Ще имам близнаци! Тема с продължение....18

• 40 853
  • 883
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, днес бях на частен преглед и доктора малко ме поизплаши, та искам да споделя.
Каза, че имам прекалено много околоплодни води, много е голям корема. Гледа ме половин час на видеозона - освен бебетата и останалото (което е само околопл. течност). Каза, че не е хубаво и тежи много на шийката на матката. После ме прегледа мануално за шийката и каза цитирам : " че почти нямам шийка"  #Crazy  #Crazy изписа ми цяла рецепта и каза, че на ЖК и в Гърция, където бяхме до скоро не са ми обърнали нужното внимание, защото това не се е получило от вчера. Каза да почвам веднага лекарствата и да отивам за направление за болница, там да ме следят. Лекарствата са Магнерот, Гинипрал (Паматон в случай на странични ефекти от предното) и свещички Индометацин (в листовката пише - противопоказно при бременност  Shocked). Като Магнерота и Гинипрала са 4х1.
Следва посещение при доктора от ЖК, според който само ако имам "вкоравяване на корема" и то повече от 3-4 пъти на ден, тогава е опасно за шийката, което може да предизвика раждане. Ама иначе "пий ги тези лекарства"  newsm78  Shocked Нещо вече не знам на кой да вярвам. Иначе такива "втвърдявания на корема" никога не  съм имала, или поне не съм разбрала. А в ЖК каза, че то боли и няма как да не усетя, ако имам. Било нормално по това време с 2 деца така да стой шийката (и двамата цветно показват с пръсти положението на шийката).
Все пак ми каза след няколко дни да отида на 3Д, където се виждало много добре и околопл. течност и всичко.
И последното, което научих от форума, а те твърдят, че не е вярно, е че БХС СЕ ПРАВИ С БЛИЗНАЦИ  newsm78  newsm78 Питаха ме дали съм правила и евентуално ако искам мога да си направя. Околопл. води имат ли нещо общо с евентуални генетични увреждания на бебетата  newsm78
Общо взето само въпросителни днес. Не знам какво да правя и на кого да вярвам. Извинявам се за дългия пост  Embarassed
Последно - хубавите новини са - чакаме две госпожици  Mr. Green в момента са по около 300-340 гр.

# 286
Ади, не се шашкай предварително. Истина е че е трябвало да ти следят шийката още от самото начало, и ако се види че има опасност от скъсяване да се направи серклаж. Като ти гледам седмицата изобщо не е късно е за серклаж. И аз се притеснявам че и при мен ще се наложи , аз съм в 19 г.с., но ще разбера в събота на прегледа. Моя док каза че се прави серклаж до към 25-тата г.с. Так че вместода лежиш по болници, може така да си решиш проблема. А що се отнася до околоплодните води не съм запозната. И аз съм с двуплодна бременност и корема ужасно ми тежи още отсега, та направо се чудя как ще изкарам докрая. Но трябва, няма друг начин

# 287
  • София
  Аз бих изчакала преглед на ФМ където със сигурност може да се види дали има проблем и ако да какъв точно е той. А многото околоплодни води може да са признак и за гестационен диабет, обсъдили ли сте да пуснете и едни изследвания на кръвната захар?

# 288
  • гр.Добрич
addy_1, ти на кой лекар се доверяваш повече? Потърси още едно мнение. Аз още от началото бях със скъсена шийка и доста лежах вкъщи и по болници. Не ми предложиха серклаж, но и той не е гаранция. През цялото време съм пила хапчета за задържане, но мисля че Гинепрала е след 6-ия месец. Пиех Но-шпа 4х2, Магнерич 3х2, Гинерал 4х1, отделно ми вливаха банки в болницата, че имах много контракции.
Важното е да си спокойна, пък ако се налага, полежи и в болнично отделение. Hug

# 289
hei momicheta mai naistina dosta se sabrahme na finala s +_ 2 sedmizi .Onosno entusiazam ili pritesnenie(makar che sam diplomiran psiholog)mai pri men sa poveche pritesneniata .Moia maj kaza che e ot vazrastta (onzi den navarshih 32)ako sam bila na 22 niamalo da go mislia tolkova:)))Da ama ne varvia si az kato slonche i se pritesniavam ,.Dnes edna priatelka mi izprati snimki koito e pravila uj na dezata ama i az tam i kato se vidiah lelee che az sam drug chovek i bosa sam kato vse edno s kubinki ,a v kashti mi ide da pokria vsichki ogledala:))))stiga sueta ,no taka si e van e liato i niakoi misliat za more:))))nie sasto ste kuponiasvame no ne po pajovete a po noshtite s po dve bebeta ,nali .....Samo jivi i zdravi ,barzo i lestno da mine i vsichko da e za dobro....

# 290
addy_1 многото или малко околоплодни води въобще не е за пренебрегване. Сега докато лежах в Токуда имаше една мама в 32 г.с. с близнаци и много околоплодни води. За 5 дни се поду жестоко, оказа се, че прави възпаление и въпреки антибиотиците извадиха бебетата по спешност. Знам, че в такива случаи може да се изпише антибиотик.

Шийката сега ти е по-малкия проблем. Задължително отиди на ФМ, тъкмо в 21г.с се прави следващата, нека те видят - Фемина, Марков, за да потвърдят.

Момичета аз да питам нещо, в Токуда моята лекарка ми каза, че при близнаци се прави ехо-кардио графия в 21 г.с., но почти никой не го назначава, а било много важно. Аз съм се записала да го правя във Фемина.

