Пъп4ици по гушката-от жегите ли са?

• 8 939
  • 50
  •   1
Отговори
Не знам дали темата ми е за тук,ако модераторите преценят нека я преместят.Миналата седмица в големите жеги на малки(7 месеца) му излезнаха много ситни пъп4ици по гушката,но страшно много.Лекарката ни каза,4е е защото там му се изпотява вратлето и ни предписа Фенистил,да оба4е ве4е трети ден няма никакво подобрение newsm78Запо4вам да се 4удя да не е някаква алергия към нещо,4е успоредно и захранвам,оба4е няма по други места на тялото.Някой имал ли е такъв проблем?И ако да,така ли ще е цяло лято? ooooh!

# 1
  • София
Може и от претопляне да е. Обикновено от претопляне обривът е от ситни пъпки.
Не е лошо обаче докато отмине обривът да преустановите захранването.

# 2
Не е алергия, споко.
От изпотяване е, кожата им е много нежна и реагира на солите от потта.
Не навличай излишно, за да не се претопля и поти детето.
Във вечерната вана би могла да сипеш отвара от лайка - помага.

# 3
  • България
Обикновено от претопляне се получават,а и като се потят съвсем се възпалява мястото.

# 4
Ако е от претопляне (което и според мен е причината), няма как да минат от Фенистл-а, а и мазането му е излишно...особенно и в мом. на заранване Peace Да, бавно минават..
Хранителните алергии обикновено се проявяват с обрив на подбедриците-след това по тялото, разстройство, повръщане, задух...

# 5
От топлото е -поръсвай с пудра-аз така намирах спасение при баткото така правя и с малката сега

# 6
претопляне

# 7
И аз мисля, че са от претопляне. Изплаквай само с вода. Никакъв сапун, пудри, мазила. Нищо. Хладка вода. Проветриви места, памучни, леки материи. Това е  Peace

# 8
Ние имахме направо подсечено на гушката като по малки. Понеже мястото не се откриваше от гънките много бавно се оправи, така че търпение.

# 9
Мерси моми4ета,много сте отзив4иви!Най-ве4е ме притесняваше да не са нещо от захранването,въпреки,4е досега съм дала само картоф,морков,тиква и ябълка...Все нискоалергенни уж.Зна4и и ползването на козметика да преустановя казвате!И в крайна сметка дали да продължавам с Фенистила,май няма смисъл.... newsm78Явно наистина бавно ще минат,като гледам колко време ве4е става,а ме притеснява да не е така цялото лято,той по принцип хи4 не търпи топло и все гледам да не го навли4ам,но в големите жеги беше само по боди,от това какво по-леко не знам и аз.просто някак си бузите му са по-големи и гушката му е дебели4ка и то4но там на свивката постоянно е потен... Sad

# 10
  • Бургас
На моя бебок днес също се появиха такива пъпчици. Също от претопляне.
Доста се чудих с какво да ги мажа,но след като прочетох тази тема затвърдих мнението си- С нищо,само водичка.  Peace

# 11
От топлото е. На дъщеря ми също се появиха такива пъпчици миналата седмица, когато температурите бяха много високи.
Много добре се повлияха от кремчето за лице на Бюбхен.

# 12
  • о`майна лунна нощ е
При нас подобни ситни и многобройни пъпки излезнаха миналия четвъртък /на 17 юни/. Цялото личице на дребната е покрито с тях, вкл. областта на шията, сгъвките и по скалпа. Жегата беше кошмарна и явно детето не я понесло.
Не я мажа с Фенистил, но давам капки. Нали те действат вътрешно и помагат да се преодолеят алергичните симптоми. Все още обаче пъпките стоят. Част от тях за позавехнали, но тези на лицето и по шията при най-лекото изпотяване /вкл. от плач/ пламват отново.

ПП - страшно много приличат на показаните в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471351.msg14109910;topicseen#msg14109910

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 11:18 от vesi_vas

# 13
И ние сме опъпчени от жегата.Фенистила не ти е помогнал защото при системно претопляне няма кога да минат пъпчиците.Пробвай и със Судокрем при нас има ефект.........поне до следващите жеги.

# 14
  • София
Отзад на вратлето се опъпчи и дъщеря ми, ситен и грапав обрив, много упорит. Не мажа с нищо, минава си от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт