Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 840
  • 883
  •   1
Отговори
# 225
Spinki, моя задух няма нищо общо с храненето

# 226
Spinki, благодаря ти за приветствието, дано всичко е наред с всички ни

# 227
  • София
  Хайде потвърждавам, че ще има лекция. Копирам поста си от преди това.

„ "Лекция за кърменето на близнаци и недоносени бебета"”

е лекцията, организирана от Консултативния кабинет по кърмене към Националния комитет по кърмене.

Лектор – д-р А. Попиванова, зам. председател на Националния Комитет по Кърмене

Къде
Майчин дом - София
Лекцията ще се проведе в Аулата на втория етаж. Татковците са добре дошли, както и всеки друг от семейството, който има желание.
Майките се събират обикновено във фоайето и след това се качват заедно горе. Ако някой закъснее и не намира залата, може да се обади на тел. 0896 418 488, за да го вземат.

Кога?

12 юни 2010 г.
16:00 - 18:00 ч.

За кого?
Бъдещи и настоящи майки и татковци

Ще научите:
-         за преимуществата, които кърменето носи за Вас и бебето Ви;
-         как функционира млечната жлеза и как тя се променя по време на бременността и кърменето;
-         кога е най-добре да поставите бебето на гърда;
-         как да разберете дали бебето суче добре;
-         как да разбирате кога бебето е гладно;
-         как да прецените дали бебето получава достатъчно мляко;
-         как да се справите с най-честите трудности при започване на кърменето;
-         как да се храните по време на кърмене.

И още
-         какви са уменията на бебето на съответна възраст;
-         какво можете да очаквате в болницата;
-         как да изцеждате и поддържате адекватно количество мляко;
-         как да приучите бебетата да сучат на гърда;

# 228
  • софия
Aila, аз съм там Peace
А сборният пункт е във фоайето на 1 етаж като влезеш през централния вход, а не през поликлиниката, нали?

А някой ще води ли татко-моят мъж изяви желание, ама да не се окаже сам Laughing Laughing

# 229
  • Варна
Честита радост на Megsun!!!  newsm51 newsm51 newsm51
Да са й живи и здрави бебчетата и дано по-рано ги изпишат, за да се гушкат в къщи!  newsm03

Много хубави теми ще има на тази лекция. И аз сега търся в интернет какви храни трябва да яде кърмачката (в библиотеката за кърмене на този сайт не видях такава темичка).

Като казвате "в 37 г.с." означава ли , че е почната седмицата или трябва да е напълно завършена? newsm78 т.е. 36г.с. и 1 ден за какво се смята: за 36г.с. или за 37 г.с.?

# 230
  • софия
Цитат
Като казвате "в 37 г.с." означава ли , че е почната седмицата или трябва да е напълно завършена? newsm78 т.е. 36г.с. и 1 ден за какво се смята: за 36г.с. или за 37 г.с.?

japanese , 36 г.с и 1 ден означава, че си в 37 г.с Peace

# 231
  • София
Добре дошли на новите дабъл мамчета   bouquet
За задуха, не е задължително да е от натиска на матката...това състояние се появява и при нисък хемоглобин...страничните ефекти са задух и замаяност...така че момичета пуснете си кръвна картина...много е неприятно...но пък аз за сега съм щастливка...никога не ми се е случвало... Whistling Sunglasses Освен натика на главичките им ниско долу, което ме побърква  Crazy
Дано да мога да дойда на лекцията, ама от вчера съм със силни болки в кръста и ниско долу при яйчниците  Sad
Моззи, ако успея да дойда, аз ще съм с таткото, така че твоето мъжле да не се притеснява...ще направя всичко възможно да дойдем...
Хайде хубав слънчев ден...как ме сърбят петите за разходка, ама ще се въздържа...така ще е за следващите 3 седмици, докато вляза в 36 г.с   bouquet