# 291
Ники, и аз така знам че се прави в 21-23 г.с., но когато научих нямах време да организирам преглед и пропуснах.

# 292
Момичета, благодаря ви за загрижеността и вниманието.
Другата седмица ще си запиша час за ФМ на 3Д в Пловдив да видим за какво става въпрос. За сега София не го смятам за вариант, че тези дупки по пътищата ме съсипват.
Надявам се там вече да кажат нормално ли е или не, ако трябва да направя изследване на кръвната захар и каквито още трябва.
Иначе бебки се развиват добре  Hug
А пък тези свещички нещо не искам да ги слагам. В листовката пише "противопоказни при бременност"  Shocked  #Crazy Ама все пак АГ не е малоумник и не съм му първата бременна. Сигурно е на ясно какво изписва  Thinking А точно те са, за да не се образуват много околоплодни води...

# 293
  • софия
Момичета, първо да споделя една радостна новина-вчера didre стана мама Grinning-момиченцето е 3.030 кг, а момченцето 3.300-засега това ми е информацията Wink

Ники,аз също правих ехокардиография в 22 г.с във Фемина при д-р Спасов-при нас за съжаление се наложи и една контролна към 27 г.с, защото се оказа, че момченцето ми има малък сърдечен проблем-твърде вероятно ще се оправи от само себе си в първите години след раждането Praynig Praynig, но много се радвам, че отидох на изследването-вярно е, че се притеснявам , но поне знам и още като се роди ще си говоря с Масларска и ще си тръгнем на контролни прегледи при детски кардиолог.От д-р Спасов съм изключително доволна, при него живот и здраве мисля да водя бебето като се роди(той е детски кардиолог).Една приятелка беше при другата лекарка във Фемина-д-р Евтимова и също е много доволна

# 294
addy_1 на много от лекарствата пише да не се слагат при бременност и въпреки всичко ги изписват. Тези свещички са ти дадени за болки или превантивно. Слагай ги, на тази бременната в Токуда също й даваха такива.

Аз пък вчера имах на няколко пъти пристягане в долната част на корема, ама мисля, че ми е рано за подготвителни контракции. На няколко см под пъпа, а хем пия нош-па и магнерич. И нощем като спя имам леки болки, но си мисля, че са по-скоро от неудобната поза.

И мисля, че на няколко пъти усетих бебоците.

Мози аз на 16.06 ще ходя там на преглед, че последния път ги измериха с голяма разлика, но мисля, че е от апарата в Токуда и ще си запиша час.

# 295
  • софия
Да си допълня сега информацията за didre- мама и бебетата са добре,казват се Николай и Габриела
бебоците дишат самички, а мама действа даже вече по въпроса с кърменето Grinning Grinning

Ники и при мен последния път в Токуда ги измериха с голяма разлика, но само няколко дни по-рано във Фемина не беше така, така че най-вероятно е от апарата или от начина, по който са им измерили размерите-при мен изкараха момиченцето с 200гр по-малко от момченцето, но тя е разположена по-ниско и постоянно е доста свитичка,докато господинът се шири отгоре Grinning Grinning

# 296
И последното, което научих от форума, а те твърдят, че не е вярно, е че БХС СЕ ПРАВИ С БЛИЗНАЦИ  newsm78  newsm78 Питаха ме дали съм правила и евентуално ако искам мога да си направя.

Ади, миличка, съчувствам ти много за това, което си изживяла на този преглед. Иди наистина на ФМ, за да се види какво е точно положението и МНОГО пази леглото, за всеки случай - няма да ти навреди. Ако действително има проблем с шийката, само можеш да си помогнеш с почивка. За БХС - аз отидох, за да си направя, при това директно в Националната генетична лаборатория в Майчин дом и ме върнаха. Бяха категорични, че при близнаци НЕ се прави, защото дори да има проблем, няма как да се разбере дали и с двете бебета или само с едното... Изобщо няма референтни стойности за близнаци. Не знам защо са ти препоръчали такова нещо, но то ме кара да си мисля, че може и да не те следят най-добре там. Може просто да преувеличават някои неща, за да се презастраховат (мразя го този подход  #2gunfire). Бъди спокойна, вярвам, че всичко ще е наред в крайна сметка!!!  Praynig Hug

Ники, ние правихме ехокардиография в 17 г.с., доколкото си спомням. Прегледа ме д-р Велковски от 3та градска (той е детски кардиолог), но в частен кабинет на много добър апарат, на който се прави ФМ.

# 297
Тъкмо щях да питам за новини около didre  Grinning. Да са и живи и здрави бебчовците и много радост да и носят! Тя големички е успяла да ги отгледа в коремчето, което е чудесно  Heart Eyes.
Все с такива хубави новини да се пълни темичката!

# 298
  • София
Ехааа... какви хубави новинки за Дидре Party
Да са им живи и здрави и много послушни   bouquet Hug
Чудесни голями бебоци супер! Flutter

Ади,отиди и при друг лекар но наистина при някой специалист за да прецени какво точно е положението!ДАно няма проблеми! Praynig

# 299
Честито на мама Дидре. Да са и живи и здрави съкровищата. Hug

Относно феталната ехокардиография и на мен ми казаха, че е задължителна. Ние също я правихме във Фемина при д-р Спасов от когото съм безкрайно доволна.

Общи условия

Активация на акаунт