ПЛЕВЕН - 136

• 27 615
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
di_p, ауу десертите са страхотни, вси4ки са на една основа(така и не разбрахме какво то4но), но разли4ни в същото време. Индийско май само 4икен тикка месала съм яла, страхотно е, 4е готвите у вас тяхната храна.

номадка, грешно си ме про4ела- не съм сърфистка, само шортите им нося Laughing. Всъщност тук само такива шорти се носят по плажа, плувките не са на мода Wink
Лудостта за сарито е(освен, 4е не съм бременна Mr. Green) 4е не нося светли цветове и шарено, но направо се заплених от бродериите им.

Нели, много хубаво описваш за ве4ерта на балкона, май в4ера беше, докато те 4етях ми се прииска да съм там и аз, нищо, 4е не те познавам Laughing

Ох, нямам търпение да запо4ва Световното, ще се спи пред ТВ следващите няколко седмици Mr. Green

# 661
Деси въпреки че съм пуснала и аз есемес искрено ти желая да спечелиш! Радвам се за Кузмови понеже най-ми се доближиха до реалността и представата за моето семейство, като разбирания и отношения, включая и "милите" обръщения. Въпреки, че моят благоверен не би изтърпял да го наричам фекалий някакъв. Joy В тая връзка да му честитите на фталл рождения ден днес. Аз съм му пожелала вече петица от тотото, понеже аз съм му шестицата!  Heart Eyes Наздраве и да помните - Любовта ще спаси света!

и за не месоядните също - http://3.bp.blogspot.com/_DKk1FMHLXQA/S8INvxm_qgI/AAAAAAAAESI/XW … 00/Graphic4hh.jpg

и по едно питие -

# 662
Честит рожден ден на ftall! Да си жив и здрав и много късметлив!  Tada

# 663
Фталл, честит празник!!!  Hug
Да си здрав, прав и корав!   Grinning

Заминавам да ми вадят мъдрец  Sick
После ще пиша и без това ако говоря ще фъфля.

# 664
  • Плевен
Честит рожден ден на единствения мъж списващ в темата!

# 665
  • София
Честит рожден ден,фталл!Да си жив и здрав,щастлив със семейството си! Hug

Валенце ,ами в София няма ли как да си намериш работа в тази сфера . По " АЗ мога" има курс за социален помощник (или нещо такова) . Говорихме си с едната санитарка от болницата и тя ми каза ,че ще почва курса и после може да се включва в дейности в тази област в някой социален център. Вече незнам там какви са условията по програмата , но ми звучи интересен курса .
И аз не знам какви са условията по програмата,но си знам моята програма.В учебно време ,тоест когато дребните са на занимания,съм свободна между 11 и 13часа,а сега от есента ,тъй като  Мими ще е предучилищна,ще съм свободна между 11 и 12часа.Както и да го въртя и да го суча,все си е един час. LaughingИ след 19часа вечер,когато евентуално Ангел се прибира,ако разбира се се прибере Laughing.С една дума-не мога да се запиша на нищичко. TiredБабите или са в чужбина,или са във Враца,но дори когато са във Враца ни най-малко не горят огт желание да си видят внучките,камо ли да ги гледат.В най-добрия случай майка ми минава покрай вкъщи точно за 10 минути,като през цялото време бърза да си ходи и да си гледа часовника. TiredНо това е друга тема.

# 666
Фтал,да си ни жив и здрав   Hug
Хванах края последните две-три страници Simple Smile Кузмови спечелили,а? И аз за тях предполагах,че ще спечелят. Макар да не съм го следила тоя брадър.Нещо скука беше  Confused Аз съм фенка на Стъклен дом,много яко филмче почна да става.
А за градините дето си говорихте и това,че взимат болни деца с лекарствата аз да похваля нашата градина,че такова нещо няма. Много съм доволна и в това отношение,изобщо не съжалявам ,че ги записах там,макар че ме притесняваше малкия двор.Но пък за това да ги гледат много добре. Лошото е,че сега излизат 1 месец в ремонт и ще има да ги подмятаме насам натам.
Кати,аз съм си записала този номер за стоматолог,пак от тук,на Бенковски 28  - 0898685459,мисля,че е същия(щата).
А ние пък трябва да ходим пак на УНГ,че все повече започвам да се съмнявам,че Здравко има намален слух от третата сливица.Дано се лъжа и ни се размине операцията,но ще видим  Rolling Eyes Така не ми се иска да го режат.