# 232
Здравейте момичета  Hug
Аз почнах работа от 1ви юни и нямам много време да пиша
При мен нещата са вече по-добре,спрях да повръщам,гади ми се от време на време но е търпимо  Peace.В петък бях на консултация,качила съм 1кг  Laughing,видяхме бебешорите док каза че всичко е ок  Peace
Хубаво е ,че ще има такава лекция в София за кърменето,после ще разказвате ,с удоволствие ще чета  Peace Peace
Хубав ден на всички и много целувки от мен  Hug Hug Hug

# 233
  • София
Здравейте!
Малее какви са тези седмици, че нещо и аз се обърках тотално, нали уж гледам линийките и има и табличка? newsm78
Аз сега като съм 34г.с. и 1 ден, значи че съм 35 ли и до 40 ли се броят в този случай или?
Да ви кажа, вчера бях ма ЖК  в нашта болница и там на миниатурния ехограф ме гледаха и доктора ми каза, че водите вече са има малко и плацентата е 4 степен ooooh!
Възможно ли е за 7 дни от 3-та степен да стане 4-та (презряла)?
Движенията на бебки станах страшно силни и целия корем се кълчи и стяга от това ooooh!
От 5-ти вече съм по майчинство,а документите ми каза пък сега да да да си взема в сряда.
След тези прегледи се обадих на Дяволов в МД да видим какво ще правим и той ми каза: в понеделник (14.06) с багажчето и идваш на право за приемане Crazy.
Леле, като се замисля ми остана тази седмица само и край...на свобода де Simple Smile
Приятен ден и дано да е без много контракции за всички нас:)

# 234
  • София
Здравейте, дабълчета Simple Smile
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Добре дошли на новите момичета - пожелавам ви лека и безпроблемна бременност. Ние засега сме добре - хемоглобинът ми пада главоломно, но се надявам да го "овладея". От 1-ви юни съм в болнични по настояване на лекарката и на милото - засега не ми е скучно, но ще видим. Лек ден от мен
я

# 235
Колко ви е пулса момичета? Аз от самото начало на бременността поддържам пулс 100 и малко над, вече даже попривикнах, но днес бях на лекар по друг повод, не АГ, и решиха че въпреки че съм бременна това е висок пулс и нямало смисъл миокарда да се натоварва така, и ми изписаха Небилет. А аз доколкото знам за бременни това си е добър пулс, та с 2 думи не знам какво да правя. Освен това съм в 19-та седмица а хемоглобина ми пада, сега е 100, но пък желязото си е добре. Изобщо пълна каша. Споделете как е при вас и как са ви лекували.И да попитам: откъде да си вмъкна лентичката с гестационните седмици: сигурно някъде в профила, но не намерих къде

# 236
Kevi пулсът по време на бременност е по-висок, в това няма нищо страшно. Все пак се следи, да не стане беля, ако не дай Боже се качи кръвното.

За хемоглобина, аз пия желязо, 2 x1 на ден от две седмици вече. на мен хемоглобина ми беше 105 и веднага ми го изписаха.

Лентичката се слага от профила.

# 237
ама аз не намерих къде точно от профила, би ли ми написала по-подробно

# 238
  • София
Малечка,малко ти остана супер  Party
ХАйде успех и ще чакаме новинки! Hug Praynig
Всичко ще е наред ти бъди спокойна!  Hug

# 239
I moia hemoglobin malko e padnal .Ot dnes pia jeliazo po 2 na den .Do sega ne sam imala nikakavi problemi i ne sam pila nikakvi hapcheta i vitamini  nadiavah se taka da e do kraia ,no vse pak i tova si e postijenie ,ostana malko.Do minalata sedmiza si praveh dalgi razhodki po 3-4 km  na den ,no sega veche mi e tejjko i mai shte ponamalia tempoto .Kilogramite mi sa +16 ,no krakata  i prastite na razete sa mi strashno podduti .Zapochvam da pera i gladia dreshki Simple Smile)) Vie momicheta ot koga zapochnahte podgotovkata?

Общи условия

Активация на акаунт