Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 685
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
За мен Али РАза не е виновен, това че децата му вършат глупости, не може да е отговорен само той. Цял живот се е блъскал, за да има семейството му  всичко от което  има нужда и накрая му се изплюват в лицето. Ужас!!!
Много тъжна серия беше снощи Sad

Прости ми морска рибка, ама кой да ни е виновен за децата, от кого вземат най-напред пример, кого виждат първо какво и как се прави, кой ги учи кое е добро и кое не, кой е задължен да ги възпитава.  Значи Али Раза не е виновен, добре,  той постоянно им говори за честното име на бащата, да ама в същото време жена му ги учи да слухтят, да подслушват поголовно, да лъжат, да крият, да мълчат с цел нагаждане към ситуацията,  той къде е през това време, защо никога не забелязва нищо, сякаш не се случва в неговата къща, ами на далеч.  Навсякъде по света има понятия като:  виновен по непредпазливост,  непредумишлено,  даже и неизвестен извършител.   Само дето при тях  винаги има виновен, но както казахте по-горе, те никога не са виновни, само другите.
За съжаление сериите ще стават още по-тъжни.  Неподготвеността на децата да живеят живота  продължава.  Дори не са в състояние да се поучат от грешките си.   На фона на  децата на Али Раза, Ферхунде, макар и отрицателен герой  е измислена от сценаристите да  покаже,  че може да се оцелява с цената на всичко, че може лош човек да се опита да се поправи, ако попадне на подходящото място, при подходящите хора.  Но и тя не случи на хора.  Текинови не я приеха, но и не ги пуснаха да си живеят живота сами,  да се оправят сами.  Вярвам, че тогава Ферхи щеше да хване юздите на Шевкет, той нямаше да изкушава кухите лейки с телефони и кредитни карти, Али Раза щеше да си бълнува в своя измислен  аквариум за честното има на бащата, а и Хайрието по-малко щеше да пъшка и охка, щото много неща нямаше да се случат.   Защото честното име на бащата винаги се преплита с деянията на децата.  Не може да се гордееш със своето честно име, когато децата ти творят купища глупави и престъпни деяния, как ще отделиш своето име от това на децата си?

# 361
Привет на всички! Виновен е Али Ръза и още как! Не само той, разбира се. Но защо не иска да види собствената си вина? Поведението му в снощната серия беше отвратително. На Хайрие и Шефкет също. Фикрет също ме разочарова. Какво кисне през ден у майка си. Няма ли си семейство? Можа да поиска да използват парите на Джеврие, но не може да й благодари и да понесе да й мърморят. Прекалено горди са Текинови и не виждат по-далече от носа си, както има един израз, в това им е проблема.

# 362
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Снощи и А.Р. и жена му прекалиха. То бива гордост, то бива чудо, но тяхното е просто #Crazy. В определен момент от живото всяко семейство преживява някаква трудност - парична или не и от опит знам, че в такива моменти място за гордост и чест няма. Тогава се чувстваш паднал на дъното, но изправяш глава и тръгваш. Но те ми изглеждат по-скоро като буби, като миди които се затварят в обвиката си и не обръщат внимание на нищо около тях. Сякаш необръщайки внимание на проблемите те ще минат. Заживели са си във въздушните замъци от гордост и фамилна чест и за тях светът е до там. Не можел да вземе пари от незнам си кой- ами какво направи той когато другите се чудеха откъде да вземат пари -седеше и гледаше умно, сякаш парите сами ще дойдат при него. Е ,това няма да стане. Защо Фикрет да не се обърне към съпруга си? Към кого да се обърне? Към баща си ли? Това, че онази кобра не е човек с когото може да се води нормален разговор и да се разбере човек се нея е друг проблем. Но Фикрет и Лейля поне действаха в тази ситуация, а пък А.Р. само седеше. Защо не се обърна към кафеджията още тогава? А чак снощи?

# 363
  • в ябълковата градина
Аз не мога да се съглася, че Аслъ е класна жена.
Ако беше такава, как би могла да гледа годеникът и да се целува с друга
и да не реагира.
Не става дума да си скубят косите, но и нейната реакция не беше нормална.

Много по-естетсвено Ферхунде се дразнеше на Седеф едно време.

Може ли линк за вчерашния епизод, че не можах да го догледам.  Grinning

А, Фикрет, хем не иска нищо от Джаврие, най-вече нея самата, хем и взима парите.
Ами сега ще си я търпи.

