ДАМСКИ КЛУБ 40+ ! Позитивни и чаровни... /тема 8/

• 20 027
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ПОЧЕРПИ?

# 61
Честит имен ден на момичето на Марго  Hug

В къщи е  ужасно разхвърляно, нямам търпение да свършим..
Целувки на бебката на Боби, кураж на Григори и Арвин  Hug
Аз пак изчезвам, ще се отчета повечко вечерта, ако не съм грохнала на 100%  hahaha

# 62
  • гр.Плевен
Честит имен ден на всички Елени, Константини и Константиновци!

# 63
Честит имен ден на Елените и Константиновците ! Да са живи и здрави!

Лулумба, ние така отидохме без очаквания и много се забавлявахме! Избора ни беше между американска и френската комедия, моята дружка (французойка), каза че за френската може да се наложи много да мисли, докато за американската е сигурна, че ще е лека и забавна Wink тя има бебе на 1 година и се хили даже повече от мен, вярно е че има много сладки моменти Wink аз само си представих мъжете ни, които чакат нещо по-сериозно и добро да излезе Wink

Ууу, един час близо има закъснение на Софийското летище самолета ... с бозата мииии!

# 64
  • В светлината на слънцето
Боби, вероятно тези, които са на ниво "проект-татковци в необозримо бъдеще" ще се чудят къде и защо са попаднали, но онези, които са запознати с бебешката материя ще се забавляват гарантирано. Освен, ако не са проспали бременността на жена си. Mr. Green Ти за бозата не се кахъри, най-много резливка да стане.  Grinning
Оф, мен пък взе, че ме удари пролетна умора. То с това време, как да не ме тресне. И сега ми е едно отпаднало, гадно... Tired Много мразя така. Thinking

# 65
Честито на празнуващите!
Боби,това ми хареса "глупи"!Идейно е!
Изложби,книги,кино,герданчета,клюки - хареса ми и това с бозата!
Лейди,зная,че си изкарала страхотно с приятелката си!Това ме връща години назад с джунджурийките,с дребните подаръчета,разговорите за мъже и бъра-бъра!Важно е да има с кого да се посмееш и остарееш.Много хора минават през живота ни,но единици остават.За тях си заслужава!
Разбирам притеснението ти за Христо,но този момент настъпва рано или късно,а ние винаги сме неподготвени.
Споко!Нещата следват естественият си ход,а и той е разумно дете.До кога са на училище 8 клас?
Утре е черешова задушница.
Днес посетих татко,защото не мога да издържам тълпата,а на този ден е лудница.
Тишината и спокойното време  ме пренесоха над ежедневието,материалното .....  тишина ... покой.
Не напразно казват старите хора,че е хубаво по-често да се посещават тези места,за да се спрем
от надпреварата с времето.Всичко е суета,както казва старата циганка от "Таборът отива към небето"!

# 66
О, и аз така правех докато си бяхме в България, дори ходех поне веднъж в месеца - човек трябва да ходи и да се сеща накъде отиваме всички, защото иначе само се ядосваме за някакви дребни неща, забравяме да живеем докато сме живи!
Как ме подсети за филма, утре ще си го пусна пак, аз го обичам много, Табора!

# 67
Честит имен ден и от мен на Елените и Константиновците!
И понеже тук май няма кой да почерпи, да пием заедно по един коктейл, а?
Аз имам повод. Днес завърши учебната година и предучилищно моят син заедно с другите деца показаха, че са подготвени.  Wink Изнесоха ни открит урок и музикално-артистична програма в рамките на цяяял час. Получихме удостоверенията /които аз правих миналия уикенд/ и го записах първи клас.
Сега сме вече във ваканция.
Наздраве!

# 68
Боби,и на мен "Таборът отива към небето" е един от любимите ми филми,а циганските романси .....
Искам да те попитам за продуктите на "Президент" ;във Франция котират ли се?Действително ли са едни от най-добрите млечни продукти?Познавам продуктите от времето,когато се разпространяваха чрез представители,а сега ги има в търговската мрежа и значително са  по-скъпи от останалите .Прочетох на етика на маслото почти 100% натурален продукт.Мисля да мина на това масло,защото попадам на българско некачествено.

