Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 50 611
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
qnence Оправи си поста,с бяло пиши което ще се случва Peace Но иначе си много права,вината е изцяло на Фикрет и ББ както винаги тя решава да се върне при мама и тате ,вместо да си ги реши сама проблемите.Естествено като всеки мъж и нейния сглупява и изневерява с една певица,ама после се събират и така.

# 526
qnence редактирай си поста, че това, което си искала да напишеш в бяло не е в бяло Laughing
rozi-maxi така е, поколенията са различни, в Турция е различно.. Просто ме дразни образът и, но се спирам вече Laughing Че днес голямо писане Wink Peace

# 527
Понеже често се среща изказването,че Текинови не били възпитали децата си добре,искам да попитам,тези които го смятат(те са фенките на Ферхунде)-може ли да кажете,че така добре ще  или сте възпитали децата си,че те подобно нещо не могат да сторят,или да им се случи?Че ако синът ви се ожени за жена,която се окаже с подобен на Ферхунде характер,той ще се справи с нея без да му причини тя болка,че ще успее да излезе невредим след такава връзка?Аз не мога да кажа такова нещо.Ще възпитам детето си,но какво ще му се случи,и дали няма да сгреши през живота си не мога да кажа,не мога да бъда сигурна,затова и не съдя строго Али ръза по отношение възпитанието на децата му
Представям си,как години съм се старала ,моето момче да стане добър,възпитан,стойностен човек,но все пак сгреши,така както и аз съм грешала,тогава всички мен ли ще сочат,или пък сочиха майка ми за моите грешки!?Ще се моля,да не среща ферхундета,или ако срещне да ги познава,и да не допуска до себе си такива хора,но какво ще се случи,какъв ще е късметът му,не знам Praynig.

Купирам сама писаното от мен,и все още чакам някой да ми отговори.И ще го поствам всеки път,когато прочета,че Али ръза не е възпитал правилно децата си,че той е виновен за бедите им.

# 528
Едно е да възпиташ дете,друго е какво то ще избере,трето е на кого ще попадне и т.н.
На принципа съм "прави каквото трябва ,пък да става каквото ще" - собствен опит.
Достойнството,честта,гордостта не са разбрани и не са приети в "новото" обкръжение на Али Ръза.
За какво живее човек,за едната чест!Да,ама не!И развитието на героите във филма го доказва./за съжаление!
Но,Ахмет доказва,че има светлина в тунела - харесва ми този образ! Laughing

# 529
House baby,Хайрие е друго поколение жена,освен това в Турция си мисля,че 2 от 3 са домакини,имат същата съдба.Предполагам вече при нашите връстници,20-30 годишини, нещата не са такива.
И повече, не само 2 от 3. Според обществените порядки не е прието омъжена жена да работи, съпругът е длъжен да докарва пари и да се грижи за препитанието на семейството, а жената се занимава с домакинството и децата. В България соц режима ни натресе една криворазбрана еманципация, ама нейсе. Да работи жената наравно с мъжа, а домакинството и децата - извънредно работно време. А децата по цял ден сами в къщи с ключа на врата.
В Западна Европа в средните класи повечето жени също не работят.

# 530
Понеже често се среща изказването,че Текинови не били възпитали децата си добре,искам да попитам,тези които го смятат(те са фенките на Ферхунде)-може ли да кажете,че така добре ще  или сте възпитали децата си,че те подобно нещо не могат да сторят,или да им се случи?Че ако синът ви се ожени за жена,която се окаже с подобен на Ферхунде характер,той ще се справи с нея без да му причини тя болка,че ще успее да излезе невредим след такава връзка?Аз не мога да кажа такова нещо.Ще възпитам детето си,но какво ще му се случи,и дали няма да сгреши през живота си не мога да кажа,не мога да бъда сигурна,затова и не съдя строго Али ръза по отношение възпитанието на децата му
Представям си,как години съм се старала ,моето момче да стане добър,възпитан,стойностен човек,но все пак сгреши,така както и аз съм грешала,тогава всички мен ли ще сочат,или пък сочиха майка ми за моите грешки!?Ще се моля,да не среща ферхундета,или ако срещне да ги познава,и да не допуска до себе си такива хора,но какво ще се случи,какъв ще е късметът му,не знам Praynig.

