Пъп4ици по гушката-от жегите ли са?

• 8 942
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
Е, момичета, малко ме поуспокоихте с мненията си. Уж горе-долу имам някакъв опит, но вече взех да се притеснявам за моя бебок. От миналия вторник е с такива пъпки (вече почти седмица !), които не минават. Времето се захлади, но не и не, дори имам чувството, че се появяват нови. Преустанових ползването на козметиката, започнах да къпя и на обяд само с водичка и мажа със Sudocrem. Има голям ефект на свивките на ръчичките, където бяха направо голями червени петна. Там, където се поти, май избиват новичките, та ще се наложи да прилагам и други техники - това с лайката ми хареса  Peace.

# 31
Здравейте, бих искала да се допитам до вас: на вашето бебче излизат ли му пъпки от претопляне? От няколко дена на дъщеря ми се появиха пъпчици (ситни) на сгъвката на едното коляно,сега обаче забелязвам и по телцето и да има Sad не знам дали са от претопляне( утре сме на лекар и със сигурност ще разбера от какво са) доста съм притеснена от какво са, досега не съм се сблъскава с подобен проблем, бихте ли ми казали какво представляват тези пъпки от претопляне и колко време стоят?
Много ви благодаря!

# 32
Пъпките от претопляне обикновенно са по вратлето,а тези по сгъвките могат да бъдат от някаква алергия.Утре ще разберете от педиатъра.

# 33
  • София
На Алекс на няколко пъти са й излизали пъпки от претопляне. Избиват по гърдичките и гръбчето, миналото лято й излязоха по бузките. Представляват десетки мънички червени точици, може и с връхчета. Педка ми каза, че не се третират с нищо, никакви кремове, мазила, спирт и пр. Дори като я къпа и "засегнатите" части обливам само с чиста водичка. Минават за няколко дни, ако се третират от познати с подобни случаи съм чувала, че са по-упорити и седят с дни. За твое успокоение- иди да ви види лекар.

Колкото до алергичните- при нас "опита" показа (дадох й малко белтък, беше на около година и 2 месеца), че са няколко пъпки на едно място, наподобяват едри пъпки, по-скоро мехурчета, пълни с водниста течност. Като се спукат хващат коричка и минават за няколко дни.

# 34
  • тук...при моите момчета
на малкия ми син днес му излезнаха такива пъпчици по гърдите и гръбчето.от няколко дни го мажа с нов/за първи път взимам от тази марка/лосион,и си мисля,че е гъст и "тежък" и може би кожата му не може да диша.но сега като се замисля и друг път е имал ситен обрив но тук-там по тялото

# 35
На дъщеря ми излизат доста често по тялото,но не мога да кажа от какво се получават.Водихме я на кажен лекар и ни предписа Елоком.След първото мазане изчезват веднага Peace

# 36
Излизали са пъпки от претопляне на дъщеря ми, но в повечето случай се касае за нещо друго като алергия например или дори понякога не може точно да се установи от какво са.

# 37
И ние имахме такъв проблем. Пъпките, които бяха по-скоро като протрито изчезнаха след 2-3 дни. После се появиха подобни на сгъвката на ръчичките и на консултацията ни казаха, че това е бебешка екзема (тук май на всичко така викат  Laughing ) и да не го мием всеки ден с шампоан.
Иначе от претопляне излизат по бузките и деколтето най-често.

# 38
  • софия
На синът ми щом стане по-топло веднага му се появяват пъпчици.При него излизат по
гърба и коремчето.Същите,както ги описваш ти.

# 39
  • Бургас
Моята дъщеря се случи да е претопля няколко пъти  ooooh! Mr. Green
Много ситнички червени пъпчици,без връх. Излизаха й по гушката, отзад на тила и по ходилата (ако е била с чорапи).
Решението- разсъбличане. Кожния лекар каза да не мажа с нищо.  Peace
При моя бебок изчезнаха за ден.

# 40
Когато децата ми са имали обрив от претопляне - не съм мазла с нищо, минават от самосебе си за няколко дни.

# 41
Моята дъщеря имаше обриви от топлината цялото лято след като се роди (тя е родена в началото на лятото). Такива, каквито ги описваш. Ситен обрив, като гердан стоеше на деколтето си спомням. Имаше по цялото тяло, по раменете и горната част на ръцете май беше най-упорит. По брадичката и бузките също, но там има смесване с пъпчици, причинени от бибата и лигите.

Водихме я на кожен лекар, предписа едно мазило по рецепта, т.н. цинково олио, приготвя се в аптеките, където правят лекарства. Обривите се обтриват с него, докато завехнат.
При дъщеря ми причината не беше претопляне с дрехи, защото никой никога не я претоплял, просто горещината на лятото така се отрази на новороденото.

# 42
Още щом се затопли времето и си имаме такива пъпки.Излизат по раменцата и гръбчето. Tired

# 43
Редовно й излизат пъпчци от претопляне в жегите, нищо, че гледам да е леко облечена. Появяват се по гръбчето, вратлето и гърдите.

# 44
На дъщеря ми излизат доста често по тялото,но не мога да кажа от какво се получават.Водихме я на кажен лекар и ни предписа Елоком.След първото мазане изчезват веднага Peace

Това е кортикостероиден крем Confused
За съжаление, кортикостеридите не лекуват, а задълбочават проблемите...по-добре потърсете причината за обривите и елиминирайте нея Peace

Общи условия

Активация на акаунт