# 69
София, ха наздраве за първолака   bouquet Взимам си синичкото вдясно  Grinning Все така да му се учи на детето.

# 70
  • В светлината на слънцето
Пу, за мен от онова с лимончетата.  Heart Eyes
Аз преди купувах основно маслото на "Президент" - някак по-истинско ми се виждаше. Колко е такова, никой не ти казва, ама аз си вярвах. Отскоро обаче открих едно немско био масло и да си кажа право - повече ми харесва. Иначе течната сметана само на "Президент" пазарувам, че единствето тя (според етикетите) е млечна, останалите са на растителна основа. Thinking

# 71
Кацна моя мъж след сума закъснения преди час ... без багаж Joy ама нали сме свикнали, какво да правя вече ... а куфара му е пълен с храна и бебешки дрехи Joy хихихи прането и компютъра му са в ръчния багаж хихихи Ако избухне бозата докато ни го донесат - 2 литра е хохохохо

Момичета, купувайте си Президент, ама по-добре да ви пращам май, като помня на какви цени беше, представям си сега ... Тук маслото е май 1,75 Е, течната сметана не помня...Камамбер-а е 1,60-1,80 - в София беше 10 кинта едно време ... Истинско е, няма измама. Всяко масло , което е 80 % и няма добавки е добре, видите ли "олекотено" , "обезмаслено" - на боклука ... много гадни добавки имат, както и маргарините и подобни продукти. Тук маслото е религия: 8 кг/ годишно на човек е средната консумация, представете си ... Помежду се готви основно с масло - като го стопиш на котлона и си е бяло като започне да цвърчи (аз само яйца пържа с масло, иначе готвя със зехтин за готвене, олио слънчогледово и едно друго, забравих го, салатите с орехово олио или зехтин). Наскоро имаше едно предаване за маслата, тъй като им е много основен продукт, та от там ми е инфото. Иначе не е най -скъпото (като ниво) тук , но е масово достъпно качествено Президент. Има марки, с двойни цени, ръчно се правят, има масла солени (и Президент имат Със зелено на опаковката), но от тези със солта - просто само мажеш една препечен филия и папаш с кеф! Ще трябва да измислим един вариант да ви снабдявам, сигурна съм, че е по-евтино тук! И не само маслото, за жалост...

# 72
София много бъдещи успехи на твоя ученик,ще се почерпя с едно питие.Боби внимавай с бозата.Лека вечер момичета

# 73
  • София
Боби, май някой ти завидя за бозата... Толкова я чакаше и точно тя да се загуби  Mr. Green. Не ми се мисли какво ще е съдържанието на куфара ако се разсипе  #Crazy. Около вас няма ли някъде турски магазини или ресторанти? В Германия от там се снабдяват с "нашенските" специалитети - боза, шкембе чорба, кори за баница, сирене и т.н..  

Като се замисля - да не би на някой френски митничар да му се е припило от нашенския елексир като го е видял на скенера и затова да е изчезнал куфара  hahaha?

sofia68, да ти е жив и здрав първокласника и да му върви много в учението!   bouquet

Честито и на всички именници!   bouquet

# 74
брей! докато се черпим с майките с джин+тоник на площадката, а децата тичаха около нас, и вие тук вече сте се почерпили. дано не е само виртуалната ми почерпка Wink все пак е и петък Simple Smile

боби, това с изчезналата боза ми хареса. няма начин да не прекипи /ако е истинска де/. че то май и сегашната боза не е тая, която ние помним от детството си.
моят син тази напитка не я познава. преди 2 години му купих едно малко шише да я пробва, но категорично не му хареса. а и аз като я опитах, беше толкова сладка, че чак горчеше. та не внасям такова нещо в къщи.

а колкото до "нашенските" специалитети извън българия - моята свекърва например си пада много по лютеница. винаги й нося по няколко буркана. а иначе тя си е намерила в някой от супермаркетите "айвар". очевидно турците са го патентовали и са го вкарали в масово производство.
а в една нейна готварска книга от 60-те години открих, познайте какво - "студена супа с йогурт и краставици". хаха - таратор. а рецептата 1:1 като нашата.
колкото до "шкембето", с което се снабдяват от турските ресторанти - вероятно българи се снабдяват. още не съм виждала немец например да ма´a карантия. лично се опитах моят мъж да го излъжа с една дроб-сърма по един великден, че е ориз с месо, ама той надуши още с първата хапка какво е и не повтори да бодне. ама може и той да се окаже изключение. той и баница не вкусва - не обичал "bletterteigkuchen". въпрос на вкус - изборът си е негов Hug

Общи условия

Активация на акаунт