Отговори
# 645
  • София
Здравейте момичета,
 Ние снощи се завърнахме от Гърция. Много добре ни се отрази почивката на всички. Въобще не ми се прибираше, чувствах се страхотно. Ходих на плаж, плувах в морето и основно почивах. Нямах проблеми и с пътуването до там, въпреки че доста се бях притеснила. Вчера на връщане усетих, че получавам доста контракции, но изпих 2 нош-шпа и се почувствах по-добре. А днес съм като нова. Grinning Тази нощ спах като пън. Отдавна не бях спала толкова добре и продължително.
Гледам че по-назад сте обсъждали взаимовръзка между контракции и череши. Аз с първата си бременност я установих и съм сигурна, че съществува. Даже съм сигурна, че благодарение на изядените 2кг череши, родих дъщеря ми точно този ден.  Crazy
Сега, въпреки че обожавам череши, гледам да не прекалявам.
Red Shoe  стискам палци подозренията за диабета да не се окажат истина, както и на Аделина да пребори бързо с инфекцията.

# 646
Кори благодаря за информацията вече и аз си взех талцид   bouquet  bouquet  bouquet

Аз този Талцид не мога да го дъвча Sickмного ми е гаден,все едно ям тебешир Sick ooooh! Sick,пробвай със Стопацид,малко по-малко гадно е  Peace Crazy Crazy

Ние сме си на морето и не мисля тази година да спестя къпането на мен и баткото в морето Stop + това е полезно за бременни да плуват,без да се натоварват де FlutterИма страхотни местенца около Варна,където водата е кристална,ще ги посещаваме с кеф Peace

Red shoe,как да преценили,че може да имаш диабет,дали наличието на повече околоплодни води е симптом newsm78,че се притесних-и аз съм с повече околоплодни води, другата седница съм на ЖК,ще питам Naughty

# 647
Red shoe,как да преценили,че може да имаш диабет,дали наличието на повече околоплодни води е симптом newsm78,че се притесних-и аз съм с повече околоплодни води, другата седница съм на ЖК,ще питам Naughty

Прочетох малко в нета, не че се успокоих.
Попринцип повечето околоплодни води могат да се дължат, както на разни аномалии с бебето, които се отхвърлиха на ФМ, така и на т.н. гестационен диабет, а може и да не се дължат на нито едно от тези неща, може да са просто в повече, но пък това може да доведе до преждевременно раждане, защото тялото си мисли, че вече бебето е достатъчно голямо, а всъщност големината на матката се дължи на повечето вода.
Аз малко се паникьосвам като чуя диабет, защото имам наследствена обремененост. В понеделник ще се обадя за този скрийнинг за гестационен диабет, но дано ми го направят, защото пише, че се прави между 24 и 28 седмица.

# 648
офффффф,аз затова не се ровя из нета Shocked Shocked Confused Shocked Shocked
Моя малък мъж така здраво рита,че направо ме смила на моменти,пожелавам ти всичко да е наред и да нямаш НИКАКВИ проблеми Hug

# 649
 И аз съм с повече околоплодни води и четох и слушах различни нение от доктори и просто бях откачила. Чак в болницата бях за няколко дни и там на колко глупости се наслушах ooooh!, че чак взе да ми става смешно на моменти. Много се бях притеснила да неби да има проблем с бебето, но и след последната ФТ се потвърди, че всичко е ок, даже ми правиха фетална ехокардиография. Сега просто трябва повечко лежане. Сигурна съм, че всичко ще е наред и ще си родим бебоците когато трябва. Hug

# 650
red shoe не се притеснявай докато не излезнат резултатите. При мен също имаше съмнения за гестационен диабет и моя доки ми даде направление за ендокринолог. Ендокринолога ти дава направление за изследвания на глюкозата - прави се за 1 ден 3 пъти, т.е. първо ходих сутрин на гладно , след това закусваш и след 2 часа отиваш пак да те боцнат, след това обядваш и след 2 часа отното отиваш да те боднат. По този начин протича изследването. При ман резултатите бяха много добри, дано и при теб да е фалшива тревога и всичо да е нормално!

# 651
red shoe  не се притесняваи ще стискаме палци всичко да е наред  Hug Hug Hug

# 652
red shoe и аз ти стискам палци  Praynig, дано всичко е ок с изследванията. Бъди спокойна, за да не се притеснява и бебето.   Hug

IR, всички мои приятелки във Варна раждаха в АГ и са много доволни. От никоя не съм чула оплакване, но не съм ги и разпитвала за подробности за лекарите...тогава не ми е било на дневен ред  Rolling Eyes
А ходи ли вече на плаж, водата топла ли е? Аз си идвах през май, но водата беше много студена и не ми се рискуваше. Ние ще се прибираме за 19 и 20 и смятам задължително да си заведа бебчо на плаж...та нали наполовина ще е морско чадо  Naughty