# 667
Добър ден и от мен. )

Честит Рожден Ден на фтал. Да е жив и здрав, успех и късмет. ))

Днес ще ходя пак да пусна тото. ) От вчерашният тираж съм познала 4числа....само още 2ми трябваха за милиончетата. )))

Някой посетил ли е новата пицария, на мястото на "Параклиса"? Вчера ми дадоха рекламна листовка и част от пиците с цени, доста примамливо изглеждаше. ) Та мислим тези дни да прескочим до там. ) Иначе преди няколко години това ни беше любимото заведение....ама после решиха да го направят прекалено тузарско, с някакви откачени яденета, та прекратихме ходенето. )

Още един въпрос, кажете ми магазин, в който продават хубаво и цветно хасе. Трябва ми, да си направя възглавнични за столовете в градината. Че не ми се дават по 12-15лв от Мосю Бриколаж да си купувам.

Предполагам всички са чули, че са приели закона за задължителната предучилищна подготовка от 5години, която ще продължава 2години.
Я да си кажете мнението тези, които са с деца горе-долу на тази възраст. )

# 668
  • София
Моето мнение го прочете в другата тема Wink.Не ми е много на сърце тоя закон.Особенно ако въведат задължителното целодневно обучение в първи клас.

# 669
Аз не съм видяла точно какво приемат,но ако предучилищната е в градината,нямам против. И определено съм ЗА целодневното обучение в първи клас,че и до трети. В смисъл - няма да има кой да ги гледа след обяд,поне до 5 ч. да са в училище,да си учат уроците. По-голямо дете можеш да оставиш само вкъщи,а малките какво да ги правиш? Нас са ни оставяли сами и не мисля,че това е най-добрия вариант.Контрол трябва да има.  Peace
А за предучилищната какво толкова ви притеснява,те няма да стават ученици я. Че те и сега в четвърта група учат букви,числа и разни подобни.Доколкото знам от братовчедите ми в Испания и там започват даже и от по-малки предучилищна,ното си е градина по същество ,учат си неща за възрастта,нямат оценки и изпити. Ако е така и тук ще е добре.Лошото ще е в началото,докато се стиковат,докато оправят прогграмите.Койот започнат първи ще са малко като опитни зайчета.

# 670
  • Плевен
Джина, къде ходихте на море?

# 671
Не сме Simple Smile Ако имаш предвид снимката на скайпа - само се рзходихме до Албена Simple Smile Вие прибрахте ли се от Св.Константин? Мислех да дойдем да ви посетим там,но не бях сигурна дали е свободен достъпа ,а и нямаше време.

# 672
Джина, ще правят предучилищната 2години задължително. Без значение дали в ДГ или в училище ще си запишеш детето.
А защо реши, че целодневното обучение е по-добро?
Аз съм била на целодневно обучение от 1-4клас. Изморително е, писва, децата след обед са изнервени и изобщо не се "учат" уроци, както ти си го представяш.

# 673
Ами Мира аз казах защо мисля ,че е по-добре - защото вкъщи няма да има кой да ги гледа,а в наши дни мен ме е страх да си оставя децата сами от първи клас. Едно време са ни оставяли и като знам какви сме ги вършили,макар че аз бях от послушните де и пак. Скитахме пред блоковете,по къщите,но сега? И какво му е изморителното,то и в градинат седят от 8 до 5, писва не писва - там са. Те няма да учат цял ден,ще имат игри следобяд,а и ще спят там поне до предучилищната предполагам.Мен лично ще ми е по-спокойно ако са под надзора на учителките,отколкото вкъщи самостоятелни  Peace
А ако става дума за перфектния вариант то и за мен е да не ходя на работа и да си ги взема в 13 ч. и да се занимавам с тях,да ги подготвям с уроците,ама за съжаление не ударих шестицата от тотото  Laughing

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 10:57 от Djina

# 674
Djina, в градината стоят до 17ч, но нещата там са доста по-различни, отколкото обстановката в едно училище. Да не говорим, че в детската градина и спят.
Аз ти казах, че съм била 4години по такава програма, бях по Сендовската система и стояхме в училище до към 16ч.
Да, изморително е, защото стоиш на тези чинове цял ден, изисква се от теб внимание, послушание, разбиране на материала и т.н.
Не си мисли, че е толкова просто или че е както в детската градина.

Общи условия

Активация на акаунт