ТОРТИ-ТИП ПАРФЕ.......

• 30 143
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
 Party Ааа то взе, че се получи! Това е подобие на шоколадово парфе.

# 16
medunka320, може да замениш заквасената сметана с изцедено кисело мляко  Peace.

Kriskata , сподели рецептата за шоколадовият вариант  Laughing.

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 19:25 от Tali Dan

# 17
Ягодово парфе с желирани плодове!

# 18
И последното: основа от козунак, отгоре -парфе премесено с ягоди!

# 19
 WinkЗа съжаление най-ефектната я нямам снимана, но накратко ще я обрисувам, за да помогна с някое и друго съветче: основата беше от готов блат, след него подредих три етажа разноцветно парфе (сложих плодово кисело мляко - ягодово, праскова и киви + малко сладкарска боя в съответните цветове),  отгоре подредих всякакви плодове(банан, киви ,малини, ягоди, грозде, портокал, касис) и накрая  желирах ябълков сок (че той е по-безцветен, като целта е да се виждат плодовете). Наистина красивичко става, но е малко трудоемко (за моите възможности де) Laughing
От мен засега толкова картинки !
За рецептите, ако някой се интересува -признавам, че ще ми е трудно да посоча точни пропорции, защото повечето неща си ги майсторя на око, грабвам си някоя рецепта и си я модифицирам, но все пак ще се постарая да дам поне насоки  Hug

# 20
снимката с шоколадовото парфе не е моя но все пак аз ще споделя как го правя аз......става наистина много шоколадово и супер лекичко същевременнооо.....
1 1/2 ч.ч течна сметана
1 млечен шоколад
8 с.л. захар
1 бр.желатин

разбиваме сметаната на сняг...шоколада разтопяваме на водна баня и прибаяме внимателно към сметаната...приготвеният желатин също прибавяме кам сметаново шоколадовата смес и в хладилника до готовност.

# 21
  В любимите ми имам превод на рецептата за това Парфенце.Ако някой се интересува,може да я види.
  Тук.

# 22
Селма парфето ти изглежда страшноооо..........само ни изкушаваш....... Hug

# 23
Селма парфето ти изглежда страшноооо..........само ни изкушаваш....... Hug
   В рецептата отбелязах,че само преведох рецептата,защото имаше желаещи да я направят.
   Аз самата не съм я правила. Rolling Eyes
   Но снимката наистина е супер изкусителна!  Crazy

# 24
  • DE
Ох, Селма, как ми се дояде сега такова чудо.
Ама че си "лоша" ooooh!

Криската, аз не виждам никакви снимки newsm78

# 25
Оффф, снощи поне бяха излезли снимките, аз затова толкова се зарадвах в по-горния ми пост  newsm78 ,а и щом ме попитаха за рецептата за единия вариант значи има и свидетели  Wink Пак ще опитам де,докато се получи!

# 26
# 27
Тали Дан този "тут пашут-просто ягода" в какъв размер форма го прави и колко висок става? Дали ще се развали вкуса ако се добави и кисело мляко към двете сметани?  newsm78
Селма от твоите вкусутии някой ще се удави в собствените си слюнки  Mr. Green  eat

# 28
Раче, тавичката ми е с диаметър 28 см., става около 5-6 см. високо. Можеш да добавиш кисело мляко, но трябва да предведеш, че едно пакетче желатин е за 500гр. сметана (или мляко) т.е ако добавиш още мляко ще трябва да добавиш и още желатин, за да се желира добре  Peace.

# 29
Раче, тавичката ми е с диаметър 28 см., става около 5-6 см. високо. Можеш да добавиш кисело мляко, но трябва да предведеш, че едно пакетче желатин е за 500гр. сметана (или мляко) т.е ако добавиш още мляко ще трябва да добавиш и още желатин, за да се желира добре  Peace.
  bouquet Благодаря за бързия отговор! С намерение съм да комбинирам рецептата от първа страница и твоята, но ще сложа и кисело млекце  Crazy Абе ще покажа после. Просто у нас това сладко се тачи много и трябва количество от него, и бананите са на почит, и ягодите...

Общи условия

Активация на акаунт