Покажете си детските стаи -11

• 120 702
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София/Осло
Eто Рима, такава е нашата
http://u.lasoo.com.au/Content/Images/UserStories/ekorre_710025977.jpg

# 361
  • софия
Момичета чудесни са стаите на вашите дечица, желая им безгрижни щастливи дни. Simple Smile
Към въпроса: налага ни се да се преместим в по малък апартамент в който трябва да съчетаем в една сравнителни голяма и дълга стая, детска и спалня. Иска ми се едната част да я направя като за детето, а другата да се семпла/ легло, гардероб , нощни шкафчета/за наша спалня. Мислите ли че ще мога да ги съчетая без да стане кич. Ако имате идей  bouquet

# 362
Етърва ми по подобен начин е разделила хола си на детска и малко холче. Представи си правоъгълник с вратопрозорец на едната тясна страна и врата откъм коридора на едната дълга страна, почти в ъгъла. Влиза се и се озоваваш в малък хол с две диванчета, холна масичка и секция. Въпросната секция е важна обаче, защото играе роля на преградна стена между двете помещения. Секцията не е на цялата ширина - остава около метър свободно пространство, което играе роля на врата, и не стига до тавана, за да влиза светлина и в холчето /там няма прозорец/. На секцийката има разни сувенири, снимки, там е и телевизора.  Като влезеш в ола, може да кривнеш веднага вляво и да влезеш в детската, там има детско легло, което е допряно с дългата си страна до гърба на секцията, а от леглото нагоре има налепени шарени детски картинки и гърба на секцията играе роля на стена за лепене на картинки, има сложена дъска за рисуване с тебешир и също е закачена нощна лампа. На едната стена има бюро, компютър, на другата - гардероб за детето. Изглежда много добре, супер е направено и мястото е добре оползотворено.
Предполагам същото може да направиш със спалня и детска, но за да се влезе в детската, ще трябва да се минава през спалнята.

# 363
  • софия
rosy_bosy  Мерси звучи интересно, но при мен неможе зщото ще станат много малки стаичките, такаче трябва да е едно помещение newsm78. Ако часта която играе роля на детска и боядисам стените в друг цвят или сложа от тези разделителите дето са по средата на стената фризове ли се казват newsm78 как ли ще стане newsm78

# 364
Колко е голяма тази стая ? А какво ще има в тая детска част като мебели ? Само легло ли ?
А в частта за спалня ?
Не мога да си представя, че една секция тип етажерка, ще смали толкова стаите  newsm78
С фризовете се прави допълнително визуално разделяне на стаята, но ти трябва и нещо допълнително разделящо, някаква мебел или примерно различна по вид настилка, за да се получи ефект на отделна зона.
Най - добре се получава с някаква средно висока мебел, преграждаща половината от стаята.
Прочети тук тая тема, има много снимки и обяснения.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=64&postdays=0 … =asc&start=15

# 365
  • софия
rosy_bosy от както ми даде идеята с преградата, си мисля за един гардероб който имаме ако го сложа напряко и гърба да ползва детето както описа ти/, а ние гардероба newsm78.Ако оставя всичко да е в една стая, ще гледам нашата част да е максимално изчистена/ легло гардероб. нощни шкафове/, за да може за детето да има място/ лего скрин, шкаф за играчки тип икейски/
 Благодаря ти  bouquet

# 366
# 367
  • София/Осло
хаха е нали си имаш вече ...
То и аз какво ти говоря..аз за спалнята исках тази да си сложа  Mr. Green

Joy Joy

# 368
  • София
хаха е нали си имаш вече ...
То и аз какво ти говоря..аз за спалнята исках тази да си сложа  Mr. Green

Joy Joy

Ще ги менкам, бе! Joy

# 369
Никой ли не може да ме посъветва за боите и паркетите?  Sad

# 370
Здравейте,

да се запиша и при вас, понеже съм на вълна детска стая  Simple Smile
Бях показвала на дъщеричката ми стаята, но има вече почти 3 години от тогава.
В момента запазваме вече готовите мебели, а променяме аксесоарите - килим, перде, лампа, пребоядисваме стените в друг цвят. Всички нови аксесоари вече са налични, последните няколко дни доста пообиколих, докато намеря желаните предмети.
Надявам се скоро да сме готови. Много искам да видя крайния резултат, защото обновената стая ще е нещо като нов етап и в развитието на дъщеричката ми - заедно с нея пораства и интериора в стаята й, според променящите се интереси.

Flutter

# 371
Здравейте,

Аз хвърлям по едно око на темата, защото сме в процес на обзавеждане на новия ни апартамент и стаята на дъщеричката ми е в момента на първо място в дневния ред Grinning.  Стаята е малка, но искам мъничето ми да се чувства уютно- да не е претрупано, защото е бебе на 1 годинка и 4 месеца. Няма да слагам някакви мебели, модули- само детското легълце и едно гардеробче и играчки, мно-о-о-ого играчки. Тя има нужда на този етап основно от пространство за игра. В голяма чуденка съм как да боядисам стаята й. Мислех си да не е розово, защото може след време да се наложи да се ползва от 2 дечица, а и розовото за момиченца е някакъв стереотип, който не искам да прилагам. Дограмата в стаята е "златен дъб", а паркета е орех, който има доста червеникави жилки. Прасковеният цвят ми харесва, но пък май много ще се слее с цвета на паркета... Някакви предложения, приемам всякакви с радост, защото мозъкът ми направо се изпи #Crazy

# 372
Здравей!
Аз бих се спряла на жълт пастел, охра или от боите на Хамеликон нещо като DA 0013 (зелен цвят).
А взъщност защо не си избереш най-подходящия за теб ето тук:
http://www.orgachim.bg/virtual/

Ще се радваме после да видим крайния резултат  Party

Поздрави от Русе!  Peace

# 373
Някакви предложения, приемам всякакви с радост, защото мозъкът ми направо се изпи #Crazy

Бяло или екрю. Щом стаята е малка, а подът и дограмата са с интензивни цветове, наситеният цвят на стените ще я смали допълнително. Ако държиш на цвят, можеш да боядисаш само една стена, но аз бих ги оставила всичките бели, евентуално със стикери или някакъв друг цветен акцент по тях.

Нежна резеда вероятно също би стояла добре с дървенията, която си описала, но аз лично не съм фен на зелената гама за детски стаи, много ми е студена.

# 374
Rurny, благодаря за сайта, но аз ще боядисвам навсякъде с бои на dulux и съответно сравнявам с тяхните каталози цветовете. Охрата, жълтото и зеленото не са ми слабост. Май ще последвам съвета на Миньон- бяло, екрю или някакъв канелен цвят. То това ми бяха първоначалните планове, само дето ми се искаше да се пробвам някакъв по-детски цвят да приложа, а не неутрален. Но после като сложа стикери, дори и с по-неутрален цвят пак ще стане сладурско. Надявам се скоро да покажа снимки- дотогава ще Ви следя, а люлките, които мамите показват тук така ме заразиха, че и аз ще сложа на малката една в стаята. Направо искам целия апартамент да го оборудвам с люлки, ама какво съм бебе и аз Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт