Покажете си детските стаи -11

• 120 720
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Да се запиша и аз в тази тема с молба за идеи. Тук видях и прочетох много добри решения и се надявам да ми помогнете да разсея мъглата в главата ми. Сменяме леглата в детската стая и сме поръчали единични легла с чекмеджета отдолу, без никакви табли - като поръчахме леглата това ми се стори добра идея, т.к. още не бяхме решили къде точно ще сложим леглата, а липсата на табли решава проблема с посоките и леглата. Мислех си че няколко декоративни възглавници ще решат въпроса с таблите, но сега почвам да си мисля че няма, пък и не ми се иска да подхвърляме всеки ден по 2 пъти докато оправяме леглата и по 10 възглавници. Та това е историята, сега съм в чуденка какво да сложа на стените при леглата - мислех за фототапет, но ми се ще и да изолира топлината по-някакъв начин. Хрумна ми и да си поръчам нещо тип обиколник за детско креватче, който се закрепва за стената, но в главата ми излизат само бебешки мотиви, а дъщерите ми са на 7 години - опитах да потърся картинки в нет-а, но пак само бебешките обиколници намирам, а хич не мога да си представя как ще седи такова нещо на стената. И за корк си мислех да сложа, но тук ме притеснява момента с монтажа, че също не мога да си представя как ще стои една лента корк около леглата и ако не ми хареса май много трудно се маха. пък и не знам как ще се съчетае с другите неща в стаята - ламинат с шарка 'бамбук' и подобни мебели.  Та това е, снимки в момента не мога да кача... стените са жълт латекс...

# 376
Пипита сетих се за една снимка, която съфорумка беше пуснала в друга тема - цък. Може нещо подобно да измислите за закрепяне - хем красиво, хем няма да се налага всеки път като оправяте леглото да ги сваляш и да ги слагаш Peace

# 377
  • София
Вили, благодаря за снимката. И за такова нещо си мислех като писах 'обиколник', но при нас трябва да е от 2 страни - при главата и по дължината на леглото, а така вече ми се струва че ще стане претрупано...

# 378
Пипита, може да се сложат допълнително табли,които да се монтират с болтове.
Може да се тапицират таблите с вата и дамаска отгоре и ще стане мекичко Simple Smile

# 379
  • Пловдив
Точно това щях да ти пиша и аз (като Jes), а ако не се тапицират - просто ги избираш в същия цвят като леглата и ги обкантваш, монтират се и готово.

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 15:56 от vidima

# 380
Здравейте момичета,на нас също ни предстои обзавеждане на детска стая. Много съм впечатлена от стаята, която е направила  Зори и искам да направя нещо подобно. Затова  Зори кажи моля те какви са размерите на гардероба и етажерката под телевизора. Ще ти бъда благодарна! Успех на всички!

# 381
Здравейте и от мен!

Искам да намеря подобни маси и  столове, не от МДФ, а да са леки и децата да си ги местят сами. Ако някой е срещал подобно нещо, моля да свирне  Blush Точно бели ми трябват и много по-лесно ще ми е ако са от БГ.

# 382
  • София/Осло
desita6, можеш да поръчаш да ти направят- точно такова е бюрото в нашата детска стая  Peace

# 383
Здравейте момичета,на нас също ни предстои обзавеждане на детска стая. Много съм впечатлена от стаята, която е направила  Зори и искам да направя нещо подобно. Затова  Зори кажи моля те какви са размерите на гардероба и етажерката под телевизора. Ще ти бъда благодарна! Успех на всички!

Здравей и благодаря   bouquet.

Гардероба е 140/200, а етажерката под ТВ-то е 160/105 см.
Успех и на теб и ще чакаме снимки  Grinning.

# 384
desita6, можеш да поръчаш да ти направят- точно такова е бюрото в нашата детска стая  Peace

A идея от къде да се поръча в България? И на мене ми хареса.

