Покажете си детските стаи -11

• 120 742
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
3ори, стаята е просто разхошна  Heart Eyes

# 226
Зори, браво и честито! Много, много оригинално, свежо и уютно.
А миндерчето пред прозореца е прелест.   Heart Eyes Обаянието на стаята тръгва от там.

# 227
  • София
  Уникална е стаята, нещо подобно гледах в блога на Крафтсман и определено бих направила за моята детска нещо подобно.
  Може ли наистина да споделиш масив ли е с каква бяла боя е и ако може кой я е изработил?

# 228
  • Под Сините камъни
Видях че сте обсъждали двуетажните легла ние сме с такова и въобще не ми е трудно сменянето на чаршафите.Модела е като този но с малки разлики   http://tpetkova.snimka.bg/daily/mebeli.516766.19575040.big                                                                                           
  Ето и реална снимка.За сега на леглото спят щерката на втория етаж и бабата на съпруга ми която живее с нас.  http://peca1218.snimka.bg/family/nashiyat-dom.259927.15922053 
Зори браво стаяна е просто уникална.

# 229
  • Банкя
Aila На предната страница Зори е обяснила - тук. Wink

# 230
  • София
  Пропуснала съм го, благодаря ти. Преди малко ходих да оглеждам и моята детска и сега ми иде да се изям от яд, тъй като и ние усвоявахме тераса, но отстрани на прозорците и вратата има оставени само около 10 см трегерчета и няма как да се сложи там като гардеробче както е в случая?
  Имам следният въпрос, това диванче може ли да се направи да е като диванче през деня, както е в тази детска стая, но през ноща да си е като пълноправно детско легло?
  Защото както се опитах по-долу да пусна линк на разпределието в стаята ми трябва място където да натикам три единични легла. Аз също мисля с оглед събиране на вещи така или иначе да са с много чекмеджета отдолу.
  П.П Масив какъв чам или някаква по-хубава дървесина. Още не мога да реша какъв вид дърво да избера, а със сигурност ще са дървени.

# 231
Зори, стаята е страхотна! Направо ми се прииска да ме осиновиш  Mr. Green

# 232
Зори, чудесна е стаята!!! Поздравления за начина, по който си се справила!
Аз бях замислила нещо подобно, точно с бели мебели, светъл ламинат и тапети с фриз, само че в синьо вместо розово. За съжаление, в момента нямам терен, на който да се развихря...  Sad

# 233
  • София
  Момичета моля ви включете се с идеи, защото тотално съм зациклила и не мога да измисля къде да  ги поставя тези три легла...
Аз искам да имам три единични легла един ден в детската. За съжаление още не мога да го измисля как точно да стане, защото не е особено голяма. Приемам всякакви идеи.
Детската е така горе долу - http://media.snimka.bg/6676/019607612.jpg
Широка е почти три метра и макар да съм написала 6 метра общо е дълга малко под шест метра. Като там където е тъмната линия е повдигнато като подиум десетина сантиметра, тъй като беше тераса тази част някога. Отстрани има също 30 см колона както и трегер отгоре на тавана на същото място. Входа е долу в ляво, а по далечната стена е с прозорци и врата към терасата, където е отбелязано Х. Стената на която са прозорците е дадена с разгъвка отдолу. Отстрани има също врата, която преди е водела от спалнята към терасата, а сега е като преходна към детската. Може би един ден щя я махнем тази врата, но засега си стои.
Как да наместя три единични стандартни детски легла? На подиумчето мисля един ден да има бюра.

# 234
  • Бургас
Зори, честита нова стая! Страхотна е!  Peace

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 02:06 от bissera

# 235
Зори, и аз да кажа, че децата ми се влюбиха в детската ви стая!

# 236
  • Пловдив
Страхотна, вдъхновяваща стая!!! Дано и принцесата да я оценява  Mr. Green
Аз искам да питам, това диванче под прозорчето удобно ли е да се ползва за сядане? И по специално от голям човек  Mr. Green Тези 45см много ме поблазниха, но ми се струва, че няма да е удобно за мама да попресяда  Rolling Eyes Blush

