Покажете си детските стаи -11

• 120 735
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Банкя
3ори При теб колко е разстоянието между долната табла на леглото и шкафа с телевизора?
При Aila, ако шкафът е 40см, ще останат 65см, а ако е гардероб (60см) ще са само 45см. Thinking

Винаги са ми допадали (изглеждали уютни) стаи, в които леглото се допира до стена с къса страна, но някакси все не ми стига мястото около леглото и накрая пак е залепено с дългата си страна до стена. Rolling Eyes

# 241
  • Банкя
  Акси мерси за идеята. Аз обмислям следните два варианта. Единият е да са под буквата П, както е в момента при твоята графика едното до стената срещу вратата, на дългата стена по дължина едно и до него преди прагчето още едно завършващо буквата П.. Другият вариант е двете срещу входната врата едно до друго по дължина, както са и в момента и срещу едното по-навътре успоредно на другата стена трето. Мисля леглата да са по-високи като тези и да има два реда по три чекмеджета отдолу... 
Ето ти и трети вариант -   Hug

ПС: Извинете за последователните постове. Grinning

# 242
Зори, прекрасно е.

Не разбрах чам ли е или МДФ.

Никога не съм мислела, че може да намяря някой който да сътвори такова нещо.
колко ти струва изпълнението?

Бисера, твоята детска стая също много ме грабна.
Харесва ми бялото, но от практическа гледна точка се абстрахирах.
Знам си момчетата.

Загубих кооординатите на една майка от Кзанлък май беше,
постна хубава детска стая и тя.

Кажете ми само, на какъв принцип действат мебели без дръжки,
т.е. как се отварят вратичките, чудно ми е.

може да звучи тъпо, но...

# 243
  • София
Кажете ми само, на какъв принцип действат мебели без дръжки,
т.е. как се отварят вратичките, чудно ми е.

може да звучи тъпо, но...
Могат да се отварят чрез "пуш-механизъм" и изхвърлящи панти. Натискаш на определено място вратичката, щраква се отвътре пуша и пантите я изхвърлят, т.е. отварят малко, за да можеш да я хванеш.
Има и други хитрини, зависи къде са вратичките/чекмеджетата. Оставят се разни разстояния на невидими места, в които да си пъхнеш ръката и да отвориш.. Много зависи от ситуацията.

# 244
Тенкс, Манди! Simple Smile

Клавел, видях хубави "захватки" при теб - кръгове и т.н. Simple Smile

# 245
3ори При теб колко е разстоянието между долната табла на леглото и шкафа с телевизора?

В момента е 120 см. но шкафа с телевизора е с дълбочина 30 см.
Гардероба защо го смяташ 60 см? Стандартните са около 52 см., а има вариант и дълбочината да е 40 см, ако не е с лост а с изтеглящ механизъм за закачалки. знам го със сигурност, защото в началото идеята ми беше да го направя нашият такъв плитък, но накрая реших да съобразя дълбочината му с тази на скрина, все пак са един до друг и щеше да е грозно скрина да стърчи, а и имах място да си го позволя.

Анe, дървото  е липа. На една цена е с чама, но самото дърво е много нежно, бяло, без жили и чворове. Затова се спрях на него.
Колкото до цената - корпусите 1100 лв. , вратичките - 280 лв., леглото - 120/200 с долно издърпващо+ нощно шкафче - 280 лв. =1660лв.  общо. Аз си мисля, че това е една доста добра цена за това, което се е получило.

# 246
Много ви благодаря   bouquet! Истината е, че я мислих с толкова мерак и от толкова време, че нямаше право да не се получи добре. Обожавам американския начин на обзавеждане и всичко тръгна от една снимка в нета точно на такова диванче-шкаф под прозореца, което е типично за техните къщи. И цялата идея се надгради върху това диванче  Laughing.
Във Видин нямаме централно парно, така че радиатори под прозореца не сме имали. Всъшност стаята беше едва 9 кв. и приобщихме терасата пред самата стая, за да я разширим. Сега в момента е около 13 кв. Иначе на предишната квадратура нямаше да мога да осъществя тази идея.
Корпуса на гардероба и модулите  около, и под прозореца са ПДЧ. Всички вратички, нощното шкавче, леглото и камината Laughing са масив, пръснат с бял автоемайл лак. Корпуса ми прави една видинска фирма, а за масива намерих дърводелец, който е познат на баща ми и ми угоди на всички капризи човека  Mr. Green. Чакам още едни рафтчета, които ще са в нишата пред бюрото, и издърпващото чекмедже - легло, което ще се ползва основно за багаж и евентуално някой път като второ легло. Като ги монтира / в момента издирваме колелца и не можем да намерим хубави/, ще покажа и тях.

