Покажете си детските стаи -11

• 120 702
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Ще чакам, къде ще ходя...  Simple Smile И без това имам финансов дефицит + опозиция вкъщи, така че ще карам полекичка с обзавеждането. Бебчото го чакаме след минимум 2 месеца. Може и да не е готово всичко до тогава, но - здраве да е!
Благодаря за размера на гардеробите. Само не разбрах - 40 см с или без вратичките и как редиш закачалките? Аз държа да ми е стандартното подреждане "в профил", за да ги обхващам с един поглед.

# 391
  • София/Осло
Разгледай и другите снимки - там се вижда...имам изтеглящи се в спалнята /40 см с вратичките/, има качени и схеми с размерите, а в коридора са 56 см и са си нормално наредени- но за дрехи на възрастни-т.е големи закачалки...

# 392
Зори благодаря за отговора. Днес бях при дърводелците и имам още един въпрос- колко е височината на бюрото и колко е височината на самото диванче без дунапрена и каква е дължината на бюрото? Защото стандартно бюрата са 75см. високи и ако диванчето е 45см. високо както е стандарта за столовете остава 30см.разлика и ми се струва че е много и ще се загуби ефекта. А, ако е по-ниско бюрото сигурно няма да е удобно. Благодаря ти предварително.

Имам и друг проблем, аз съм от Сливен и тук не мога да намеря подходящи фризове за тапетите които съм избрала, явно ще трябва да ходя до някой по-голям град.

Диванчето без дунапрена е високо 55 см., а бюрото е високо 75 см., и е дълго 144 см., но дължината при мен се определяше от едни чупки, които останаха от приобщаването на терасата, и аз държах дължината на бюрото да е точно до края на чупката, ето виж нагледно :

Проблема с разликата във височината между диванчето и бюрото реших, като вдигнах височината на шкафовете на страничните модули и така се получи симетрия. Ето фронтална снимка да добиеш представа за какво говоря :

Незнам как е във Сливен, но във Видин е още по-голяма трагедия откъм обзавеждане и декорации  Laughing, та аз нашият фриз си го поръчах от един немски сайт, момичетата от пазарският форум бяха така добри да ми услужат и сътрудничат за получаването му. защото моята дъщеря държеше да е на принцесите на Дисни и точка  Grinning. Във Домко наистина има тапети и фризове на Дисни, имат и онлайн магазин, разгледай :

http://www.e-domko.bg/products/19-kolekciia-disney.html

# 393
  • Някъде на път....
...................В България работят почти само с MDF  и  ПДЧ плоскости и всичко е ужасно ръбато, т.е. неподходящо за детска стая, според моите скромни критерии. Ако си спомняш, преди време питах тук за производител на мебели, който да може да ми ги направи със заоблени ръбчета и никой не можа да ми даде контакт. Толкова много ли искам?  Crossing Arms Ако някой знае и има опит с такава фирма, моля за контакт, аз още търся, защото и от икейските гардероби, които си бях харесала, съм на път да се откажа по същата причина. Само легло до момента съм одобрила - простичко, дървено, белгийско...

Аз май нещо съм пропуснала.... Всяка фирма, която изработва мебели по поръчка може да ти ги направи със заоблени ръбчета!!!

Например: http://www.mebelni-idei.com/bg/categories/Children_room%60s/ - снимки от 11 до 14..... както и много други производители.
Всъщност само когато се сглобяват от готови модули няма голямо разнообразие - но българските производители са доста гъвкави и когато се работи по проект (съобразен с изискванията на клиента) заоблянията са възможни, дори препоръчителни за детските стаи!  Peace

Напоследък мен лично много ме кефят и ключалките анти-бебе например -уж един магнит, пък такава страхотна работа вършат Peace.... това във връзка със сигурността на децата де....  Wink

# 394
  • София
Да се запиша и аз тук с един въпрос  Simple Smile
Момичета, какво ще кажете за този тип ъглови легла. Мисля нещо подобно да направя за момчетата, но от дърво и по-ниски, че тези ми изглеждат високи. Как мислите дали са подходящи за 3 годишни деца? Това ми беше първоначалния вариант, но забавихме поръчката и сега нещо се разколебавам, притеснява ме, че главичките им ще бъдат една до друга и ще се удрят и будят един друг през нощта?

# 395
... притеснява ме, че главичките им ще бъдат една до друга и ще се удрят и будят един друг през нощта?

Можеш да ги слагаш да спят така, че главите им да са там, където са възглавниците на снимката. 

# 396
  • София
Да, по принцип може. Аз лично предпочитам да спя с лице към прозореца/вратата, а не те да са зад мен, затова без да се замислям бях решила, че главичките им ще са в ъгъла. При нас лявата възглавница ще се падне до вратата, а другата възглавница към прозореца.

