Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 30 - Юбилейна и креативна!

• 49 697
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Вдъхнових се от днешните серии

и разбира се любимецът ми  love001

# 646
  • Велико Търново
  Вкуса на Ферхунде се оказа ужасен. По-грозен апартамент не съм виждала. А беше хубав като беше празен.Мислех,че ще направи нещо ултра модерно, а тя....
И аз това си мислех тази вечер, като гледах сцените в апартамента  newsm78 - супер кичозно канапе, по стените някакъв кошмар от цветове и форми Crazy... Абе с две думи - по-грозно и от овехтялата къща на Али Ръза и павилиона в Адапазаръ взети заедно Mr. Green
Точно това коментираме от снощи вкъщи. То бива кич, бива, ама това надхвърля всякакви разумни граници...
Всяко нещо е правено само̀ за себе си, нищо с нищо не се връзва, липсва каквато и да било хармония...
Обикновено в турските сериали се обръща внимание на детайлите (имам предвид особено погледи, жестове, мимики), та си мисля - дали не ни показват нещо чрез това? Примерно - както зле е уреден новият апартамент на Ферхунде, така е "уреден" и животът й. Или нещо от тоя род...

# 647
DamaPika съмнявам се Grinning На мен винаги ми е било кичозно тяхното разбиране /на турците/ за стилно и т.н. Гледала съм само Перла и то няколко епизода. Те нали са заможни хора, със стил, ама и у тях си беше доста кичозно. То пак си е въпрос на вкус Rolling Eyes

# 648
Сега като го казвате и аз се замислих. Вярно много кичозен ми идва апартамента на Ферхи. Всяко нещо е само за себе си. Никое с нищо не се връзва. Никаква симетрия. Никаква хармония.  Sick
А за Перла се сещам само за бялата спалня на Мехмед и Инджи. Идва ми прекалено тежка и "барокова". Ама аз по принцип харесвам по съвременни и леки неща. Ама на някой с уклон към по-класическите мебели сигурно би му харесало.  Thinking
H0uSse_Baby парите не ти купуват вкус. Има хора, които от незнаене как да си харчат парите, слагат какви ли не абсурдни неща в къщата си само, за да са модерни. Без да се интересуват колко се връзва с интериора това нещо.  ooooh!

# 649
Сега видях как грозно са очертани устните на Неджля и Лейля,Неджля прилича на индийка с тия устни и причестка ..А стилът им е наистина хм,тежък,явно колкото повече толкова си по-богат.Как е къщата на доста по-бедния Таксим-скромна и без много драстични цветове и мебели.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 00:07 от raliko

# 650
  • София
  Много ми харесват диваните, на втория етаж на Текинови, ма като гледам никой никога не сяда там.

# 651
Може да са с антикварна стойност,пазят си ги за черни дни Joy

# 652
Абе важното е човек да има къде да живее, а дали няма симетрия или апартамента е луксозен, няма кой знае какво значение за изгонен от дом, където определено плуваше в свой води.

А сега се впусна да плува във доста опасни води и ще я видим дали ще доплува до брега или ще потъне с надеждите и амбицийте си Ферхунделата.

# 653
  • Толбухин
Като заговорех те за апартамента на Фарху и аз да се изкажа.
Дивана ми прилича на старите орнаментни маси и столове пред нашия хотел България,преди 15 год.  ooooh!

# 654
  • Толбухин
Искам Ферху с панталон,че къде съм бляла.  Whistling

# 655
H0uSse_Baby парите не ти купуват вкус. Има хора, които от незнаене как да си харчат парите, слагат какви ли не абсурдни неща в къщата си само, за да са модерни. Без да се интересуват колко се връзва с интериора това нещо.  ooooh!
Така е. Имах предвид, че от Перлата се имаха за хора с вкус, особено една с огнено кълбо Mr. Green /Шареф newsm78/, а парите могат да ти купят стилно обзавеждане Wink Hug
И аз искам Ферхи с панталон, търсих ама нищо не намерих, но не мисля, че изглежда зле Thinking Peace

# 656
Принципно най-скъпите и стилни мебели са точно най-претрупаните с резба или даже направо позлата -в  стил класик, барок, ампир, рококо, сецесион, Луи 14, Луи 15, Луи 16, чипъндейл, арт деко и прочее, понастоящем са ценни и мебелите от фратели радиче.
Още по-скъпи са тези мебели ако са автентични, т.е. ако са антики - тогава и един стол в стил чипъндейл примерно може да е цяло състояние.
В този смисъл къщата от "Перла" беше прекрасно обзаведена.
Спалнята на Инджи и Мехмед беше с копринени тапети - само за инфо метър копринен тапет е 180 лв. , не ролка, а метър...А самата спалня беше от порядъка на 4000 лв ги има имитации на бг пазара само леглото, без подробности , матраци и прочее. В България поради невежество се шири някакво мнение, че изчистените мебели, (тоест по-простите мебели за бедни), са много стилни
Simple Smile))Те обаче не са стилни , защото нямат стил:))))а са мебели за по-бедни хора, с по-ниска цена и по-лесно производство - изчистените мебели, каквито и ще да са дзен или не, винаги са много , много по-евтини от мебелите с определен стил.

приемете ведро, а по-любознателните линк към сайта на Фратели Радиче - едни от най-скъпите и качествени мебели, правени в света в момента.
http://www.fratelliradice.it/
Приятно разглеждане пожелавам на тези, които могат да оценят висшия стил.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 01:32 от Ara_bella

# 657
  • У ДОМА
майката на Ферхунде-Нурдан
Актрисата се казва Перихан Саваш-истинското и име е Шерифе Перихан-родена е през 1955г в Истанбул.Участвала е в около 120 филма!!!!!!!!! Shocked Shocked ShockedА като си помисля че някои наши артисти нямат дори една роля във филм направо ми става смешно!!!!
Вижте как е изглеждала на 23години-била е хубавица,но и сега пак си е хубава!!!

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 02:20 от АЛИ РЪЗА

# 658
Това гледали ли сте го? Знам, че е старо, но май има хора, които не са го гледали и мисля, че ще им е интересно Simple Smile

http://www.vbox7.com/play:188fae65
http://www.vbox7.com/play:0d7388eb

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 01:51 от Grozdanka

# 659
Джем на Неджля,нали има сестра  ... newsm78 .Нещо не я видях да честити брака на брат си  bouquet.В живота знам от Вас тук ,че му е съпруга.Ама  #Crazy очички ,когато детето я позна в новата реклама на турски сериал "Двама завинаги",където ще играе с Къванч Татлату от Перла.Има си Къванч в живота ,ама "налита" и в Къванч на филма.Ето за сравнение тук http://www.youtube.com/watch?v=AkqOUuNQaTU&feature=related

Общи условия

Активация на акаунт