Зори би ли ми казала каква марка автоемайл лак си ползвала?
Благодария предварително   bouquet

# 247
  • Банкя
Гардероба защо го смяташ 60 см? Стандартните са около 52 см., а има вариант и дълбочината да е 40 см, ако не е с лост а с изтеглящ механизъм за закачалки. знам го със сигурност, защото в началото идеята ми беше да го направя нашият такъв плитък, но накрая реших да съобразя дълбочината му с тази на скрина, все пак са един до друг и щеше да е грозно скрина да стърчи, а и имах място да си го позволя.
Някакси ми е останало, че стандартната дълбочина на един гардероб е 60см. Thinking
В спалнята ни е толкова, в детската на сина ми е един стар (реновиран) и той е около 60см (май беше 58см).

Имам някакъв спомен, колко дрехи имах като тийнеджърка и се опитвам да си го представя по 3 и някакси не ми стига гардероб от 40см. Rolling Eyes Но тя Aila си знае най-добре. Wink

ПС: Цената е много добра! Hug
Забравих да попитам - боядисването фирмите изпълнителки ли го правиха или вие сами? Grinning

# 248
  • София/Осло
Моите гардероби всички са по 40 см...аз не мога да си представя ,че ще си подредя дрехите една зад друга и няма да виждам задната купчинка примерно. Много ми е удобно така и пести доста празно място.
Всъщност в спалнята и шкафовете ,които са като продължение на гардероба и те са с такава дълбочина.
В детската стая /ето проекта, за тези които се интересуват , а в средата на август ще пусна и снимки http://deata.multiply.com/photos/album/7/New_look#photo=96/ също и горните шкафове и гардероба са по 40 см-така горните шкафове хем не висят тежко над леглата , хем побират достатъчно дрехи без да има кухо пространство.
Ане- да , при мен дръжките са или вкопани, или под формата на изрязан кръг , или /в детската примерно/ се отварят чрез удължена долна част на вратичките.

# 249
  • Банкя
Моите гардероби всички са по 40 см...аз не мога да си представя ,че ще си подредя дрехите една зад друга и няма да виждам задната купчинка примерно. Много ми е удобно така и пести доста празно място.
Всеки сам преценява, как му е най-практично. Peace Hug

Аз редувам летни-зимни дрехи между предни и задни купчинки и ме устройва дълбочина от 60см. Отделно това гардеробът е в ниша и пасва перфектно. Grinning
Този размер пък ми позволява да виждам всички закачалки. В антрето имам подобна като при теб подредба на закачалките и не ми е удобна. Peace

# 250
Вече жена му , автоемайла е на Мегахим, казаха ми че е по-добър от този на Селт и такъв съм взела.
Колкото до боядисването.... ooooh!, то затова я правихме тази стая 3 месеца - едни ни правиха корпуса, после дърводелец вратичките, и накрая на бояджия дето пръска коли да ги изпръска с лака  Laughing. Една кутия лак ми стигна за всички вратички и леглото, а за самата работа незнам колко точно сме платили, защото ни боядисва и интериорните врати /чамови/ и ни взе парите на куп, но мисля че не повече от 100 лв., като в тези пари влиза и грундиране и шкурене и шкурки и т.н.

# 251
  • София
Ето ти и трети вариант -  Hug
  Третият вариант ми допада и то доста, близначките една срещу друга, а Елито в края. Варианта успоредни едно до друго ми изглежда като в лагер и не остава никакво място... Но в този трети вариант, там до бюрата шкафчето и самите бяра няма как да стане, освен че на дългата стена има преходна врата в момента, но и на късата с прозорците има и врата към тераса...

# 252
  • София/Осло
Точно така Акси, въпрос на вкус, на практика, опит и удобство...и на място  ooooh!
Третия вариант за стаята на Aila и на мен доста ми допада...бюрцата можеш да ги раздвижиш..да бъдат вградени едно в друго , на колелца и движещи се..или пък падащи. След като ще правиш по високи леглата дори може да ги вградиш вътре  Wink

# 253
Зори, да в малкия град цените са такива.
Пак да кажа прекрасна стая.

А това подпрозоречно изпълнение и аз го мисля,
но просто като пейка, дълга 2 метра, с някаква завъртяна облегалка.
Седалката на пейката да се дели на три, като ще се вдига и съответно ще станат 3 ракли за играчки и други неща.

Айла, ти май хареса преди време моят проект.
ето пак снимки, макар че стаята е вече обитаема, утре ще я снимам в обзаведен вариант.
Размерите й са 5.40 на 2.60, с една дума коридор  ooooh!

http://mydecoupage.snimka.bg/family/detska-staya.469237

# 254
  • София
Анe да спомних си определено ми хареса и това също е вариант за разпределение. Моята е почти същата около три метра обаче широка и почти шест дълга. В момента каките са в детската и са на две легла по дължина на стената както е и при теб. Съвсем възможно е третото да е на буквата Г под прозорците на подиума, но ме притеснява в такъв случай къде да сложа бюра един ден... Затова ми се искаше някак тази повдигната част като подиум от усвояването на тересата да остане като кът за учене някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт