май си работи.
А онзи на хотел Кайлъка май е станал 20лв  ooooh!

Мисля като Валенцето и Дикси - целодневното да е само избираемо, а не задължително. Много съм Против предучилищната от 5 годишни и ме е яд на организациите родителските, че не действаха по тоя казус навреме. В Градината на Яна все пак децата много си играят извън ученето...ако се навием да водим Ели там ще е при същите госпожи и ще съм много спокойна, но като цяло не го одобрявам. Според мен не е заради циганите, а заради софиянците /тук псувам наум системата/ - има празни училища, които ще се понапълнят като пооправят условията да стават за предучилищна..и никакви места в детските градини - които или ще се поопразнят по-рано или училищата ще поемат децата, които до 5 годишни не са били на градина..мен това какво ме грее и защо заради това децата ми трябва да учат от 5 годишни?  #Cussing out

# 688
Аз не съм се запознавала хич даже с новата наредба за предучилищната от 5г. и не знам какво ви притеснява?
Нали така или иначе децата са на градина до 6г., после предучилищната от 6 до 7 е или в отново в градината или в училището, в което ще са първокласници.
Или аз бъркам нещо?
Това със задължителната предучилищна от 5г. ми се вижда, че няма да е нищо по-различно от последната група в ДГ.
Не вярвам и да им се увеличат заниманията повече от колкото досега.

Див, точно този е Филипов.
Доволна Ше останеш  Peace

# 689
  • Плевен
Честит рожден ден, Фталл !

Аз пък съм за целодневното обучение на децата. Така или иначе , ако едно дете няма кой да го гледа вкъщи ходи на занималня, където са събрани от всички класове, а така поне ще са едни и същи деца с едни и същи преподаватели. Нямам възможност да съм си вкъщи половината ден и ще ми се наложи да наемам жена да я гледа. Сама не бих я оставила.
Мира, не знам как е била твоята програма, но в моето училище, тези които тръгнаха на 6 години в първи клас, имаха стая с легла и спяха след обяд.
Деси, а теб какво те притеснява задължителното ходене на детето, на градина от 5 годишно? Яна, ходи на градина въпреки, че не е задължително, както и повечето деца, нали?

Общи условия

Активация на акаунт