# 364
А пък Хайрие? Не стига, че дъщеря й бе виновна да се развали годежа с Джем, сега иска пак да идват родителите на Джем да я искат? То нима онези хора да нямат гордост и чест като тях  или само те имат такава. щяла да й натърка носа на г-жа Сузан. АУУУУУУУУУУУ
 И докато комшийката и дъщеря й се бъхтеха да готвят за евентуален годеж тя да ходи да си прави прическа?!?! #2gunfire

# 365
И на мен това с прическата ми направи лошо впечетление - семейството в тежко състояние, Джаврие ги спасява, а наша Хайрие не пропуска да отиде на фризура и да се фукне.
А Фикрет направо се оказа суха гадна кучка, много ме ядоса дето не благодари на Джаврие , а се скара на мъжа си - те я спасяват, а тя"баща ми, та баща ми".

# 366
Добро утро и от мен  Hug
Някой беше казал, че сем. Текин се променят, развиват се, а Ферхунде хич не мърда в развитието си. След снощните серии смело мога да кажа, че не мисля така.  Naughty
Али Ръза вместо да е благодарен, че Фикрет го е спасила в труден момент, знаейки, че така ще си усложни още повече семейния живот, той й крещи. Каква гордост, какво достойнство, какви 5 лв.  Не се ли виждат, че са бедни като църковни мишки и шанса да останат на улицата е много голям. Гордостта и достойнството са хубаво нещо, ама с тях не се плаща нито в магазина, нито в банката. За това е крайно време Али Ръза да преклони глава и да слезе на земята.  Crossing Arms
Фикрет и тя грам промяна и развитие няма. Преди избяга от семейството си и отиде при Тахсин. Сега пък прави обратното. Бяга от проблемите при Тахсин в родната си къща. Така и не се научи тази жена, че проблемите с бягане не се решават, само се задълбочават. А на мъжа й просто му завиждам на търпението. Фикрет напоследък е повече при мама и тате, отколкото при мъжа си. Пък и сцени му прави и си го изкарва на него, без да е виновен човека. Нямало да си дойде, заради майка му. Е какво иска тя, да изхвърли майка си на улицата ли. Вярно проклета бабичка е, ама сега как остана без пари и без къща къде да иде. Фикрет понеже е гузна, че взеха така парите на Джавката и хоп нямало да се прибира.  Както каза някой преди мен, като обичаш някой заставаш до него и се борите заедно с проблемите. Тахсин винаги е заставал зад Фикрет, когато тя е имала нужда. Ама за нея не мога да кажа същото. Почвам да се замислям тя дали изобщо го обича Тахсин или е само дълг това нейното към него и семейството му.  Crossing Arms
Онази "пача" Хайрието и тя грам не е мръднала в развитието. Как щяла да я гледа Сузана?. А те как ще гледат семейството на Джем след това, което надроби дъщеря им. Ама то пилешкия й мозък не е толкова проницателен да го осмисли това.  Tired
Шефкет и той много грозно се отнесе към Ферхунде. Ще кажете, че си го е заслужила, ама на мен ми стана жал за нея. Според мен тя още обича Шефкет, но в момента не може да си позволи  лукса да се поддава на чувства. Ако иска да се оправи в живота и да не затъва със страшна скорост със сем. Текин трябва да загърби чувствата си и да мисли много трезво и реално.  Peace
Аслъ ме изненада като "реагира" по този начин като видя Ферхи и Левент. Ама после си показа манталитета на "молска кукла барби". Много повече щеше да спечели, ако беше оставила Ферхи в проекта. Така щеше да може по-лесно да я държи под око. Ама тя се поддаде на емоции и постъпи крайно непрофесионално, както каза Ферхи. А Левент е голям мъж вечер на тъмно и когато са сами с Ферхи, ама на светло е муньо, който гледа да изглежда невидим като двете мацки са в една стая и вика "а тя Аслъ знае най-добре, няма да й се бъркам".  ooooh!
Неджлята беше права за всичко, което каза на Джем. Ама това тя си го знаеше още като й предложи брак. Защо не му го каза тогава и още тогава да му откаже?А му даде напразни надежди и после се отказа. Много гадно от нейна страна.  Thinking

# 367
А пък Хайрие? Не стига, че дъщеря й бе виновна да се развали годежа с Джем, сега иска пак да идват родителите на Джем да я искат? То нима онези хора да нямат гордост и чест като тях  или само те имат такава. щяла да й натърка носа на г-жа Сузан. АУУУУУУУУУУУ
 И докато комшийката и дъщеря й се бъхтеха да готвят за евентуален годеж тя да ходи да си прави прическа?!?! #2gunfire

