Болница Токуда - тема 5

• 107 424
  • 889
  •   1
Отговори
# 480
За мобилния на лекарите моя лекар ми го даде още на първата визита.Дори не се знаеше ще се върна ли за втора Peace
Звъняла съм му няколко пъти.Винаги си вдига телефона. Не съм забелязала да нервничи при това.Обясни ми за каквото питах - тук не мога да си кривя душата Peace.
Вярно не го вдигнаха посред нощ като раждах, но май и по добре де - тъкмо да си получа на спокойктвие разкритието.Не знам ако много бързо бях започнала да правя разкритие сигурно щяха да го извикат знам ли newsm78.
Но през ноща само тонове на бебето мериха непрекъснато.Не са ме проверявали за разкритие а само акушерката минаваше и ме питаше как чуствам нещата.
Знам ли и аз newsm78 минало заминало..........
По щях да съм спокойна ако веднага бяха викнали лекаря, но  newsm78. Аз сама не посмях да му звъня Rolling EyesНо явно такава е организацията в самата болница.
А иначе ме прие д-р Колева.
За неонатология и гинекология аз си ходих и ги питах за какво ли не.Ако оцеля акушерка а не неонатологична сестра просто ме препращаха.Доколкото си спомням неонатологичните сестри са в синьо, но това чак после го разбрах.

# 481
  • в града на вечния купон

Радост, до колкото разбирам от думите ти телефона , който е до леглото , свързва родилката само с гинекологията , така ли? Т.е. ако искаш да извикаш някой от неонатолозите , това няма как да стане?
да
ако искаш неонатологията-ходиш и си ги търсиш

# 482
  • Бургас
За мобилния на лекарите моя лекар ми го даде още на първата визита.Дори не се знаеше ще се върна ли за втора Peace
Звъняла съм му няколко пъти.Винаги си вдига телефона. Не съм забелязала да нервничи при това.Обясни ми за каквото питах - тук не мога да си кривя душата Peace.
Вярно не го вдигнаха посред нощ като раждах, но май и по добре де - тъкмо да си получа на спокойктвие разкритието.Не знам ако много бързо бях започнала да правя разкритие сигурно щяха да го извикат знам ли newsm78.
Но през ноща само тонове на бебето мериха непрекъснато.Не са ме проверявали за разкритие а само акушерката минаваше и ме питаше как чуствам нещата.

Хъни-Бъни , ти раждаше при Илиев , нали? Той май винаги си дава телефона. Лошо няма, така е приел да работи.
 А относно това , че не са го извикали да ти кажа може би е по  - добре , защото щеше да ти "виси" на главата , можеше да ти изфорсират раждането, което е само в твой ущърб. Те са специалисти и много добре знаят какво правят. Това , което е най  - важното да ти следят тоновете са го правили , всичко останалото го върши родилката и "майката природа". Може би когато е първо раждането на жената и тя не знае какво я очаква  се чувства по - спокойна , когато още от самото начало на процеса на раждане присъства доктор , но лично аз имайки вече представа, ще се чувствам по - добре , ако има възможно по - малко хора около мен до получаване на пълно разкритие. Дефакто доктора е необходим , в случай на спешно секцио и вече накрая при самото "изгонвоне на бебето" и нужда от шиене. Но пази Боже да не се стига до нужда от спешно секцио , то тогава и сам доктора не може да  започне, задължително се събира екип , така че да се надяваме , че при всички нас всичко ще бъде благополучно , като при теб Хъни  - Бъни  Simple Smile

А относно неонатолозите , дано нямам поражение по дупето   Joy / имам предвид шевове / ще ходя щом се налага , щом ще е за бебчо , там съм безприкословна. Заради неонатологията възнамерявам да раждам на 400 км от дома така , че това не ме притеснява.

# 483
Радост, като чета какво споделяш и направо  #2gunfire

Ако някой на мен ми каже нещо подобно, ходи си търси неонатолозите, предвид, че съм и секцио, мале какъв скандал ги чака, ще вдигна цялата болница на крака, в крайна сметка аз съм пациент там, може да не съм болна, да раждам, но щом съм в болница ми се полага болнично обслужване, а не махленско отношение. Особено предвид фактът, че си и плащам, не ми го подаряват, аз плащам за грижи за бебе, а не, за да обикалям по коридорите и да си търся децата. Просто ще направя страшен скандал и ще се оплаквам до последно. И в пресата ще ги "рекламирам". Писнало ми е, хем да плащам осигуровки, хем да си плащам на частно всичко, а накрая - да ме правят на идиот (еми не съм и няма да позволя такова отношение) и да се чудя как да се оправям. И без това ми омръзна на локалната всеки път да им обяснявам какво ми е правил док и да ме гледат насреща умно с въпроси от рода"ми аз сега какво да напиша тук", "еми той ви е казала така, ама аз сега какво да запиша", "еми май струва еди колко си" и пр. Аз да не съм и обучаващ, егати.

