Болница Токуда - тема 5

• 107 432
  • 889
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Радост, съжалявам, че си имала такива премеждия с д-р Кирякова, но съм и много учудена. Аз миналият петък ходих на профилактичен преглед  (миналата година пропуснах, така че не ме беше виждала кажи-речи 2 години) и за пореден път се убедих, че съм направила възможно най-добрия избор за себе си при кого да родя. Беше все така внимателна, прегледа ме обстойно и се държа адски мило. Не знам в какъв момент си попаднала при нея, но всеки си има мнение Peace

# 391
  • в града на вечния купон
да ви кажа моето впечатление - според мен всички лекари в токуда имат много пациентки и им е трудно да обръщат много внимание на всяка поотделно. като погледнеш какво е пред кабинета ooooh! как да обърнат персонално внимание на всяка поотделно? няма да стигне и цял ден. часовете се записват за месец напред, а като си в 8-9 месец и имаш проблем какво, да чакаш за час ли? много пъти съм ходила без час и са ме приемали, и съм сигурна, че и много други го правят, нормално е. затова и не остава време за много приказки. за запис на тонове също е без час и пак трябва да те видят да обсъдите нещата, пак отнема време за пациентки без час. случвало се да има раждане и да чакам час и нещо... ми какво да се прави, ако аз съм си избрала да раждам при някой лекар, а той ми каже не мога сега, чакай че имам пациентка за преглед Shocked разбираемо е, изнервящо е, но е нормално Rolling Eyes
моите впечатления са, че лекарите се концентрират върху ражданията, а не върху следенето на бременността. аз съм много доволна от Кирякова най-вече заради отношението й по време на раждането и след него. Всеки ден идваше да види как съм, направи ми и превръзка веднъж, щото сестрите ме бяха забравили леко Rolling Eyes в смисъл - грижеше се персонално за мен като нейна пациентка.
ама никой не се оплаква от внимание или това, че не се е държала мило с мен
истината е, че имат много пациенти и въпреки това не оправдавам отношението
между другото ако си челапо стари теми ще видиш и други оплакващи се от Кирякова, за разлика от 2007 темите, където е боготворена
истинатае, че занемарила нивото

# 392
Радост, съжалявам, че си имала такива премеждия с д-р Кирякова, но съм и много учудена. Аз миналият петък ходих на профилактичен преглед  (миналата година пропуснах, така че не ме беше виждала кажи-речи 2 години) и за пореден път се убедих, че съм направила възможно най-добрия избор за себе си при кого да родя. Беше все така внимателна, прегледа ме обстойно и се държа адски мило. Не знам в какъв момент си попаднала при нея, но всеки си има мнение Peace
може и така да е, но сега на контролен преглед ще отида при друг лекар и в друга болница, тъй като се опасаявам, че ми се е случило същото като на моята дружка, която също ражда при нея и не е добре зашита.
Не искам да дискутирам като са я прегледали какви са били точно думите.Смятам за излишно.

В крайна сметка всеки може да дпопусне грешка, та било и той най-добрия лекар.

# 393
  • София
Здравейте момичета,
за пръв път влизам в тази тема и не съм ви изчела.
Ходя на ЖК по здравна каса при д-р Евтимова, но тя се разболя, май е оперирана и няма да се върне докато родя. Предстои ми нов избор на лекар.
Вече съм в 6-ти месец и искам да ползвам болнични до раждането (все още работя), а чух че за продължителен болничен се плаща около 200-250 лв. Ако е така, дали е по-добре да избера АГ, който не е от Токуда, а там да ходя на платени прегледи при д-р Димитров, когото съм избрала да раждам? Как всъщност се случват нещата за да ползва човек непрекъснат болничен за 2 месеца?
Ако вече сте обсъждали подобен казус, извинявам се за повторението и предварително ви благодаря   bouquet

# 394
Вече съм в 6-ти месец и искам да ползвам болнични до раждането (все още работя), а чух че за продължителен болничен се плаща около 200-250 лв.