Съгласна съм Peace!
Gulia,а класните жени как постъпват,скандал ли вдигат!?
Натрапи ми се една реплика на Ферхунде,докато обясняваше на майка си,че нямала да даде развод на Шефкет,беше нещо от сорта-...няма да му дам развод,нека се поизмъчат,искат всичко на готово.... Shocked.Кой иска всичко на готово,кой го казва!?Ферхунде дето иска всичко да й се осигури,обвинява Текинови,че искали всичко на готово!?Нали я тормозили,нали я съсипали,защо не иска да даде развод,нека се отърве....!?Какви точни думи й каза Шефкет на свиждането,"мухльото" я сложи на мястото й,нека си го знае!Много важно,че няма да му даде развод,нали се махна,нали излезе от живота им....Подозирам,че от тук нататък я чакат тежки времена,сред себеподобните й.Няма вече "кухи лейки и голи води" около нея,да я търпят,да й прощават 100 пъти,да ги върти на пръста си.Сега да те видим Ферхунде Mr. Green!

# 368
  • в ябълковата градина
Добре де, Рози, ти ако си в ситуацията на Аслъ така ли ще реагираш?

Аз си признавам, че яно на мен ми липсва класата.  Laughing

# 369
Може ли накой да ми каже какво си казаха Шевкет и Ферхунде на свиждането, защото този момент снощи го изпуснах?

# 370
Добре де, Рози, ти ако си в ситуацията на Аслъ така ли ще реагираш?

Тя действа интелигентно. Иска всичко да се разреши с ум и разум а не по най-просташки начин със скандал.
 Така поне не знаят какво мисли и как ще действа. По този начин не могат да разгадаят реакциите й и тя е с една крачка напред пред тях и може да атакува и напада когато най-малко очакват. Всичко е логика  и дебнене на подходящия момент в най-доброто време.

# 371
Шефкет се държа отвратително с Ферхунде в затвора. Ако през цялото време се е молил да няма дете от нея и му е такова мнението, защо не поиска по-рано развод? Права е Ферхунде,че той е слабохарактерен.

# 372
Gulia каkво щеше да спечели Аслъ, ако беше направила панаир пред японците? Интелигентният и възпитан човек не вдига скандали, а решава проблемите спокойно и без крясъци. Така, че аз одобрявам тази й реакция. Ама после в колата  и в офиса годеницата на Левент се изложи като кифла.  Mr. Green

# 373
Г-ца Аслъ е вряла и кипяла в забежките на "годеника" си за да знае как да реагира. Не мисля, че може да си позволи да реагиро бурно на прием на когото има бизнес партньори. Страшно добре реагира, просто знае какво прави. За разлика от Ферхунде. хем не може да търпи Шефкет, хем не може да търпи семейството му, но не желае да сложи край на тази връзка. Защо? Какво може да измъкне от тях? То май само тяхната " чест и гордост" остана. Доста пари направи на техен гръб, защо не ги остави на мира? Дали майка й няма да се окаже права, че тя все пак изпитва чувства към Шефкет? Но за мен или актрисата е слаба в показването на чувства или пък е прекалено добра в тяхното скриване. Честно казано аз не виждам никаква "любов" във връзката на Ферхунде и Шефкет. Всичко бе използване от нейна страна. Но тя е жена която знае какво иска, но май не го намери при с-во Текин.

# 374
Г-ца Аслъ е вряла и кипяла в забежките на "годеника" си за да знае как да реагира. Не мисля, че може да си позволи да реагиро бурно на прием на когото има бизнес партньори. Страшно добре реагира, просто знае какво прави. За разлика от Ферхунде. хем не може да търпи Шефкет, хем не може да търпи семейството му, но не желае да сложи край на тази връзка. Защо? Какво може да измъкне от тях? То май само тяхната " чест и гордост" остана. Доста пари направи на техен гръб, защо не ги остави на мира? Дали майка й няма да се окаже права, че тя все пак изпитва чувства към Шефкет? Но за мен или актрисата е слаба в показването на чувства или пък е прекалено добра в тяхното скриване. Честно казано аз не виждам никаква "любов" във връзката на Ферхунде и Шефкет. Всичко бе използване от нейна страна. Но тя е жена която знае какво иска, но май не го намери при с-во Текин.

Точно така мисля и аз Peace!Според мен,Ферхунде не обичаше Шефкет,но  обичаше начинът по който той се отнасяше към нея,и знае,че от мъже като Левент,каквито тя предпочита,на такова не може да се надява.

Общи условия

Активация на акаунт