Сами си гледаме детето

• 11 195
  • 243
  •   1
Отговори
# 135
Наистина не мога да разбера на къде трябва да бие темата,но тежко на тези,които нямат на кого да оставят децата си за 5 мин .,налага им се да работят и да не са с тях по 24 часа в денонощието ,да виждам съпрузите си между прехвърлянието на децата и чат пат през ден ,когато детегледачката прехвърля децата от единя на другия.Е,сега кажете ми за каква чест и достойнство и гордост става дума,като за 7 г,не сме били сами с мъжа ми и за час?
Да,ако имаше на кой да разчитам с удоволствие бих го направила и изобщо през ума ми нямаше да мине мисълта за гордост и тъпи предрасъдъци.

# 136
Наистина не мога да разбера на къде трябва да бие темата,..

Геройство ли е да си гледате сами детето.. Това май е основният замисъл.
Но, ако се придържаме строго към темата, нямаше да стигне 10 страници  Laughing

# 137
Ами ако работят и двамата родители и имат 2 деца-или повече- в СОФИЯ-за мене лично си Е геройство.
НЯма да забравя описанието на Джизлобър, как балансира и как се оправя с двете деца, особено пък когато пътува мъжът и.

# 138

НЯма да забравя описанието на Джизлобър, как балансира и как се оправя с двете деца, особено пък когато пътува мъжът и.

и в моето съзнание е така.

# 139
  • Варна
Значи да не пускам описание как е като пътува моя  Mr. Green
А как мечтая за една разтропана баба поне за два часа седмично...

# 140
Е,сега кажете ми за каква чест и достойнство и гордост става дума,като за 7 г,не сме били сами с мъжа ми и за час?
Да,ако имаше на кой да разчитам с удоволствие бих го направила и изобщо през ума ми нямаше да мине мисълта за гордост и тъпи предрасъдъци.
Съчувствам ти. На мен преди месец ми се случи за пръв път от пет години, цели 24 часа! Направо се родих.
Колкото до темата - ами мисля, че в БГ рядко има някой да си гледа децата сам, в повечето случаи са при баба и дядо "само за уикенда" или само за "ваканциите". Да си умреш от смях. И да, така, е, геройство е да поемеш отговорност за 24 часа, седмица след седмица, месец след месец. HO глупаво геройство, ако сам си го избрал. Не напразно човек живee със семейство, че коя котка си знае баба си и леля си. Нали децата ни се учат и от предишното поколение, част от възпитанието има трябва да дойде от това поколение, ние не можем им да го дадем.

# 141
Значи да не пускам описание как е като пътува моя  Mr. Green
А как мечтая за една разтропана баба поне за два часа седмично...
Ми, ето, човек, който си признава честно.
Бих ти отстъпила една от моите, ма мноооого сте далеч бре. Tired

# 142
Оооо, изобщо и без бой си признавам, че една свободна баба под ръка много би ми улеснила съществуването! Както и всякаква близка роднина, колкото да не се моля на съседи и приятели в екстремни ситуации.
Моят съпруг също често отсъства. Веднъж трябваше да се явявам на интервю вечерта, всичко изчислено по 3,14, но неговият влак закъснява с 2 часа! Време няма да търся бейби ситерка, любимите ми комшии на почивка newsm78. Взимам дълбоко въздух и анализирам! Каката на 6 оставям със свито сърце вкъщи сама, с всички телефони за спешна връзка под ръка. За малката се примолвам на една позната също с малко дете, която живее близо до мястото на интервюто. И си мисля, че всичко ще е наред... в момента в който понечвам да си изключа телефона, защото съм следващата поред, ми позвънява  жената при която е малката и ми заявява, че е ухапала нейната дъщеря и за капак е повърнала на новия им диван! #Crazy
Никакво геройство и биене в гърдите няма да видите от мен, но пък и да гледам на децата си като на воденични камъни,с които живота спира, още по-малко!

# 143
Не е геройство да си гледаш сам детето,от опит го казвам.Всеки който знае какво е да няма на кой да го оставиш за 5 минути може да ме разбере.Има моменти в които се питаш дори дали си пълноценен като родител.

# 144
Нищо не разбирам. Значи, от една страна, "само аз си знам колко ми е трудно", от друга, "няма да се бия в гърдите". Значи - криворазбрана скромност. И аз не се бия в гърдите, обаче ако някой ми заяви, ами аз съм си ги родила, аз ще си ги гледам, не съм съгласна. Ами кой ще ми гледа връзката, професията, мен самата? Не са воденичен камък децата - но са работа, по 24 часа на деонощие, без болнични. Уважавам такова решение само ако наистина няма накъде, не защото няко бил много скромен да си поиска помощ.

# 145
Има моменти в които се питаш дори дали си пълноценен като родител.
Всеки ден се питаш - отговора е отрицателен,няма как да си,нямаш силите да бъдеш такъв и осъзнаваш,че спешно имаш нужда от презареждане.
Това,може да ви звучи като реклама на Сникърс,но си е самата истина,в един момент късаш лентата,просто вече не се издържа. ooooh! smile3514

# 146
Ами кой ще ми гледа връзката, професията, мен самата?
Еми ако няма кой да ти гледа децата, предполагам тея неща ще се наложи да бъдат отложени за неопределено време... Rolling Eyes

# 147
Сами си гледаме детето ,или по скоро сама.В това положение за жалост или не, са по-голямата част от майките.Тази фраза обаче излиза като огън от устата ми ,когато ми се отправи неуместна забележка от типа-А бе майче къде си "повела" това дете в студа,дъжда или пък жегата.Аджеба ,защо трябва да давам обяснение на някой,че нямам свекърва ,че майка ми е на 100 км и ясно ,и категорично ми е заявила ,че с дете не може да се занимава,че нямам пари за детегледачка,че мъжът ми пътува и го няма със седмици и месеци и аз се моля Богу да не ми стане нещо,защото.........Отивам в яслата и питам какво е работното време ,едната лека ми казва от 6.30-18.00,другата обаче ми казва 7.00-17.30,питам директорката ,вдига рамене.Явно лелките командват парада.Казвам ,че се връщам на работа и понякога може да се наложи да цепя секундата ,за да взема малката и ето пак същият въпрос"ама няма ли кой........."Е няма, САМА си гледам детето.

# 148
marinamima-защо си мислиш ,че някой ти е длъжен .Или можеш да съчетаваш дом ,семейство ,кариера и деца,или не.Въпрос на приоритет.

# 149
Майчета,честно ви казвам,че за мен Е геройство.От моя гледна точка,разбира се.Или поне свръх натоварване.Моите деца не ходят на ДГ /уви,в Англия живеем и са супер скъпи/.По цял ден с двете е много трудно.Мъжът ми се прибира в 7,къпе се,яде и ляга,защото става в 6.Къщата е вечно с краката нагоре-когато са по цял ден вкъщи два броя на годините на моите,няма и как са е.Колкото и да се опитвам да ходя след 4 човека,не става.И връзката ни започна са страда.Сериозно.Скапани,изнервени и нямащи секунда време един за друг.Изморена съм.И много бих искала някой да ми помогне,но...засега е това.

Общи условия

Активация на акаунт