Болница Токуда - тема 5

• 107 423
  • 889
  •   1
Отговори
# 510
  • в града на вечния купон
не знам какво виждат или не виждат докторите на ехографа в Токуда, но съм показвала снимки от този ехограф в Майчин дом и във Вита пак на ДОКТОРИ.

И няма такива коментари-с две думи самия ехограф си е скапан.

Имам снимки от други ехографи, които са значително по добри дори и за обикновения човек.

Не знах, че има в Токуда 3Д. И се чудя защо тогава миналата година ни пращаха при Марков и останалите за фетална.
Най-вероятно нямат специалист?

# 511
не знам какво виждат или не виждат докторите на ехографа в Токуда, но съм показвала снимки от този ехограф в Майчин дом и във Вита пак на ДОКТОРИ.

И няма такива коментари-с две думи самия ехограф си е скапан.

Имам снимки от други ехографи, които са значително по добри дори и за обикновения човек.

Не знах, че има в Токуда 3Д. И се чудя защо тогава миналата година ни пращаха при Марков и останалите за фетална.
Най-вероятно нямат специалист?

Напълно подкрепям!
 По ехограф главата беше с доста голям диаметър, дължината на бедрата и ръцете, по време на прегледите на ехограф бебето не мърдаше доктора беше доволен, но в крайна сметка неверните мерки ми скъсаха нервите...Не е много приятно да очакваш бебе с внушителни размери, огромна глава и тежко и да се чудиш как ще го родиш.

# 512
За ехографа е най-важно да дава ТОЧНА информация, а не да лъже за размера на бебето /мога да докажа показателите на моето дете по ехограф и в действителност/
Мили момичета, когато мрънкате за нещо, първо се поинтересувайте - ехографът НЕ дава точна информация за размерите на бебето, а само приблизителна - базира се на различни размери, но тези размери лесно се менят, тъй като бебето мърда. Отклоненията може да бъдат доста големи - зависи и от апарата, и от лекаря, и от момента.

Вече започвате да мрънкате за всичко, което ви хрумне - не знам какво очаквате от лекарите, но технологиите си имат някакви ограничения за съжаление.

Поздрави и лек ден!

# 513
За ехографията, при мен на всички фетални ехографии е отбелязано теглото- в добавка плюс минус -150гр, между другото бебе се роди точно , колкото ми казаха.Явно има значение не само от ехографа а и от уменията на ехографиста,( както е казала Cambozzola ), а ехографите са им доста добри, ехографистите същор там където си следях бременнотта.

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 10:39 от mari:)

# 514
Аз, по стечение на обстоятелствата, от 6 месец натам започнах да се следя в Токуда, с което докторите, които гледаха размерите станаха 3-ма. Другите двама, едната от които ЖК в поликлиника, измерваха горе-долу сходни размери, но в Токуда винаги е имало голяма разлика. Това обаче са приблизителни размери, т.к. се мери обиколка на глава, дължина на краче, рамо и каквото там още мерят. В зависимост от конкретната поза на бебчето, главичката се измерва под различен ъгъл, та разликите може и от там да идват. Те винаги са приблизителни и отклоненията могат да достигнат дори и 500гр.

В Токуда, апаратът, на който ме следяха основно е старият, мисля, че от скоро правят прегледи на новия, на който мен лично док ме е гледал само веднъж и то сега не съм съвсем сигурна, т.к. от доста време вече не ме гледат на ехо, а само запис на тонове и преглед за разкритие. Ходих на запис в почивните дни, в родилното, всички бяха много внимателни и мили.

# 515
Нормално е да има недоволни от болницата, но наистина някои от изложените доводи просто "избиха рибата", особено за неудобните кушетки за запис на тонове  ooooh!
ТОва все пак не е хотел с водно легло, нормално е като се лежи 30 минути на една страна с огромен корем да се схване човек, но не го отдавам на кушетката, а на напредналата бременност.

# 516
И аз тъкмо се чудех как да кажа по-деликатно, че вече се прекалява с някои неща...
Както ви казах предната бременност  се следих в Токуда, сега понеже ходя на прегледи с малката и ми е доста трудно се записах в един медицински център за да ми е по-близо и да не чакам по-много както е в Токуда. Е трябва да ви кажа, че разликата е от земята до небето, направо нямам думи - карат ме да си плащам половината изследвания, които ми се полагат по каса, плащам потребителска такса, от която всички бременни и деца са освободени, правят се на ударени за много неща, лекарката изобщо не ме вика в определени дни, месеци и т.н. просот ми заявява, че имам право на едно посещение за следващия месец, ако имам въпроси.... за мерене на тегло, кръвно , обиколка да не говорим, последно се оказа, че си е спестила да ми направи микробиология, която поне за мен е много важна, а и тя ми се полага. Така, че в "лошата" Токуда ми беше сто пъти по добре въпреки чакането и нищо не са ми спестили, което ми се полага по каса. Сега ще се опитам отново да сменя проследяващия лекар и да се запиша пак там.

