Болница Токуда - тема 5

• 107 423
  • 889
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Момичета, както вече писах по-рано ми се налага да си сменя лекарят за раждането в Токуда, защото лекарят, който ми води ЖК е в отпуск през целият август. В тази връзка искам да попитам дали раждането ми ще мине през ЗК, ако избера да раждам при Димитров? Ясно е, че ще си платя избор на екип и пакет за бебка, но още 1500лв. за раждане дали ще мине през ЗК и кога и кой ще трябва да ми издаде направление 7 за раждане защото тази седмица влязох в 9-ти месец и ... то нали може да се случи всеки момент от 9-тия месец ...
Всеки от лекарите в АГ може да ти издаде това направление. Ако се прутесняваш помоли твоят доктор сега преди да излезе в отпуск да ти го даде.

# 526
Благодаря, Ниандре, а това направление колко време важи? И наистина ли всички израждат през ЗК, защото не всички водят ЖК през ЗК?

# 527
А д-р Карагьозов ангажира ли се с раждане?

# 528
А д-р Карагьозов ангажира ли се с раждане?
Не.

# 529
Момичета, както вече писах по-рано ми се налага да си сменя лекарят за раждането в Токуда, защото лекарят, който ми води ЖК е в отпуск през целият август. В тази връзка искам да попитам дали раждането ми ще мине през ЗК, ако избера да раждам при Димитров? Ясно е, че ще си платя избор на екип и пакет за бебка, но още 1500лв. за раждане дали ще мине през ЗК и кога и кой ще трябва да ми издаде направление 7 за раждане защото тази седмица влязох в 9-ти месец и ... то нали може да се случи всеки момент от 9-тия месец ...

Ако си здравноосигурена, ще ти мине по ЗК. Ако водиш ЖК в Токуда, би трябвало лекаря който ти води ЖК да ти издаде направление за раждане. Аз лично си водих ЖК и в Токуда и в поликлиниката в квартала, именно за да ми издадат от поликлиниката направление 7..НО в поликлиниката ми го бяха издали с грешка, която откриха в Токуда при постъпването ми за раждане Shocked и в крайна сметка доктора, при който се следях в Токуда ми издаде Направление 7 /като това се случи докато попълвах документите за приемане/ , а бях на платени прегледи при него.... Стана дълго, но дано обясних мисля че и от Токуда могат да ти издадат направление 7...но попитай като си там за всеки случай.

Направлението трябва да се издаде без дата , принципно направленията важат 30 дни, но направленията за раждане се издават без дата, защото не се знае кога ще настъпи раждането /така ми казаха в Токуда/, моето беше издадено с дата и с още една грешка.

# 530
Нормално е да има недоволни от болницата, но наистина някои от изложените доводи просто "избиха рибата", особено за неудобните кушетки за запис на тонове  ooooh!
ТОва все пак не е хотел с водно легло, нормално е като се лежи 30 минути на една страна с огромен корем да се схване човек, но не го отдавам на кушетката, а на напредналата бременност.
  202uu На мен вече и на спалнята вкъщи ми е супер неудобно, нищо, че матрака сама си го избирах и е от мемори латекс... Извинете за оф-топика.

# 531
  • София
Въпросното направление 7 е направление за хоспитализация или нещо друго?

# 532
  • в града на вечния купон
Радост повече от ясно е че не е книга за похвали, както виждаш аз също не съм спестила негативните си мнения, раздразнението си от това, че се чака страшно много за преглед, това, че на рецепция никога ама никога не вдигат телефона и други такива неща, ама още малко ще започнат дискусии и относно вкуса на храната, има ли сапун и тоалетна хартия в тоалетните и т.н.  В края на краищата раждането за всички жени е тежък и труден период, който рано или късно ще мине, но и нагласата е много важна. Ако човек се сломява от неудобствата предизвикани от лежането на едно легло за запис на тонове къде изобщо е тръгнал да ражда???

Колкото до медицинския център - частен е, не е поликлиника и имат договор с касата.
захира -никой не се сломява от тези неща щом иска бебе, но пак ти повтарям, че тук всеки дава мнение , за да знаят другите какво да очакват.
Аз честно да ти кажа докато бях бременна освен да мисля за бебка и работа,друго не ми правеше впечатление.
Дори и часовете висене в Токуда, които всъщност ги ползвах за безкрайните разговори  по работа и така не се изнервях от чакането.

# 533
Днес открих, че лекарката при която ми е ЖК се е разбояла - доктор Евтимова и ще отсъства дълго. Пренасочиха ме при Добрева, която е в урологията и ми казаха, че всички са пренасочени натам. Рових, рових - тази дама е нефролог, не гинеколог.
Да има тук някой друг като мен?
На 27 ми е първия преглед при нея - ще докладвам.

# 534
Днес открих, че лекарката при която ми е ЖК се е разбояла - доктор Евтимова и ще отсъства дълго. Пренасочиха ме при Добрева, която е в урологията и ми казаха, че всички са пренасочени натам. Рових, рових - тази дама е нефролог, не гинеколог.
Да има тук някой друг като мен?
На 27 ми е първия преглед при нея - ще докладвам.

Д-р Евтимова е и моя гинеколог по принцип, не стигнах до записания час за проследяване и ще използвам направлението за друг лекар (Д-р Колева). Но в твоя случай, ако не си доволна от лекаря при който са те пренасочили един вид служебно, имаш право веднъж докато си бременна да си смениш гинеколога с ново направление за проследяване от личната ти лекарка.

# 535
  • при моите любими
И аз ходя при Евтимова, но ме пренасочиха, към Живкова. Казаха ми, че трябва да си взема ново направление за смяна на лекар.

# 536
Въпросното направление 7 е направление за хоспитализация или нещо друго?

Да за приемане в болница за раждане, и не трябва да има срок/дата на издаване, т.е. раждането е когато настъпи...

# 537
Разбира се, че има и негативи или човек ако тръгне да търси - винаги ще намери!
Радвам се, че не всички са доволни от болница Токуда, защото ако беше така нямаше да има място за нас. Laughing
Всъщност тези, които са недоволни имат ли база за сравнение с другите родилни отделения? Не ми отговаряйте - това беше риторичен въпрос.

Аз нито за миг не съжалявам, че родих там. Не мога да кажа, че всичко беше идеално, но смея да твърдя, че в БГ това е мястото, където си струва човек да роди.
Относно заплащането - струваше си всеки един лев!

# 538
Момичета, понеже не знам каква е практиката тук, преди нормално раждане прави ли се клизма и бръснене?Там където раждах това е непознато.
Моята база за сравнение е хубава френска клиника,  там почти няма разлика между клиники и болници, но съм с много положителна нагласа за Токуда и силно се надявам , че ще остана доволна и от обстановка и от отношение Hug

# 539
Момичета, понеже не знам каква е практиката тук, преди нормално раждане прави ли се клизма и бръснене?Там където раждах това е непознато.

Да, практикуват се  Peace

Общи условия

Активация на акаунт