# 484
Това е така, че както споделяте, телефона до леглото звъни на регистратурата на АГ-то, а неонатолозите са малко по-нататък и трябва да се става и да се ходи до тях. Но момичета това не го пишете тук, а просто напишете една жалба до управата на болницата, знам със сигурност, че обръщат внимание на подобни неща. Мен не ме е издразнило дотолкова, че да се захвана с тази работа, но за да се подобряват условията трябва да има и градивна критика.
Радвайте се, че не ви преглеждат за разкритие през нощта и така естествено си достигате до него,  за мен нямаше по-болезнено нещо от контракциите и прегледите за разкритие, а вие даже за минус го мислите. По едно време им изгубих бройката - даже мисля, че му помогнаха на разкритието от многобройните прегледи Sick Laughing.

# 485
Аз по принципно съм много бойна натура и за нищо не си мълча, но като родиш и някак мислъта ти е в детето, отпаднал си и тези неща ти минават покрай ушите.
Не че не се оплаках на Масларска, ама майната -важното е , че бебека е жива и здрава.

Пиша го, за да имате предвид.

Като цяло някои от докторите в неонатологията са много темерути, дори и на Кирякова и се сопват.
В интерес на истината тя няколко пъти се опита да ми помогне, защото аз преносих и бебка беше дехидратирана и стоя един ден и половина на системи в интензивното. Представяш си сега, защото не съм се разкрещяла.

Между другото сестрите от неонатологията, които се грижат за бебетата са СУПЕР.
За съжаление не помня имена, но имаше една жена със зелени очи и чевена къдрава коса. Тази сестра е супер. Като ме изписаха успях да и дам една кутия бонбони, но не записах име.

# 486

Радост, до колкото разбирам от думите ти телефона , който е до леглото , свързва родилката само с гинекологията , така ли? Т.е. ако искаш да извикаш някой от неонатолозите , това няма как да стане?

И по напред съм писала точно за това. Родих секцио, бяха ми донесли бебето, но мъжа ми точно тогава беше отишъл до аптеката да ми купи обезболяващи и го бях пратила и за храна. Все още бях с епидуралния катетър. Нахраних бебето, размрънка се, незнаех какво да правя, а ми и тежеше, не можех да стана да го сложа в креватчето му. Позвъних на звънеца, дойде една сестра, като я помолих да вземе бебето ми се развика, че е от АГ-то и че трябвало да извикам от неонатологията...Е технически не е възможно, освен ако бях започнала да звъня от мобилния си телефон на регистратурата...В крайна сметка, НЕ взе бебето, а повика една сестра от неонатологията и тя взе бебето. Но конкретния проблем го разреших като мъжа ми седеше при мен в часовете в които носеха бебето, ако имах нужда от нещо, той викаше есестра от неонатологията, тя взимаше бебето и той излизаше от стаята.Все си мисля, че като частна болница подобни гафове са недопустими. Не бях в състояние тогава да вдигам скандали, както съм писала ПОДАДОХ оплакване и до днес отговор НЯМА.
Иначе по темата Неонатологията е СУПЕР към нея нямам забележки! Peace

# 487
На момента вдигам скандал, искам да се видя с шефа на неонатологията и на АГ-то и да ги питам аз, тогава, за какво съм в болница, луди ще ги направя, хич не ми пука. И таиква да ми казват викай, като съм оперирана, само да имат късмета да излезна от стаята, като кресна в коридора, каввато съм гръмогласна, горко им, после ще кажа, че еди коя си учница така ми е казала, секцио, да стана и да викам. Ще ги побъркам просто, да се научат, че преди всичко си имат отговорности и да не се правят на луди. Да сложат бутон и за неонатологията тогава и да, ще ги разбера.
Егати наглостта значи, порсто горко им, ако се опитат по този начин да ми се правят на мен, веднага ще вдигна скандал и ще викам, докато не дойде някой шеф, да му обясня аз как ме карат да ставам и да ходя по коридорите да търся сестрите от неонатологията, защото тях г мързи.
На прости хора, с прост манталитет и с просташко поведение ще отговоря и това е. Какво ще ми се правят на много важни, лекари, акушери, сестри - все тая, на тях им се плаща за определени неща и ще си ги вършат. Акушерите отговарят за родилката - значи, аз тях търся за съдействеи да ми дадат бебето и точка, ако ли не - според ситуацията и колко ми вдигнат кръвното. Аааа, какво значи, не ми се разправя в такъв момент, точно в такъв момент, в който аз ще платя голяма сума пари и те да се държат така, просто няма да го допусна, може да не е на първия ден, но като стана - ще ги побъркам. И винаги ще си спомнят, че май е по-добре да си свършат работата, отколкото да се правят на важни точно на пациентите си. Нека някой дойде и ми каже нещо, просто горко им.

