Болница Токуда - тема 5

• 107 424
  • 889
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, Токуда е на светлинни години от другите АГ болници (в София, за страната сигурно също)....
Благодарна съм, че в БГ има болница, където може да се получи здравно обслужване на европейско ниво.....
Аз никога не съм имала телефон на д-р Колева, при която раждах и не смятам, че това, че не ми е дала телефона си е отрицателен критерии.
Те имат хиляди пациенти, в крайна сметка и те са хора и имат нужда от почивка.

А за тази война, лично аз не съм забелязала. Малсарска не е минавала да чете лекции, но другите неонатолози винаги са били много отзивчиви.

p.s Малко след като родих в Токуда, имаше протест пред 1 АГ (бивша "Тина Киркова"), където бяха шили родилка без упойка.....

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 09:06 от @ntonia

# 466
И аз това щях да кажа - просто ако това са недостатъците на болницата, в другите АГ-болници човек просто може да се гръмне от неуредиците...
Ще дам един обикновен пример, приятелка ражда в Шейново, оказало се, че има болна от хепатит, уж изолирана, уж всичко наред, обаче жената си ползва общата тоалетна, която ползват всички на   етажа, понеже нямало друга, няма да влизам в подробности как се хваща хепатит, всеки от вас знае, ама това нормално ли е?

Токуда наистина е на светлинни години от всички останали болници.

# 467
@ntonia, все пак в Токуда раждането на здравно осигурено лице е 2000лв., а в държавните болници е на 1/3. Не може да се прави сравнение, изобщо. Вярно е, че лекарите също са хора, но все пак поемат ангажимент, принуждават те да плащаш за избор на екип, а да те държат до сутринта, за да се наспи съотв. доктор не смятам за редно, ако наистина се практикува така. Всеки лекар си познава пациентите и щом има нормално раждане, а не секцио и той каже ОК, за мен това означава, че той е съгласен и в 2 и 3 часа сутринта да го събудят, ако се наложи.

Друг е въпросът, ако жената е отишла прекалено рано, с малко разкритие. Тогава е нормално дежурният да я поеме, а не да събуди съответния доктор, защото реално родилният процес още не е настъпил.

За войните между АГ и неонатолози - хич не ме бърка, честно казано. Искам аз и детето ми да получим това, за което сме отишли и за което плащаме. Другото си е тяхна работа, не трябва да го прехвърлят върху пациентите си и те да разбират, грозно ми звучи.

# 468
  • София
И 2008 година д-р Масларска не е чела лекции за кърменето по стаите. Минаеаха си на визитациа от Аг-то, а после и от неонатологията и винаги са се интересували имам ли някакви въпроси или проблеми. За вражда между двете отделения въобще не ми е минавало през ума.

Бръмбарче, отдавна цените в държавните болници не са 1/3 от тези в Токуда. Погледни в закованата тема за какви суми става въпрос - горе-долу същите.

# 469
  • Бургас
Честно да ви кажа  аз не държа да ми дават телефони и на тем подобни жестове... Просто искам да чувствам сигурността и увереността на екипите  / както АГ , така и на неонатолозите / , защото всяка раждала , знае , че раждането все пак си е един рисков процес и за майката, и за детето. Единствено искам от тях да са "на точното място в точното време".

Така , че ако само това са забележките на момичетата ще се преживее Wink Очакванията на всеки са различни , има разлика дали ти е първо раждане, къде си раждала преди това , така че... Аз съм раждала в държавна болница и предполагам , че на 100% ще е по -добре. 

# 470
  • при моите любими
Когато аз раждах 2008 и аз не получих личен телефон от следящия ме лекар. В началото ми беше малко странно, защото все се притеснявах да не се случи нещо в движение и няма да мога да получа съвет , какво да правя, но пък наистина тези хора не може да си дават телефона на всеки. Когато настъпи моя момент на раждане, отидох в болница, дежурният лекар ме прегледа и прецени, че може би скоро ще родя и незабавно се свърза с моя лекар. Ако той не дойде, най-малкото си е за тяхна сметка, няма да си получат сумата за избор на екип. Ако наистина родилния процес не е в пълен ход, не виждам, защо трябва да идват в 2 през ноща и да ни държат за ръката.

# 471
  • София
shushi и Zahira, познавам ви от темата за януарските майки и гледам, че искате да раждате в Токуда. Аз се записах за следене на раждането при Д-р Кирякова и мисля при нея да раждам. Първото ми впечатление от нея е много положително - много мило се държа. И наистина се надявам да не е в отпуска от началото на януари следващата година Simple Smile

# 472
shushi и Zahira, познавам ви от темата за януарските майки и гледам, че искате да раждате в Токуда. Аз се записах за следене на раждането при Д-р Кирякова и мисля при нея да раждам. Първото ми впечатление от нея е много положително - много мило се държа. И наистина се надявам да не е в отпуска от началото на януари следващата година Simple Smile

LadyAngel Hug
Аз съм при Илиев, и също се надявам да не е в отпуска.
Но, въпреки всичко, ще раждам там! С него-без него, вече няма значение.
Болницата е на ниво, апаратури, специалисти и т.н - и поне няма да щъкат гадинки по стените,  Joy както в някои други "елитни "болници.
След няколко дни, /на 21.07/ ще ме хоспитализират за серклаж, и ще пиша за цени, отношение, впечатление и др.

