Покажете си детските стаи -11

• 120 624
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Светло дърво с мръсно бяло  Rolling Eyes

# 676
# 677
Момичета и аз имам нужда от съвет за цвета на стаята. Проблема, е че да става за момче и момиче. Дъщерята държи да има розово. Мислите ли, че ще стане много шарено и претрупано, ако вратичките на шкафовете са розови за момичето, а за момчето-сини. Останалата част от мебелите да е някакъв цвят на дърво. На мен лично много ми харесва комбинацията от розово и зелено, но как да вмъкна  цветовете на момчешките мебели newsm78, ще стане много шарено.
По тази причина решихме стените да са в един цвят.
 И още една молба за съвет-размерите на стаята са 4,70м на 3,10м. http://galani.snimka.bg/family/detska-staya.536017
На късите стени са прозореца и вратата. На дългите стени мисля да разположа леглата с ракла за всяко.Под прозореца ще бъде бюрото,а на стената до вратата -гардероб.
Иска ми се да има и някакви открити етажерки-за книги и други неща.Чудя се как да изглеждат и къде точно да бъдат. Ако ги сложим отстрани до прозореца, високо на стената няма да са удобни за ползване-в случай,че и леглата ще бъдат там.
Благодаря Ви предварително!

# 678
galani,  опитай розово и сиво.И избелено дърво. Може да се получи интелигентна комбинация.

# 679
# 680
  • София
Момичета много ви благодаря, за линковете за жирафите. Идеята ми беше да го залепя от вътрешната страна на вратата. Сега обаче разгледах едни от дърво + плат и ми се връзват повече с мебелите. Ще взема такъв.  Hug

# 681
  • София
Rouzi, заинтригува ме с жирафа от дърво и плат. Ще може ли да покажеш линк или снимка после като го купиш?

Нашето детско легло след няколко месечно моткане най-сетне е готово - http://mirka76.snimka.bg/architecture/detska.514205.20756045
Леко съм разочарована от изпълнението. След като сложихме долния матрак се оказа, че леглото не може да се прибере, а по проект трябваше да има 4 см. разстояние между него и чекмеджетата, за да мога спокойно да го прибирам със шалте или завивка върху него.  Оправиха го уж и сега влиза на мм само с чаршаф, а като сложа надматрачна стелка, може и да не влезе.  Има и разни други дребни нещица, които ме дразнят, като разлепен още от сега кант, няколко подутинки точно на лицевата дъска от връховете на подаващи се болтове, като единия дори е пробил дъската и има дупка. Също между стълбичката и леглото се получава голяма фуга, която стои грозно.
Важното е че собственичката му е доволна и много му се радва. И най-накрая освободи бебешката си кошара за новороденото си братче.
Въпреки че се притеснявах дали матраците с тяхната широчина от 82 см. са достатъчно широки, 2 вечери подред мъжът ми спи по няколко часа при нея, че е болничка и се събират двамата без проблем.
Само дето гущерчетата на чекмеджетата нещо не ми харесват и се чудя дали да не ги сменя?  Или поне тези на горните 3 чекмеджета.

# 682
# 683

Леле, колко много кабели имат! Моят инженер, ако ги види, голяма радост ще бъде - докато не им види сметката, няма да ги остави.  Mr. Green

# 684
  • София
  Искам да си поръчам за малките детска масичка със столчета и пейка по поръчка. Те имаха масичка от комо с две столчета, но се счупи, а и вече им е малка. Някой може ли да ми каже как да преценя ако поръчвам с какви размери да е, така че да им е удобна и в близките 2-3 години да им е удобно да седят и да рисуват на нея? В момента са на 4 години и са съответно 100 и 105 см, а малката е към 80 см да кажем, но по-скоро ще се съобразявам с каките.

# 685
  • В кошера...
Ние имаме ето такава - http://malchugani.com/index.php?page=shop.product_details&ca … art&Itemid=53
Вече година я ползва и му е много удобна - всичко прави на нея - синът ни е на 5 г. и е доста високичък - над 115 см. Сгъват се и масата и столът - удобно е.
Не са дадени размери, но ето тук открих доста и имат размери - http://www.simplykidsfurniture.com/seating-kids-tables-chairs.html

# 686
  • София
  Много са хубави, благодаря за линка. А можеш ли на твоите да премериш колко е височината на масата и колко на столчетата, основно това ми трябва, а там дори да ги видя размерите в линка, няма как да преценя дали ще им е удобно...

# 687
  • София
Aila, заведи децата в някой магазин за мебели и пробвайте. Измери тези, които са най-удобни и ще се ориентираш.

# 688
  • София
  Ако имаш идея къде има различни размери детски мебели веднага ще отида  Hug. Но единствените които видях бяха в Комо от типа който имаме, и който туку що изхвърлих на боклука, защото и едното столче и масичката са счупени. А те определено са им ниски...

# 689
  • София
Съжалявам, нямам информация. Мисля, че в големите мебелни магазини има мостри. Ако пробвате някое детско бюро, би могла да прецениш с колко да намалиш височината на вашите масички. По ул."Пиротска" има много магазинчета на малки производители, но виждам, че на теб ти е далече.
Нали предвиждаше бюра в стаята? Тези масички няма ли да ги дублират? Дъщеря ми е на 5г и половина и без проблем ползва бюрото на брат си.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 14:17 от Спунк

Общи условия

Активация на акаунт