Болница Токуда - тема 5

• 107 423
  • 889
  •   1
Отговори
# 150
В т.н. лукс стая има и тв и може да се вкара и допълнително легло...и мисля, че с това се изчерпват екстрите.

Д-р Масларска приема в петък сутрин Peace

# 151
Мисля да се пробвам да запиша ЖК по ЗК. Доколкото разбрах от прочетеното до тук да се дигна накрак до болницата, че не били отзивчиви по телефона, а и май на място от регистратурата също Confused. Ще направя опит само заради доктор Масларска.
Толкова се чудя къде и при кого да запиша ЖК. Тъй невежа съм ooooh!. А и то в Токуда по ЗК кой знае за след колко време записват. Някой има ли информация Hug.

По ЗК, ЖК водят  Евтимова и Живкова и записват май за след месец часове. Масларска е неонатолог Simple Smile

# 152
Много добре знам коя е и каква е доктор Масларска Peace.

# 153
  • при моите любими
И аз да се запиша. Първото ми бебче родих в Токуда при д-р Попова. Сега съм се записала и на ЖК там при д-р Евтимова. За раждането още се чудя пак ли да е при Попова или да си избера друг лекар, но има време. Ще следя темата, да си сверя часовника има ли много промени от преди 1,9 години Simple Smile

# 154
  • Бургас
cydonia , ти при Попова със секцио ли раждаше или нормално?

# 155
  • при моите любими
Родих нормално, без епидурална. По принцип, никога не сме обсъждали вериант за секцио. Аз на първия преглед казах, че искам нормално и тъй като, не съм имала проблеми по време на бременноста, не е ставало на въпрос за друг вариант. Ако имаш някакви конкретни въпроси, с радост ще ти отговоря.

# 156
  • Бургас
Ако имаш някакви конкретни въпроси, с радост ще ти отговоря.

Аз също първия път родих без упойка, не е кой знае каква болка. А сложиха ли ти окситоцин, защото лично аз ще държа , ако е възможно този път да мина без окситоцин. И като цяло доволна ли си от докторката. Имаше ли разкъсвания или епизиотомия?

# 157
Здравейте момичета , записвам се за да следя темата , тъй като след дълго лутане, при избора каде да раждам се спрях на Токуда. Благодаря ви, че сте толкова изчерпателни в отговорите на задададените въпроси  Hug

# 158
  • при моите любими
Да, за мое съжаление ми сложиха окситоцин. Това една от причините да не съм сигурна, че искам да родя пак при нея. Не сме го обсъждали предварително, но според мен беше крайно излишно, при положение, че отидох с 5 см разкритие с усмивка и много търпими контракции. Даже първоначално ми пуснаха с по-малко капки, но явно не и се чакаше и я ускориха двойно. Което според мен ми попречи да напъвам адекватно и от това се наложи епизиотомия. Въпреки, че при мен имаше и фактор, голяма глава на бебето и лицево разположение, не и се беше обърнала главичката настрани, както излизат , а с лицето напред.  Но като наближи момента, може да си запиша един час при нея, все пак се познаваме вече  и да си поговорим, ако е склонна да не ми слага окситоцин, ще си променя мнението. Просто, трябва да се разговаря с лекарите, въпреки че според мен каквато и уговорка да имаме, ако се закучат нещата, пак може да ми сложат.

# 159
  • Бургас
, но според мен беше крайно излишно, при положение, че отидох с 5 см разкритие с усмивка и много търпими контракции. Даже първоначално ми пуснаха с по-малко капки, но явно не и се чакаше и я ускориха двойно. Което според мен ми попречи да напъвам адекватно и от това се наложи епизиотомия.

Много си права. Като чета все едно себе си виждам, с единствената разлика , че при мен се размина епизиотомията, но отидох с 6 см разкритие и просто на акушерката имам чувство , че не и се чакаше. И резултата беше не ефективни напъни , но поне тя ми спести епизиотомията, но затова пък малката се роди с огромен хематом на главата. Още не съм се насочила към доктор , но определено  държа по възможност без окситоцин или др. вариант е да си седя в къщи до последно, но ме е страх да не стане нещо непредвидено. Ти иначе имаш ли наблюдения от др. лекари / Илиев, Лазарова /?

# 160
  • при моите любими
За Илиев и Лазарова съм чела само добри мнения, нищо лично. Дори не съм ги срещала по коридорите или в отделението. Имам впечатления от Кръстанова. Тя ме прие като отидох в болницата, присъства на цялото раждане. Доста ме окуражавеше. Беше положителна, поне към мен, така ми се отрази нейното присъствие. След това, по време на престоя ми няколко пъти беше на смяна и идваше да ме види, беше винаги усмихната, докато Попова дойде само веднъж за 2 мин. и повече не я видях. В никакъв случай, не искам да кажа, че д-р Попова не е добър специалист или лекар.Но някак си очаквах по-лично отношение или и аз не знам как да се изразя - по-сърдечно. Това сега ме спира.

# 161
ако се закучат нещата, пак може да ми сложат.

това сигурно означава, че като влизаш на теб слагат абокат без да те питат, нали? а после пускат каквото искат.
мога ли примерно да откажа от абокат от самото начало, смисл да ми го сложат само ако евентуално ще има нужда?

и още да попитам. да речем, имам уговорка с моята лекарка и тя е в екип който съм избрала. ако раждането ми започне по време на нейния почивен ден например или на смяната на някой друг лекар, тя ще дойде ли да ме изражда? или пък ако времето на нейната смяна истича, а аз не съм родила още (защото без ускоряване), тя ще ме исчака ли или трябва да тръгне на края на смяната?

# 162
  • при моите любими
По първия въпрос с абоката, мисля е задължителен, защото те го ползват за всичко, не само за окситоцин, ако не дай си поже се наложи спешни вливания на нещо. Не занам до колко е възможно да се откаже и дали е добре за самата теб, да го отказваш.
А по втория ти въпрос - независимо дали е на смяна или не лекарят, който си избрала , трябва да дойде по всяко време на денонощтието, щом му се обадиш (аз лично не съм се обаждала, като отидох в болницата и ме прегледаха и видяха, че ще раждам се обадиха на д-р Попова и тя в рамките на 15мин. дойде). Изключение правят в периодите, в които са в отпуск, но тогава те предупреждават предварително и кой лекар ги замества в случай на нужда.

# 163
  • при моите любими
Честно казано, ако има някоя майка родила без окситоцин с предварителна такава уговорка с лекар, бих искала да ми пише. Изключвам случаите, в които се отива в болницата, непосредствено преди раждането и не се е наложило да се поставя. Наистина бих искала да родя без такава система. Притеснявам се, че дори и да кажа на лекуващия ме лекар, че не искам окситоцин, той на думи може да се съгласи, но в действителност в последтсвие да ми поставят. Винаги една раждаща жена легнала в предродилна с болки може да се манипулира.

# 164
Притеснявам се, че дори и да кажа на лекуващия ме лекар, че не искам окситоцин, той на думи може да се съгласи, но в действителност в последтсвие да ми поставят.

и мен това ме притеснява  Sad, затова питах дали мога да се откажа от абокат.
cydonia, благодаря много за отговора ти.

Общи условия

Активация на акаунт