Кори, твоето първо раждане явно е преминало супер...аз си представям моето точно по този начин.  Дано и при мен така да стане Praynig

# 653
  • София
Dobro utro i ot men. Sorry che pisha na latinica no se nalaga da pisha ot telefona poneje tezi v bolnicata ne mi davat parolata za wirelesa. Az oshte sym v SPA kurort Sheinovo za nabljudenie, i makar da se chustvam dobre doktorite tvyrdqt che CRP-to mi se povishava koeto govori za razvivashta se infekciq. Veche smenih 3 AB no nikakyv efekt, dano sega tretia podejstva naj nakraq. Iskam samo da vi posyvetvam ako imate kakvito i da bilo problemi, bolejki i t.n ne razchitajte na foruma da vi uspokoi a hodete na lekar,  ponqkoga i naj malovajnoto neshto i greshno daden syvet moje da e fatalen. Vse pak nie ne sme med.lica a tuk v patologiata se nagledah na kakvo li ne. Ne iskam da vi plasha a prosto vi syvetvam. Osven tova tuka mi kazaha neshto koeto ne znaeh-nikoga ne si galete korema, tova bilo naj lesnia nachin da se predizvikat kontrakcii, tuk ni se karat dori samo da si dyrjim rykata na korema, kazaha che s galene i potrivane na korema predizvikvali kontrakciite na rodilkite. Of svyrshvam che pochva vizitaciata.

# 654
Здравейте и от мен,
Ади , миличка стискам палци вече да ти подействат лекарствата и да си изкараш по-спокойно до финала Hug
red shoe дано са неоснователни притесненията ти и всичко ще си е наред .
Аз не съм се отчитала скоро - на прегледа  в петък се видяхме с малкия ми красвец  Simple Smile. Вече сме около 1500 гр - което ни дърпа една седмица напред /но било нормално/ , обърнати сме с главичката надолу , и за моя радост и изненада съм качила само 1 кг. за 1 месец. С 2 думи както каза доктора сме добре "без рекламации"  Laughing .
Вчера като ви четох относно цените на раждането в болниците направо ме втресе. Ама вярно ми звучи като един голям бизнес и търговия това с бременността и раждането. Решила съм и аз да отида в дните на отворените врати в старозагорските аг-та /не че знам как ще ме ориентира това ама.../
Прегръдки на всички  Hug

# 655
Ади, и ние двамата ти стискаме палци всичко да мине добре и да си се приберете вкъщи! Това с галенето на коремчето, обаче, наистина ме шокира  Thinking Аз го правя доста често, особено, когато бебчо е буден и прави маймунджълъци вътре. И все пак ще намаля галкането...до колкото е възможно, де  Naughty
Хубав ден на всички коремчета!

# 656
Ади,дано по-бързо да се оправиш и да излезеш от болницата!Стискам ти палци!Хич недей да ги слушаш като ти разказват някакви гадни неща,2 пъти като съм била в Патологията на Майчин дом в София,все страхотии и лоши работи ми говореха,не че ги отричам,те са част от живота,но опитай да съхраниш максимално себе си и бебчо!А и лекарите понякога плашат излишно... Hugна теб и малкия!

# 657
  • София
red shoe - въобще не се притеснявай за тези води и аз бях с много около плодни води. А резултата ми беше едно здраво родено бебе на 11.08.2009г. Какво ли и аз не се наслушах, че имама диабет, в осмия месец ми сервира докторката че бебето ми е с аномалии, независимо че бях минала на 4D. Също ми казаха че ще родя по-рано, да но нестана родих осем дена след термина и то след като го предизвикаха. Моя малчо си му беше много добре вътре и въобще не му се излизаше.
Тъйче споко направи си каквото ти казват докторите, но най- важното е не се шашкай.

# 658
red shoe, и аз мисля, че не трябва да го мислиш това с диабета преди резултатите, които съм убедена, че ще са перфектни.
Явно няма бременност без притеснения, ама то и после са си казали хората - големи деца, големи грижи Simple Smile
adelina_bg, дано антибиотикът даде резултат и да си се прибереш спокойна и здравичка вкъщи. С теб сме Hug
Аз съм ок, утре сутринта съм на ЖК, вече обаче не мога да седя дълго време в една поза и все нещо почва да ме подпира Simple Smile. Обаче не мога да различавам още ръчички или краченца са.
Пазете се!

# 659
red shoe, adelina_bg  Hug Hug Hug!!!
Аз днес имам бодежи в гърдите /от ляво/ като си поема въздух! И ушите са ми заглъхнали; а, цяла нощ не спах от контракции! Утре съм на ЖК- тук където ходя по здравната каса, та много-много доверие им нямам; не са ми пускали кръвни изследвания от 8 април Close, ама утре ще ги нахокам!

Общи условия

Активация на акаунт