Купирам сама писаното от мен,и все още чакам някой да ми отговори.И ще го поствам всеки път,когато прочета,че Али ръза не е възпитал правилно децата си,че той е виновен за бедите им.

виж, не ми се обиждай - възпитал ги е много правилно, но той много добре знае какъв е животът. че освен добро има и зло. и това, че те са видиш ли толкова добри и наивни не ги извинява за всичко. и филма се развива в 21и век. той до такава степен ги е предпазвал, че в един момент, когато те излизат за 5 минути от къщата - те не знаят как да се държат. и както беше казал бащата на джем - първият път е грешка, вторият - глупост! давам пример с това как всеки път уж да предпазят баща си (дали хайриета или дечица мамини) не му казват това-онова и всеки път какво става? той разбира и бурята обикновено се излива върху ферунде... е това лично аз не го разбирам  newsm78

# 531
ПП извинявам се за предния пост... уж в бяло исках да е ама друго съм натиснала... оправих го

нищо не казахте, че майката на ф-е ще е при левент тази вечер...

# 532

Копирам сама писаното от мен,и все още чакам някой да ми отговори.И ще го поствам всеки път,когато прочета,че Али ръза не е възпитал правилно децата си,че той е виновен за бедите им.

Абе възпитавал - не възпитавал. Никой не му е виновен на Шефкет, ни баща му, ни майка му, ни жена му. Сам си е виновен, безволеви човек, не способен да мисли сам с главата си. Сега поне си понася наказанието. Между другото най-скучните сцени са именно в затвора.
За останалите - двете щерки ненагледни....ами изведнъж видяха големия град с неговите "примамливи изкушения" и като първи глупачки се поддадоха. Мъж не виждали. СмешнИчки и двете.

За Фикрет и Айше дума на криво не мога да кажа. Макар Фикрет леко да ме подразни в снощната серия.

И още нещо...............абе момичета  Mr. Green много навътре го взимате този филм, чак лично засегнати се чувствате. Това си е един филм, който цели да разсее хората, а не да ги изпокара хахах Я се вземете в ръце!

# 533
Идва един момент,когато детето престава да бъде дете и поема по пътя си.Не може вечно да бъдеш до него и да го предпазваш,а не винаги си в същността на проблема.Всеки избира начинът си на живот въз основа на семейна среда,образование и пр.Това,че в сем. на Текин ценостите са на първо място не ги прави неуспешни родители.

# 534
аз си спомням, че ферхунде доста се опитваше да го откаже от комара...  да може, когато е поечелил да е била до него и да го е подстрекавала, но когато видя, че той се пристрастява се опита да го спре... отделен въпрос е, че шефкетчо мамин убав наистина е толко слаб психически, че не е истина...

# 535
Трябва да се замислим защо този филм поражда толкова коментари.
А Фикрет просто се измори да бъде безупречна и послушна.

# 536
Ферхунде не е имала любовта и подкрепата от семейството и това я прави борбена.
Шефкет - обратно.Винаги е имало кой да му казва какво да прави,кое е добро и да го защити.

# 537
  • Пловдив
Цитат
А Фикрет просто се измори да бъде безупречна и послушна.

Нейното треперене за "татко"  - да не му "скърши хатъра" просто дразни. Тя вече втори път си решава проблема с бягство - но така не става...
Горките създатели на теми - не е лесно всеки ден да пускат нова тема  Peace - като гледам и тази я изписваме...

Може ли някой с ББ да разкаже снощната серия по турската телевизия...че там гледаме само картинки.....нетурско говорящите....

