Получихте ли семейни добавки за деца/детски/този месец?- 15

• 52 478
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
Според мен просто трябва да се примирим и да си правим сметката вече че пари просто преди 30-ти или 31-ви няма да видим.Само да не изместят след това датата за 32-ри че тогава вече сме втасали......   rotfImao smile3512 smile3511

# 376
Кой е този друг форум и от къде черпят информация?
Да и аз прочетох в другият форум,че във Видин са почнали да ги пускат,но никой от никъде не потвърди инфото.

# 377
  • София-Велинград
Ето това е линка,към форума http://dariknews.bg/view_article_comments.php?article_id=403216&comments=1

# 378
Говорих със зам.министара Попов който ме увери че в цяла България са пуснати парите.Във всичките 28 окръга и незнам си колко общини парите са преведени.Трябвало за всяка община по отделно счетоводителите да отидат да ги пуснат.Каквото е трябвало от министерството е свършено.Сега зависело от всяка дирекция кога ще ги пусне.

# 379
Има ли някой който да каже на 100%  ''ДА ВЗЕХ СИ ДЕТСКИТЕ"" или само тоз ми каза,оня ми каза....чух...ама не видях...  newsm78

# 380
Говорих със зам.министара Попов който ме увери че в цяла България са пуснати парите.Във всичките 28 окръга и незнам си колко общини парите са преведени.Трябвало за всяка община по отделно счетоводителите да отидат да ги пуснат.Каквото е трябвало от министерството е свършено.Сега зависело от всяка дирекция кога ще ги пусне.
newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 а аз преди малко говорих с СП казаха че нямат сведения да ли са пуснали пари

# 381
За Нова Загора ДСК - няма още пари.

# 382
сега проверих в банка , за Враца става дума , пари няма... smile3512

# 383
Не говорете с тая фуста заспала която дига в АСП-Пловдив.Званете на директорката и я попитайте.Накарайте да ви свържат с нея и я попитайте за това дали е вярно че са пуснати в цяла българия и защо няма още преводи.И ще видите какво ще ви отговори

# 384
  • София,у дома.
ЗАБРАВЯТЕЕЕЕЕЕЕЕ
бдж - 28.05.2010 г. 15:28:00
ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ,ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО Г-Н ТОТЮ МЛАДЕНОВ,МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВ,МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ ЧЕТИРИДЕСЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н Борисов,
Уважаеми г-н Младенов,
Уважаеми г-н Дянков,
Увжаеми госпожи и господа депутати,

Ние,Българските родители,изразяваме недоволството си от социалното подпомагане за отглеждане на деца в Република България.Считаме,че 35лв.детски надбавки е недостатъчно за поемане на елементарните нужди на едно дете.Също така мислим,че отпусканите детски надбавки въз основа на брутния доход на член от семейството е чиста дискриминация.
В период на криза много семейства разчитат на тези помощи и най-малкото,което държавата може да направи е да се изплащат редовно.

Ние смятаме,че това може да се постигне като се приемат няколко промени в закона,както следва:

Чл. 4. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 21 от 2006 г., в сила от 10.03.2006 г. относно думите "12 месеца", изм., бр. 110 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 6 - 8 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2. Като за този закон искаме премахване на финансовия праг за получаване на детски надбавки § 15. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е 350 лв.
т.е. всички деца да получават детски надбавки без значение от семейния доход.

(2) Размерът на месечните помощи за дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е 35 лв. за всяко дете.
Ние,Българските родители,настояваме за увеличение на детските надбавки на минимум 50лв. или да са равни на таксата за детска ясла или градина.

Също така настояваме детските надбавки да се изплащат от 1-во до 15-то число на текущия месец за предходния месец.Като държим,ако не се спази тази дата детските надбавки да се изплатят с натрупаните неустойки за периода на забавяне.

Ние,Българските родители считаме,че е редно всички деца да получават Коледни надбавки.Все пак на този празник най-много се радват децата.

Чл. 43. (1) Право на месечна добавка в размер 70 на сто от минималната работна заплата за деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст. Като за този закон искаме интеграционните добавки да бъдат равни на МРЗ.Защото тези деца имат много по-голяма финансова нужда.Като също срока за иплащането им да бъде от 1-во до 15-то число на текущия месец за предходния.И при забава да се изплащат с натрупаните неустойки за периода на забавяне.

Ние,Българските родители Ви молим да подходите сериозно към това писмо и нашите искания.Вярваме,че вашата основна цел е по-доброто бъдеще на децата ни.Вярваме,че наистина ще се отнесете сериозно,защото децата на България са нейните бъдещи данъкоплатци.Нека помислим за децата на България,защото те са нейното,нашето и вашето бъдеще.

С уважение:БЪЛГАРСКИТЕ РОДИТЕЛИ
Здравейте!Това изплува от нета,преди минути.София,пощенска банка ,няма.Имам възможност да си проверявам сметката от комп,и няма.

# 385
Че пари няма и няма да има го разбрахме.Казвайте всички от Пловдив къде и кога е правим протеста?

# 386
Монтана-ОББ НЯМА! #Cussing out

# 387
# 388
Защото имат договор с БГ пощи изплащането на детски, интеграционни и пр. помощи да става от 15-то до 23-то число.
Ако парите не бъдат преведни в този срок АСП дължи неустойка на БГПощи.

# 389
  • София,у дома.
София,пощенска ,няма.

Общи условия

Активация на акаунт