# 237
  • Банкя
  Момичета моля ви включете се с идеи, защото тотално съм зациклила и не мога да измисля къде да  ги поставя тези три легла...
Аз искам да имам три единични легла един ден в детската. За съжаление още не мога да го измисля как точно да стане, защото не е особено голяма. Приемам всякакви идеи.
Детската е така горе долу - http://media.snimka.bg/6676/019607612.jpg
Широка е почти три метра и макар да съм написала 6 метра общо е дълга малко под шест метра. Като там където е тъмната линия е повдигнато като подиум десетина сантиметра, тъй като беше тераса тази част някога. Отстрани има също 30 см колона както и трегер отгоре на тавана на същото място. Входа е долу в ляво, а по далечната стена е с прозорци и врата към терасата, където е отбелязано Х. Стената на която са прозорците е дадена с разгъвка отдолу. Отстрани има също врата, която преди е водела от спалнята към терасата, а сега е като преходна към детската. Може би един ден щя я махнем тази врата, но засега си стои.
Как да наместя три единични стандартни детски легла? На подиумчето мисля един ден да има бюра.

Мислих я вашата детска стая още онзи ден, но не мога да разположа 3 единични легла, гардероб, шкафчета, маса/бюро и да остане и малко място между тях. Rolling Eyes

Вариантът, който бих ти предложила, изисква едното легло да е по-високо - 1,2-1,5м, а второто се вмъква с 20см под него.

Ето това е http://media.snimka.bg/6702/019658923-big.jpg

Леглата са 190х90, това вляво е по-високо. Под него е гардероб, а в зоната зад главата на второто легло може да е ракла и рафчета (под горното легло). При главата на третото (дясното) са рафчета без гръб. Под прозореца е само дълъг плот, на който при нужда да могат да сядат и трите ти госпожици. Горе вдясно на картинката също са рафтчета - сега за играчки, по-късно за учебници и книги. Нали вратата към спалнята е долу вдясно - оставила съм го празно, а като я зазидате може да сложиш шкаф или гардероб. Peace
Цялата долна стена са шкафчета, етажерки, евентуално гардероб, както прецениш.
Отказах се да слагам там горното легло, защото ще стане тясно в стаята.

Ако все пак държиш на три ниски легла, това ти предлагам - слагаш на мястото на дългия шкаф горното легло, а на негово място развиваш гардероби и шкафове.

Просто трябва да прецениш, колко шкафове ще ти трябват (сега и след 10 години, когато ще имаш тийнеджърки) и колко свободно място в стаята ще е достатъчно.

Успех! Hug

# 238
  • София
  Акси мерси за идеята. Аз обмислям следните два варианта. Единият е да са под буквата П, както е в момента при твоята графика едното до стената срещу вратата, на дългата стена по дължина едно и до него преди прагчето още едно завършващо буквата П.. Другият вариант е двете срещу входната врата едно до друго по дължина, както са и в момента и срещу едното по-навътре успоредно на другата стена трето. Мисля леглата да са по-високи като тези и да има два реда по три чекмеджета отдолу...  

# 239
Страхотна, вдъхновяваща стая!!! Дано и принцесата да я оценява  Mr. Green
Аз искам да питам, това диванче под прозорчето удобно ли е да се ползва за сядане? И по специално от голям човек  Mr. Green Тези 45см много ме поблазниха, но ми се струва, че няма да е удобно за мама да попресяда  Rolling Eyes Blush

Зависи и от габаритите на мама все пак  Mr. Green. Аз съм 53-54 кг. и си сядам без проблем, даже установих, че това място ми е най-удобно и светло да си шия гоблените  Laughing. Е, не е като да седнеш на диван, но да погледаш зимата как вали снежеца или за по едно кафе време става  Grinning.

А и дълбочината зависи от мястото с което разполагаш - аз на дългата стена трябваше да сместя гардероб, нощно шкафче, легло, камина както и съответните разстояния между тях, затова го направих 45 см. но ми се струма, че повече от 45-50 см. вече ще стои много грубо, знам ли.... Rolling Eyes.

Aila
,  а варианта три единични легла 90/190,  да са подредени едно до друго на дългата страна срещу вратата със съответните си нощни шкафчета  /50/40/50. На срещуположната стена гардероб + секцийка/библиотечка.
Горе под прозореца работен кът/бюро според броя на учащите деца или възръстта им.

Скицата ми е ужасно аматьорска, ще ме извиняваш, ама поне да добиеш представа за идеята ми. Леглата може да са от по-височките, с 1 или 2 реда чекмеджета отдолу с оглед прибиране на завивки и багаж.

Общи условия

Активация на акаунт