# 397
В София дали мога да намеря такава система - крака за бюро?

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S89806740

# 398
Аз досега не съм писала в темата, но сега се изкушавам да попитам за мнение. Какво ще кажете за този комплект за детска стая?
http://arisfg.bg/index.php?categoryid=38
Детската ни е сравнително малка (12 м2), а това намерих като оптимален вариант м/у сигурност на двуетажно легло и спестяване на място (доколкото знам долното легло е на колелца и може да се прибира). Ако някой има отзиви за тази мебелна фирма ще се радвам ако ги сподели.

# 399
... притеснява ме, че главичките им ще бъдат една до друга и ще се удрят и будят един друг през нощта?

Можеш да ги слагаш да спят така, че главите им да са там, където са възглавниците на снимката. 
Другият вариант,който се сещам аз е, при поръчката да помолиш майсторите да ти изработят някаква  преградка от същият материал от който ще се изработва леглото и да ти го монтират м/у двата матрака.

# 400
Момичета здравейте   bouquet
Чета Ви последните 2-3 теми, т.к. събирах идеи и мнения за детска стая. Имате страхотни предложения. На успелите да се спрат на нещо конкретно и да го осъществят, честито! При мен все още има много питанки, но сме в процес на приключване от към идеи и възможности та скоро и аз се надявам да бъда една от щастливите майки успели да зарадват както себе си така (а и най вече) и децата си.
Имаме си 2 госпожици и искаме стаята им е по-скоро тийнеджърска отколкото детска. Та така. Като начало сме харесали само тапети. Харесала съм килим и предстои да дорисувам как точно ще бъдат разположени мебелите и всичко свързано с тях (чекмеджета, вратички и тем подобни).
Във тази връзка моля дамите от Пловдив и региона да ми кажат фирма или дърводелец от който да са доволни.  Praynig
А ето ги и тапетите : http://www.e-domko.bg/product/2321-1409-20-tapet-vinil-esprit-v.html
Решила съм мебелите да са много светло бежови, килимът също ще е бежово (спряла съм се на едноцветен и рошав  Laughing, но още има време да харесаме и нещо друго)

Някой има ли подобна детска?

# 401
Здравейте!
От доста време ви чета с интерес. Съвсем скоро ни предстои ремонт на детската стая. Особеното при нас е, че ще е за 3 деца Laughing 
Ще се радвам на ваши идеи и съвети, особено на снимков материал  Peace
Чудех се дали да не пусна и отделна тема за детска стая за повече деца, но засега ще пробвам тук...
Ще се радвам, ако многодетни семейства споделят как са решили проблема с детската стая  Peace
Поздрави!

# 402
  • София
Да се отчета и аз с успешно приключил ремонт!  Simple SmileУсвоихме балкона към детската, така че стаята се разшири. Сега има повече въздух и светлина. Основната настилка беше паркет, успяхме да го спасим при къртенето (замина малката стеничка под вратопрозореца, на която беше закачен радиатора) но на балкона сложихме ламинат и прехода стана с лайсна. Съвсем прилично изглежда. Аз доста се колебах дали да продължим с естествен паркет, което беше свързано с циклене и пренареждане в цялата стая, но се отказах. Всички дейности - къртене, замазване, боядисване на стаята и коридора, слагане на ламинат - отнеха 1 седмица.
За това време децата останаха при баба си и доста я поизтощиха.  Simple SmileА ние загубихме цели 2-3 дни заради боята. Моя милост гледа, гледа разни картинки и реши, че ще боядисва стаята "весела".  Crazy Няма да ви казвам какво жабешко зелено стана. Правиха боята във някаква борса на машина с ръчно дозиране. Цвета, който се получи определено беше по-зелен отколкото в каталога. Гледах, чудих се и реших, че е прекалено силен цвета и на следващия ден с бояджията правихме фокуси - добавих синьо за да се пречупи цвета и бяло, за да стане по-светъл. Резултатът върху стените беше потресаващ - неоново синьозелено. Не можах да реша дали ми прилича на болнична чакалня или дискотека. Самата боя изглеждаше различно на стената. Боядиса човека 2 ръце балконската част и аз не издържах. Спрях го и на следващия ден купихме нова боя от Практикер. Мъжа ми държеше да е с компютърно дозиране на боите. Доста го изнервих с опитите си да спася повторното купуване на боя.  Grinning Цвета стана бледо зеленичко приятно, спокойно, почти незабележимо. Тъй като стаята е западна, търсех точно такъв прохладен ефект. А и приятно хармонира с червеникаво кафявите мебели. Само дето вече цяла седмица се боря да изчистя прахоляка от всички цепнатинки, в които е влязъл при къртенето.  Crazy Поне резултатът ми харесва - не е като от модно списание, но на мен ми е приятно да съм в стаята. А и децата са въодушевени - нали това е най-важното  Grinning

# 403
Мила, като видях лентичките ти се сетих за Aila, тя мислеше детска стая за три момиченца. Сигурно ще пише какво е измислила.

# 404
  • Някъде на път....
kalimbi, дай снимки да видим!
Толкова хубаво си го описала!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт