Болница Токуда - тема 5

• 107 423
  • 889
  •   1
Отговори
# 555
При моето първо раждане - секцио бебето беше при мен от първият си час, вярно , че такава е практиката там, акушерките идват и ти го подават за кърмене, когато натиснеш бутона, сменят памперси и къпят до раздижването.Но дали може ако съм в самостоятелна стая и ако се наложи отново да съм със секцио бебето да стои почти постоянно при мен , ако има кой да ми помага до раздвижването?

# 556
здравейте,
аз искам да питам как стои въпросът с кърменето след секцио в Токуда и дали децата ги дават при майките, когато те искат или има някакъв график? При първото ми секцио бебето ми го дадоха за кърмене на 2рия ден, за да се поизчистя от лекарствата, но ми станаха жестоки рани и се почна мъката с помпа, но ми даваха преди всяко кърмене стерилна помпа и го хранех от шише (тук дават ли помпи, ако се наложи или си носиш своя). А детенцето ми го оставяха по цял ден, само го преобуваха, къпеха и през нощта беше при другите деца.
Беба, ако не искаш нещо, например да не дават на детето АМ, увери се, че си уведомила дежурният детски лекар. Иначе на сутринта с усмивка ще ти кажат,  че са давали АМ, при положение, че изрично си казала на акушерката, че искаш да ти донесат бебето като огладнее.
Настоявай си детето да е при теб.

За кърменето се подготви сама, аз не получих адекватен съвет там.

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 16:44 от Britt

# 557
Ей, страхотни сте! Вече се чувствам напълно запозната с логистичните въпроси, които така ме вълнуваха! А да питам майките със секцио - как успявате с кърменето след това? След първото си раждане - пак секцио, реших че нямам и няма и да имам кърма... много страдах от това, но нямаше кой да ми обясни как и какво да правя, за да стимулирам кърмата... нямах и идея за хубавите помпи тогава и просто не кърмих. Бебо нямаше сила да изсуче повече от 5-6 мл. за 25 минути. Сега обаче знам много повече и не смятам току-така да се отказвам. Вече за мен е разбит онзи мит, че майките, родили със секцио, така и не могат да кърмят... Ръчна или електрическа помпа използвате? Отново ви благодаря за моралната и искрена подкрепа!

# 558
  • в Кошера
Ей, страхотни сте! Вече се чувствам напълно запозната с логистичните въпроси, които така ме вълнуваха! А да питам майките със секцио - как успявате с кърменето след това? След първото си раждане - пак секцио, реших че нямам и няма и да имам кърма... много страдах от това, но нямаше кой да ми обясни как и какво да правя, за да стимулирам кърмата... нямах и идея за хубавите помпи тогава и просто не кърмих. Бебо нямаше сила да изсуче повече от 5-6 мл. за 25 минути. Сега обаче знам много повече и не смятам току-така да се отказвам. Вече за мен е разбит онзи мит, че майките, родили със секцио, така и не могат да кърмят... Ръчна или електрическа помпа използвате? Отново ви благодаря за моралната и искрена подкрепа!

newsm10

Аз съм с ръчна помпа и върши перфектна работа  Peace

# 559
Благодаря Ви за инфото,
разочарована съм, че няма възможност за изваряване на помпите (една микровълнова в крайна сметка), та нали най-ценна е коластрата  Confused Това означава, че ако пак се разраня, като миналия път, ме лишават от възможността да храня детето си с кърма или пък трябва да си купя специално електрически стерилизатор и да си го вкл до леглото!!!  Добре поне, че дават децата да са при майките.

за помпите - имам ръчна, но честно казано не изцеждат напълно, в едната гърда постоянно имах бучки. За електрическите ми казаха, че повече боли, но не съм пробвала, за да сравня реално.

# 560
При мен след секциото кърмата  слезе на вторият ден и половина , първият ден бебе се хранеше само с коластра , тя е супер хранителна, така че не се притеснявайте , че бебето е гладно ако кърмата още не е дошла.
Акушерките бяха против даването на АМ при условие ,че заявих , че ще кърмя,  много ме подкрепяха за щастие!
Иначе съм доволна от ръчната помпа на Авент.Но когато се роди детето, живот и здраве този път не мисля да ползам, ще го слагам по-често на гърдата.Там където раждах електическите помпи се изсписват от доктор само когато жената има свръх лактация.

# 561
С отлични впечатления съм, двама мои познати там ги оправиха. Обслужване и всичко е на страхотно ниво.

# 562
  • София
Здравейте,

Изчетох цялата тема и разбрах много от това, което ме вълнуваше (много благодаря   bouquet ), но за един въпрос още нямам отговор. Дано някой да знае с точност как стоят нещата.
И така, аз съм с отрицателен резус фактор и при мен изборът на болница за раждане е пряко свързан с това дали там се провежда профилактика с анти Д гамаглобулин. Интересува ме болницата ли предоставя ваксината или сама трябва да си я търся и дали за нея се плаща допълнително?

# 563
Искам да попитам вече раждалите майки, дали имат свобода в избирането на позата по време на контракциите или са задължително в легнало положение?Знач ,че се следят и тоновете, но съм чела , че някой разрешават свободно посрещане на контракциите, в поза удобна за майката.

# 564
Искам да попитам вече раждалите майки, дали имат свобода в избирането на позата по време на контракциите или са задължително в легнало положение?Знач ,че се следят и тоновете, но съм чела , че някой разрешават свободно посрещане на контракциите, в поза удобна за майката.

Каквато поза си избереш. Моя доктор ми препоръчваше да се разхождам по коридора и да си почивам седнала върху затоплената седалка но тоалетната чиния. За тоновете - мереха ми ги през половин час, просто заставах за минутка права до апарата.   Peace

# 565
Stefi Stefi , супер, благодаря ти за отговора.
А ти при кой доктор ражда?
Аз все още се двоумя между д-р Лазарова и д-р Илиев, не мога да взема решение, но когото и избера предполагам няма да сбъркам.

# 566
Здравейте,

Изчетох цялата тема и разбрах много от това, което ме вълнуваше (много благодаря   bouquet ), но за един въпрос още нямам отговор. Дано някой да знае с точност как стоят нещата.
И така, аз съм с отрицателен резус фактор и при мен изборът на болница за раждане е пряко свързан с това дали там се провежда профилактика с анти Д гамаглобулин. Интересува ме болницата ли предоставя ваксината или сама трябва да си я търся и дали за нея се плаща допълнително?

Да, прави се профилактика с анти Д гамаглобин след раждането  Peace
Само трябва да предупредиш твоя лекар предварително.
Не знам дали се заплаща допълнително обаче  Thinking
Мисля, че по-скоро не се заплаща, но за всеки случай трябва да попиташ  Peace

# 567
Марта, правят профилактика с анти Д гамаглобин. Аз лично не съм я плащала, мисля, че си влиза в пакета.

mari:) и двамаат са супер специалисти. А при секцио почти винаги са в екип.

# 568
  • в града на вечния купон
каквато поза на теб ти е удобна разрешават, но зависи при кой доктор си.

Виждам , че се колебаеш между двама-аз съм за Илиев.

# 569
  • Бургас
Радост , кое те кара да клониш в полза на Илиев, моля те сподели впечатленията си.

Общи условия

Активация на акаунт