# 538
Али Ръза е виновен, защото НИКОГА не разговаря с децата си, само се сърди и се цупи в ъгъла-така постъпи, когато Шефкет реши да се жени за Ферхунде, също когато се омъжваше Лейля, когато замина Фикрет-пита ли поне един от тях защо го прави, иска ли, струва ли си?!Преди да се случи всичко това един път не е седнал да разговаря с децата си, пък после ще блъска и тръшка!И сега до последно нищо не правеше за дълга от 38 000, чакаше щерките да намерят кинти,а той пак чака, ли чака-това му е проблема на него-пълното бездействие ,което оправдава с измислените си принципи и гордост!

# 539

Добре,аз ще се опитам да ти обясня моята гледна точка като фен на Ферхунде),и като такъв с подобна жена вкъщи!От 5 години съм женен,бях на 24 когато сключихме брак и то преди всичко да угодя на баща си,който е голям деспот,той не харесваше в началото жена ми,а после насила ми е тикал телефона да й се обаждам,когато ми звъни и не исках да й вдигам...баща ми постоянно дебнеше всеки мой гаф и ме е пребивал зверски,мислеше че по този начин ще ме накара да тръгна по неговия път(искаше да ставам военен,а аз мразя униформи отвсякъде)и се получи точно обратното,започнах да пия,станах курвар,не си завърших образованието,тръгнах много надолу,много бях затънал,жена ми просто дойде като спасение,свалих я на шега,но тя не обича такива номера и започна да ме търси постоянно,да настоява за брак.Изключително силен характер е,каквото иска го постига,и така оженихме се,тя заживя в нас,имали сме страшно много скандали,тя си беше в пълното право да ми отмъщава,ако бъда честен,защото не я оценявах изцяло,аз си бях вкъщи,на моя територия,тя беше натрапницата.Накрая ме накара да заминем за Испания,и тук също се забърках в какво ли не,тя също,обаче осъзнах че наистина я обичам,въпреки номерата й не мога без нея,тя е много силна по дух,знае кога да бъде нежна,да ме накара да се чувствам най-обичания мъж на света,и може да е такава-да ми обърше два шамара и да ми каже-"Ставай,покажи какво можеш,какъв мъж си!"Просто ме е вадила от калта,и с нея съм изпитал и Ада и Рая.Но за мен тя е Жената!Спамих малко,за да ти дам пример с моя живот,че жени като Ферхунде могат както да те набутат в киреча,така и да те извадят,зависи как подходиш към тях.Ферхунде е такава жена,и предпочитам сто пъти да съм с такава като нея,отколкото с подобна на Недjля,с която да не съм сигурен дали всеки момент няма да забегне с някой Оуз,или като Лейля да е с мене само заради парите ми и палтата,които й купувам,или Седеф,,която няма нищо женствено в нея и е адски инфантилна.Ферхунде до последно чакаше знак от Шефкет,който да я задържи,една дума,един жест като към съпруга,когато тръгваше към затвора започна да маха на съседката,а жена си не погледна.Е какво очаква,тя да прощава вечно и отношението на Великото семейство Адамс към нея,и безразличието на мъжа си?Ферхунде е жена,която знае как да намира изход,която те дърпа напред,не е със изостанали мухлясали възгледи като Текин,който само се тръшкат и не правят нищо.В живота трябва и да си мръсник понякога,и аз съм лъгал,признавал съм си,мамил съм,когато ми изнася,но не всяка ситуация се решава да седнеш да се скръстиш и да мислиш,че заради гордостта ти си пъпа на света!Точно заради жена като Ферхунде съм се изправил на крака,и която не ми позволява да се тръшна и да хленча,когато загазя,а да мисля и действам,не мисля че съм сгрешил в избора си,а ако е грешка аз съм благодарен за нея!

Между другото не виждам Ферхи да има голямо дупе и подобни дивотии,страшно е сексапилна и в тяло и в лице,просто е красива,много красива и интересна,а аз определено разбирам от жени) Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт