Амниоцентеза заради възраст

• 15 238
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Втората ми бременност започна при навършени 37 години, родих сина ми на почти 38. След резултатите от БХС и 2 ФМ, лекарката ми каза, че няма нужда да се подлагам и на амнио. Сега не помня стойностите, но мога да ги потърся...
Възрастта явно не е най-важния фактор, за да се препоръчва изследването  Thinking

# 16
Здравейте момичета,

с няколко думи искам да ви благодаря за подкрепата и да ви кажа, че амниото ми го направиха вчера и мина доста добре. Болката е като от инжекция, наистина е неприятно, но цялата процедура минава за около 30 секунди, страха и напрежението са повече. След процедурата ми включиха една банка с глюкоза и нож-па и след 5 часа ме изписаха. Нямам оплаквания или някакви неприятни усещания, да се надяваме, че и резултатите ще бъдат добри. Поздрави и успех на всички!

# 17
Стискам ти палци, но аз лично не смятам, че ще излезе проблем. Hug Пиши, когато излязат резултатите.

# 18
  • usa
Всъщност преди процедурата единнственият важен въпрос, който трябва да си зададеш е "ако бебето е с аномалия аз ще искам ли да го задържа?" и ако отговорът е "да" то амниоцентезата е ненужна, стресираща и подтискаща процедура.

това не е съвсем така. ако носиш дете с увреждания, е много по-добре семейството да го посрещне подготвено възможно най-добре да се грижи за него, а не тепърва да се запознава с това, което е нужно да знае, за да му осигури най-доброто за него/нея.

# 19
Не, че ми е работа, но пък при това положение всяка бременна трябва да е "под ножа", защото риск винаги има. Никъде в света обаче такова нещо не се прави с превантивна цел.  Naughty Съгласна съм, че тук има и фактор възраст. Изразих мнение, че ако това се случваше на мен при тези обстоятелства щях да откажа процедурата. На мнение съм също, че повечето от несъвместимите с живота аномалии се виждат на ФМ при един истински ехографист специалист. Тогава съм съгласна и да се направи амниоценнтеза за да се потвърди/отхвърли вероятността от раждане на дете с увреждане.

# 20
Амниоцентезата вече се счита за нискорисково изследване. Повечето жени не са достатъчно информирани относно самата процедура, а и самата мисъл за игла, която ти минава през корема е меко казано неприятна и е нормално да се страхуват и да търсят други изследвания. Феталната морфология обаче, открива 75% от аномалиите, а има заболявания, които се развиват на по-късен етап и няма как да се видят със УЗИ.  Аз бих посъветвала момичетата, които имат някакви съмнения или притеснения да пристъпят направо към амнио - останалото е губене на време и пари.

# 21
Момичета,понеже не съм от София,а ще правят амиоцентеза на снаха ми(на брат ми жена),препоръчайте ми при кой доктор,и ако може да ми кажете колко пари струва самата процедура?
Благодаря Ви много и дано резултатите да са добри,защото БХС показа отклонения и много сме се притеснили. Praynig

# 22
Ето в тази тема момичетата са коментирали кои са специалистите и къде е добре да се направи амниоцентезата. Мисля, че се говореше за цени от 100 лв или това беше за избор на екип (което е препоръчително), а амниото минава по ЗК. Успех и дано всичко е наред.

# 23
Аз за себе си бях проучила и решила, ако се стигне до амниоцентеза, задължително да се запиша за д-р Димитрова в Майчин дом. Това е същата д-р Димитрова, която преглежда и в МЦ Фемина. Peace

аличко-паличко, успех на снаха ти. Резулктатите от БХС дори и когато не са много добри, почти винаги амниото отхвърля проблемите.

# 24
A за колко време излизат резултатите от амиото?

# 25
Чела съм, че вече има нова технология и с нея резултатът излиза за 48 часа. Наричат го къс тест или нещо подобно, последващ от дълъг и по-подробен. Той излиза в рамките на 3 седмици. Това разбира се не е информация от "първа ръка".

# 26
А доколкото аз разбрах, масово се прави на жените само "късия" тест, който изследва само за Синдром на Даун, Синдром на Едуардс и още 1 болест, броят се хромозомите, но не се гледат детайлно или нещо такова. Разширения тест, който изследва за много други генетични болести, не искат да го правят, освен ако жената не е имала предишно раждане на детенце с проблем. Много жалко, защото така или иначе те бодат, нормално е да искаш да изследват за всичко възможно, а така - само за 3 болести реално. Даже четох за жени, които са настоявали да си платят за пълния тест и пак им е било отказано. Информацията ми също не е от първа ръка, четох из форума за тези тестове само.

# 27
Аз съм твърдо "ЗА" амниоцентезата!!!Друг е въпроса колко е добър лекаря,който ще ти я прави.Миналата година правих  това изследване,изобщо не бях притеснена,а лекарят ми беше много добър.При мен беше малко проблемно,защото плацентата беше отпред,но въпреки това ми взеха чиста проба.Има и друго изследване,което е с достоверността на амниоцентезата.Нарича се "хорионбиопсия" и се прави в трети месец от бременноста и не се налага после амниото.Успех на всички Hug

# 28
Аз също съм "ЗА" амниоцентезата. Бих била по доволна да съм подготвена за евентуални проблеми.

# 29
  Направих амниоцентеза на 35 год. в Майчин дом. Изпитах невероятно  силни болки и никой не ми вярваше, че ме боли. Резултатите дойдоха след 20 дни и беше определен и пола на детето даже.

Общи условия

Активация на акаунт