Това като го прочетох се задавих. Simple Smile Кой ти иска 200 лева за болничен?
Избираш си доктор, казваш, че искаш болничен и толкова. Болничен не се заплаща.
Има възможност обаче да те накарат да лежиш в болница 3 дни, заради проверките на ЗК. (Удебелих възможност, защото някои доктори не предлагат тази "оферта".) В Токуда се заплащат 200 лева за избор на екип по време на престоя ти, но въобще не е задължително да лежиш там - дават ти направление за хоспитализация, което важи навсякъде. Wink
Успех!  Hug

# 395
  • София
Благодаря   bouquet  Simple Smile

# 396
Момичета,  при нормално раждане задължително ли пускат система окситоцин, или има опция да ме изчака процесът да се развие съвсем нормално?

# 397
Момичета,  при нормално раждане задължително ли пускат система окситоцин, или има опция да ме изчака процесът да се развие съвсем нормално?
не мен не са ми пускали

# 398
  • при моите любими
не мен не са ми пускали

A ти при кой лекар ражда и с колко сантиметра постъпи в болницата? Просто ми е интересно, защото и аз искам да го избегна, а с предишното раждане не ми се размина.

# 399
не мен не са ми пускали

A ти при кой лекар ражда и с колко сантиметра постъпи в болницата? Просто ми е интересно, защото и аз искам да го избегна, а с предишното раждане не ми се размина.
както по горе може да видиш при Кирякова, но през нощта ме прие Герганова.

Хубавото е , че попаднах на много свястна акушерка-Снежи.Постъпих с три сантиметра разкритие и контракции на 5 минути, които бяха адски силни
до 10см едвам издържах и накрая Снежи ми помогна

# 400
  • София
Предполагам, че в  Токуда правят изследване на очните дъна... Можете ли да ми препоръчате офталмолог, при който да отида там и може ли да не е платено, а с направление, т.к. личният лекар така или иначе ми е издал вече...

Друго, за което се сетих, че може би се е споменавало в някой от постовете тук и ми е интересно...Вярно ли е, че престоят след секцио са го направили вече 4 дни, а не 5 като преди?

# 401
Аз бях на преглед на очните дъна (заради предишна лазерна корекция на късогледство), за да сме сигурни, че мога да раждам нормално и съм изключително доволна от д-р Косталевска  Peace За направлението не знам, аз бях платено. Доста се чака пред кабинетите  Peace

# 402
  • София

Доста се чака пред кабинетите  Peace

Дори и когато си платено ли?...Не е ли със записване на час и горе долу да се вписват във времето newsm78
А... и още нещо...записват ли примерно за другата седмица или и тук са запълнени часовете за месец напред?

# 403
Да, записват за няколко дни напред, не се чака много за час...Иначе пред кабинета (макар и с час), аз чаках доста. Просто имаше много хора (работеха май две докторки). Не е болка за умиране, а може през лятото и да не е така натоварено  Peace

# 404
Предполагам, че в  Токуда правят изследване на очните дъна... Можете ли да ми препоръчате офталмолог, при който да отида там и може ли да не е платено, а с направление, т.к. личният лекар така или иначе ми е издал вече...

Друго, за което се сетих, че може би се е споменавало в някой от постовете тук и ми е интересно...Вярно ли е, че престоят след секцио са го направили вече 4 дни, а не 5 като преди?
не всички ги пращат само, ако има проблем т.ес голям диоптер.Аз лично ходих, но съм с мн.малък диоптер и тогава ми казаха, че не е необходимо.Аз ходих в Студенска поликлиника

За престоя е вярно, но АКО неонтолизите решат само тогава.
Така че може да стоиш и 6 дни. Мен лично искаха на 3 ден да ме изпишат, но бебка беше преносена и дехидратирана и настояха да остана 5 дни заради нея

Общи условия

Активация на акаунт