# 385
  • София/Осло

Ами предполагам ,че всяка мебелна къща,която прави мебели по поръчка ще се справи. На мен ми го прави мебелиста обзавеждащ цялото ми жилище.
Взимаш снимката и тръгваш с нея по фирмите  Wink

# 386
desita6, можеш да поръчаш да ти направят- точно такова е бюрото в нашата детска стая  Peace

Ами предполагам ,че всяка мебелна къща,която прави мебели по поръчка ще се справи. На мен ми го прави мебелиста обзавеждащ цялото ми жилище.
Взимаш снимката и тръгваш с нея по фирмите  Wink

На моят мебелист вече го презентирах, имам отказ. Но така или иначе искаше да ми го направи от МДФ, а ще стане тежичко и ръбесто.
В барове съм виждала такова обзавеждане гладко и лъскаво, но не мога да се сетя къде да го намеря...

# 387
Зори благодаря за отговора. Днес бях при дърводелците и имам още един въпрос- колко е височината на бюрото и колко е височината на самото диванче без дунапрена и каква е дължината на бюрото? Защото стандартно бюрата са 75см. високи и ако диванчето е 45см. високо както е стандарта за столовете остава 30см.разлика и ми се струва че е много и ще се загуби ефекта. А, ако е по-ниско бюрото сигурно няма да е удобно. Благодаря ти предварително.

Имам и друг проблем, аз съм от Сливен и тук не мога да намеря подходящи фризове за тапетите които съм избрала, явно ще трябва да ходя до някой по-голям град.

# 388

Взимаш снимката и тръгваш с нея по фирмите  Wink

Обречена ми се струва тази кауза...  Confused В България работят почти само с MDF  и  ПДЧ плоскости и всичко е ужасно ръбато, т.е. неподходящо за детска стая, според моите скромни критерии. Ако си спомняш, преди време питах тук за производител на мебели, който да може да ми ги направи със заоблени ръбчета и никой не можа да ми даде контакт. Толкова много ли искам?  Crossing Arms Ако някой знае и има опит с такава фирма, моля за контакт, аз още търся, защото и от икейските гардероби, които си бях харесала, съм на път да се откажа по същата причина. Само легло до момента съм одобрила - простичко, дървено, белгийско...

Сега, така и така съм влязла в темата, да попитам две неща:
1. Колко беше оптималната широчина на детски гардероби, така че да могат да се закачат по нормалния начин закачалки с детски дрешки, но без да е с 60 см страници, че ще стане много тежко.

2. Имате ли представа дали има някакви стандартни размери на кошове и кутии, с които да си съобразя рафтовете на откритите мебели при евентуална поръчка, или всеки производител си ги прави каквито му падне по размер?

newsm78
Имам и друг проблем, аз съм от Сливен и тук не мога да намеря подходящи фризове за тапетите които съм избрала, явно ще трябва да ходя до някой по-голям град.

vani83 , точно гледах стиропорените корнизи и фризове на Домко - имат всякакви профили и са по лев-два линейния метър. С тях можеш да разделиш много елегантно двата вида тапети. Аз възнамерявам да използвам подобни, но още не съм се консултирала с майстора. Това, според мен, има шанс да се получи по-добре, отколкото ако сложиш фриз, който не ти е от серията тапети.

# 389
  • София/Осло
Миньон- ако имаш време да чакаш, другата седмица ще монтират при мен /поне се надявам  Laughing / и ще пусна снимки. Но предупреждавам, че изрично поисках мебелите ми да са бял мат МДФ  Peace
Засега имам само проекта, който съм пускала милион пъти и се извинявам на тези ,които са го гледали    bouquet
http://deata.multiply.com/photos/album/7/New_look#photo=96
 Гардеробите в цялата ми къща са по 40 см.
Кошове и кутии има различни размери ,нямам представа дали са унифицирани или всяка фирма си кара по нейни мерки. Виж на ИКЕА размерите ако те устройват  Peace

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 13:33 от Госпожичка Клавèл

Общи условия

Активация на акаунт