# 488
няма да се стреснат много Rolling Eyes
момичето ти е писало, че няма отговор на жалбата си

Масларска е много дипломатична и гледа да мине без скандали.

Преди 4 месеца бях на контролен преглед с малката при нея и стана някакъв скандал-пациентка е пропуснала да сложи подпис на документ, защото"тъпаците" от неонатологията не са и казали и Масларска каза на жената да се върне.
Тя естествено отказа и и каза, че пропуска си е техен и да се оправят.
Масларска един час говори с нея, за да намери компромисен вариант и въпреки това не каза, че сестрата ще си понесе последствията

както се казва японска болница, ама български персонал!

# 489
brumbarche, ако ти е първо раждане,колкото и да си подгтотвена може да те изненадат.  Rolling EyesИ винаги може да ти кажат "вече трябва да ходиш, как ще се грижиш за детето, като лежиш"....Повярвай не съм от хората, които си мълчат, но понякога човек изпада в ситуацията да е мълчаливия. 
Моя съвет към мамите насочили се да раждат в Токуда от темата да се подготвят само с нужната информация и ако могат да избегнат "грешките" на вече миналите по този път, пък дано при вас не се случват тези гафове!  Praynig

# 490
Поли, аз говоря за времето, в което не трябва да ставам. Иначе, като кажат - време е да ставаш и да ходиш (не за първото раздвижване, а за ходенето, веднага ще стана и боли-не боли, ще ходя, защото си е за моето по-бързо възстановяване, но това щестане поне след 20 часа от операцията). Говоря за случаите, в които родилката не може да става. Ако може - ок, може и да ходя, да не викам, но и да викна някого, пак ще настоявам за моето си. Като не искат да ми ги носят, ще ходя през 2 минутки да им досаждам тогава, е ще трябва да изберат, аз да си запълвам времето с това да им вися на главите през 2 мин. и каот ме питат защо, отг. ми ще бъде - ми нямам как да ви викна, затова идвам, или ще се принудят да ми ги носят. Това е. Нахалниците с нахалство ги лекувам аз. Наглрите - с наглост.

Радост, аз, ако наистина се държат така, и преценя, че за да ми обърнат внимание е нужен скандал, никаква дипломатичност няма да ме спре, повярвай ми. Но и аз предпочитам, ако имам проблем, съвсем кротко да се разберем, което съвсем не означава да не се грижат за мен и децата ми. А когато сестрите започната масово да правят такива гафве, рано или късно и на нея ще й писне дасе занимава с гневни пациенти и ще вземе мерки, но понеже повечето си мълчат, случаите са малко и е нормално да си мисли, че по-скоро пациентите са лигли).

# 491
  • Бургас
brumbarche,
Моя съвет към мамите насочили се да раждат в Токуда от темата да се подготвят само с нужната информация и ако могат да избегнат "грешките" на вече миналите по този път, пък дано при вас не се случват тези гафове!  Praynig

Искрено благодаря за съветите и насоките, въпреки че съм раждала и имам представа какво ме очаква в общи линии всеки съвет е важен , за да можеш да се ориентираш в съответната обстановка. Форума е от голяма полза  Hug

# 492
  • в Кошера
Да се отчета и аз с моето раждане в Токуда.
Родих секцио със спинална анестезия, при д-р Димитров - много съм доволна от него, внимателен е, професионалист определено.
Имам много добри впечатления от уменията и отношението на неонатолозите - визирам най-вече д-р Масларска и д-р Константинова. Бебешките сестри наистина са малко дръпнати, но чак да са се "дървили" не мога да кажа  Wink
Акушерките също са ОК, нямам оплаквания, някои са по-мили, други не чак толкова, но няма как, идеални хора и характери няма  Peace
Написано в резюме - доволна съм от престоя си в Токуда, от грижите за мен и дъщеря ми!

# 493
Здравейте доц. Живка  Карагьозова от майчин дом феална медицина ни изпраща спешно при проф. Илия Карагьозов от Токуда но неможен да го намерим нито да се свържем с него нито нищо , много моля ако някои може да помогне с нещо да каже каде да отидеме на преглед при него в частен кабинет или кадето и да е приятелката ми е бременна в 16 г.с. и има кондиломи и висок плацентарен протейн и някакво образувание на шииката на матката и  един голям кондилом на шииката и казаха че е много  опасно и само при него да отидеме да каже какво трябва да се направи ще съм ви много благодарен ако можете да помогнете по някакав начин

# 494
EvaRossen , на сайта на Токуда (www.tokudabolnica.bg) има телефоните на локалната регистратура на АГ-то, на които можеш да си запазиш час за проф. Карагьозов. Ако не ти вдигнат, звънни на централна регистратура (телефоните са на сайта) и помоли или да те прехвърлят или директно да ти запазят час. Аз лично съм си запазвала час на централна регистратура, ако не ми вдигнат от АГ-то.

Общи условия

Активация на акаунт