# 473
Ниандре, официален ценоразпис съм виждала в МД само, там цените са между 500-600лв. За мен Токуда е болницата, но все пак смятам, че като частна такава (конкретно в случая за раждането говоря), пациентът се третира като клиент и все пак това до някъде премахва порядките, придобити от персонала по вр. на пребиваваенто му по държавните АГ-та, защото тук при масови оплаквания от даден лекар ще реагират, т.к. не се плащат малко пари.
За изнудването в държавните болници не искам и да говоря, там всичко е под масата, но пък и реално ЗК плаща наистина много малко за добрите доктори. Даже мои познати са си платили изборът на екип на доктора, а не на касата на болницата (говоря за държавна такава). Нямат нито бележка, нито нищо. Аз обаче съм на принципа, че цените трябва да са офиц. регламентирани, да се издават касови бележки и фактури и да няма скрито-покрито. Затова избирам да дам повечко пари, отколкото за държавна болница, защото и там, като си събера всички бумаги, дето трябва да занеса, каот почнат да ме изнудват всички, накрая ще стигна тази цена.
Официално обаче, цените са доста по-ниски, това имах аз предвид.
А, по въпроса с гсм-те на докторите. Аз на моят досега съм му се обаждала 2 пъти точно и то, веднъж, след като звънях из цялата болница да попитам нещо и никой не можа да ми отговори, както и веднъж заради силни контракции. За мен един док, който е поел ангажимент е нормално да  даде  тел., на който отговаря 24 часа в денонощието. Все пак говорим за лекар, не за нещо друго. Ама това си е мое мнение де. Аз лично, доста обмислям и изчаквам, преди да си позволя да се обадя, в нормални часови граници, пък да не говорим да речем късно вечер и пр. Но знам, че ако се наложи, мога да го открия и да го запозная със случая, като той да прецени. Все пак съм посветила здравето на най-ценното си в неговите ръце.

# 474
  • в града на вечния купон
всеки държи на различни неща.
Никой не критикувам-просто споделям моите мнения.Нали за това е темата да обменим опит и мнения.

Ако за повечето мами не държат да имат личния телефон на лекаря-ок.
Аз лично много държа и това за мен е проблем.

Войната гинекология-неомнатология на мен лично , а и на останалите момичета им направи много грозно впечатление, защото като помолиш едните за нещо те не го поемат или ако ти направят услуга влизат в конфликт-ЗА МЕН СУПЕР грозна работа.

А за вдигането на лекарите дали има нужда или няма-на Токуда това е основната идея и за това си плащаш! Лекарят, който те е поел да е до теб.

Не съм била до сега в болница и слава богу-но за сега Токуда е една от най-добрите!Казвам една, защото и във Вита и в Свети лАЗАР също четох добри неща. Даже в средата на 9 месец бях решила да раждам във Вита.

# 475
Е добре де, как така не го правят или влизат в конфликт. Ако искаш нещо, свързано с бебето или с теб, ще го поискаш от който и да е, ти да не си им колежка, че да знаеш кой за какво отговаря. Ти си там за 5 дни, плащаш доста голяма сума пари, поне могат тези неща да си ги решават в техните си стаи, няма нужда да те карат да се чувстваш ти неловко.

Аз ще мога скоро да споделя лични впечатления, но и аз държа също да имам тел. на док, защото, както казах, аз съм доверила най-ценното си на него, не на дежурния, не на секретарките на регистратурата. Нали затова съм негов пациент и ме следи, респ. изражда.

# 476
  • Sofia
Здравейте,
има ли ходили на ЖК в Токуда с болничен за почти цялата бременност, издаден от там. Избрала съм там да са ми ЖК и да раждам, но неиздържам повече на работа и искам вкъщи........

# 477
Е добре де, как така не го правят или влизат в конфликт. Ако искаш нещо, свързано с бебето или с теб, ще го поискаш от който и да е, ти да не си им колежка, че да знаеш кой за какво отговаря. Ти си там за 5 дни, плащаш доста голяма сума пари, поне могат тези неща да си ги решават в техните си стаи, няма нужда да те карат да се чувстваш ти неловко.

така е принципно, но .........
едно от момичетата в стаята имаше плоски зърна и бебето не можа да захапе и така и се препълниха гърдите.

Дойде една от сестрите от гинекологията да и помогне и после стана лют скандал с неонатологията, защо е помогнала.
По принцип на леглата има телефон, чрез който като искаш нещо звъниш и идва някоя сестра от гинекологията.
Обаче!!!!! ако искаш малко вода за бебето или допълнително АМ и звънеш на сестра-пак скандал, защото е за неонатолозите.
Е на такива чудесии аз попаднах , докато бях там.
Искрено ти пожелавам ти да не попадаш в такива ситуации!!!!!!!!!!!!

# 478
Здравейте,
има ли ходили на ЖК в Токуда с болничен за почти цялата бременност, издаден от там. Избрала съм там да са ми ЖК и да раждам, но неиздържам повече на работа и искам вкъщи........
аз работих до последно, една седмица преди края на 9 месец си останах
но по принцип съм питала Евтимова и тя ми каза, че за да ми даде такъв болничен трябва да лежа в болницата 3 дни.
По назад в темата мисля, че беше коментиран подобен казус.
За престоя се плаща!Виж по назад

# 479
  • Бургас

Радост, до колкото разбирам от думите ти телефона , който е до леглото , свързва родилката само с гинекологията , така ли? Т.е. ако искаш да извикаш някой от неонатолозите , това няма как да стане?

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 19:13 от nani-banani

Общи условия

Активация на акаунт