# 517
ОК, за не се прекалява с някой неща, ще обобщя в сравнение с поликлиника е супер, но за частна болница трябва да се постараят още, все пак когато човек плаща за медицинска услуга трябва да го прави с кеф, а не защото на други места качеството на услугата е под всякаква критика.

# 518
ама това тук е форум, а не е книга за похвали...........

всеки си казва мнението

ако на някой не му харесват коментарите -да не ги чете

в крайна сметка повечето мнения са положителни

# 519
И аз тъкмо се чудех как да кажа по-деликатно, че вече се прекалява с някои неща...
Както ви казах предната бременност  се следих в Токуда, сега понеже ходя на прегледи с малката и ми е доста трудно се записах в един медицински център за да ми е по-близо и да не чакам по-много както е в Токуда. Е трябва да ви кажа, че разликата е от земята до небето, направо нямам думи - карат ме да си плащам половината изследвания, които ми се полагат по каса, плащам потребителска такса, от която всички бременни и деца са освободени, правят се на ударени за много неща, лекарката изобщо не ме вика в определени дни, месеци и т.н. просот ми заявява, че имам право на едно посещение за следващия месец, ако имам въпроси.... за мерене на тегло, кръвно , обиколка да не говорим, последно се оказа, че си е спестила да ми направи микробиология, която поне за мен е много важна, а и тя ми се полага. Така, че в "лошата" Токуда ми беше сто пъти по добре въпреки чакането и нищо не са ми спестили, което ми се полага по каса. Сега ще се опитам отново да сменя проследяващия лекар и да се запиша пак там.
провери дали имат договор със здравната каса .Според мен нямат щом те карат всичко да плащаш.
Ако имат и те карат им вдигни скандал.

А и една поликлиника не е нужно да сравняваш с болница.
Няма място за сравнение.

# 520
Радост повече от ясно е че не е книга за похвали, както виждаш аз също не съм спестила негативните си мнения, раздразнението си от това, че се чака страшно много за преглед, това, че на рецепция никога ама никога не вдигат телефона и други такива неща, ама още малко ще започнат дискусии и относно вкуса на храната, има ли сапун и тоалетна хартия в тоалетните и т.н.  В края на краищата раждането за всички жени е тежък и труден период, който рано или късно ще мине, но и нагласата е много важна. Ако човек се сломява от неудобствата предизвикани от лежането на едно легло за запис на тонове къде изобщо е тръгнал да ражда???

Колкото до медицинския център - частен е, не е поликлиника и имат договор с касата.

# 521
Е, сега, чакало се много. Еми аз пък ЖК си го водех в една поликлиника, най-обикновена, докторката беше много внимателна, пусна си ми изследванията, които ми се полагат по ЗК  и пр. Аз каквото съм искала допълнително, плащала съм си го.  Но, което ми се полага по ЗК не могат с пистолет на главата да ме накарат да си платя и точка и така стана. В Токуда ходя от нач. на 6 месец някъде, никога не съм чакала много, за платен преглед говоря, не за ЖК, освен 1 едниствен път, когато се оказа, че момичето на регистратурата за един час е записвало по 3-4 жени  ooooh! Не знам доки как се стърпя и работи с усмивка  испокойно, аз сигурно щях да я побъркам тази....
Добре, че бях само за тонове, та не чаках. Ехографът не им е добър, този стария, няма 3Д, но пък докторите всичко си виждат на 2Д, а 3Д пускат за кеф на родителите.

Разбира се, че има и доволни, и недоволни, всеки държи на различни неща и различни неща го дразнят. Освен това, там, където са прегледите се води поликлинична част към АГ-то (нещо подобно беше).

# 522
Здравейте!И аз се следя в Токуда и така и не разбрах къде е драмата с ехографите.
По принцип от скоро в кабиента в който ходя/все пак нали са два/ има нов ехограф, който е доста модерен. Но моето мнение е че не е важен ехографа, а лекаря все пак.
Относно болницата днес бях на кръвни изследвания/ иначе ходя и по ЗК при друг лекар/.
Много съм изненадана но при положение че на 30.06 HGb ми беше 109, днес ми го измериха 122 след като докторката от Токуда ми каза да спра железните лекарства.
Е кажете какво става?Явно лабораторията в която съм била преди е супер зле.
Да не говорим че с паркирането ми отне 12 мин цялата операция по взимането на кръв, плащане и даване на номерче за интернет.
Ами аз смятам че си е доста добре качеството на обслужване в Токуда....

# 523
///

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 23:46 от PoLy_PoLy

# 524
Момичета, както вече писах по-рано ми се налага да си сменя лекарят за раждането в Токуда, защото лекарят, който ми води ЖК е в отпуск през целият август. В тази връзка искам да попитам дали раждането ми ще мине през ЗК, ако избера да раждам при Димитров? Ясно е, че ще си платя избор на екип и пакет за бебка, но още 1500лв. за раждане дали ще мине през ЗК и кога и кой ще трябва да ми издаде направление 7 за раждане защото тази седмица влязох в 9-ти месец и ... то нали може да се случи всеки момент от 9-тия месец ...

Общи условия

Активация на акаунт