Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 005
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София /Абсурдистан
Гласувах че одобрявам брака на Неджля с Джем. Да се омъжи и да си седне на парцалките на края.

# 136
Първо искам да отговоря на rozi-maxi,не,нямам дете все още,затова бях дал пример със себе си и моя баща,но при всички семейства е различно,съгласен съм,че не можеш да възпиташ някой,че да не допуска никога грешка,ние не сме ангели,както имаше една готина сръбска комедия,пък и човек който не допуска грешки значи не мисли,не се развива,значи е някой пасивен идиот,който чака друг да му вземе решенията.Но понякога именно прекаленото възпитание в праволинейни неща има обратен ефект,това съм искал да кажа.Аз съм възпитаван в казармени условия,и съм се разбунтувал срещу това,Али Ръзa е възпитавал децата си в някакви морални ценности от неговото си време,но живота не стои на едно и също ниво,променя се и човек се приспособява към него,и ако иска да оцелее става гъвкав,пресметлив и напорист,това не го прави по-долен,само защото обстоятелствата са го направили такъв.А измамата с какво е по-лоша от лъжата?Радвай се,че не ти се е налагало да я използваш,но при да речем ситуация,в която нямаш друг избор освен нея да защитиш себе си,или семейството си,как би реагирала,или ще се вкопчиш като Али Ръза в някаква утопична гордост и ще оставиш всичко да се руши?Всеки има право на грешки,защото всеки е човешко същество.Не за едни може,за други не.Оправдавате сестрите,че били млади и наивни и оттам допускали грешки,Ферхунде да не е стогодишна,и тя е млада,и тя е била наивна,не се е родила изпечен конспиратор,живота я е направил такава,тя е нямала на кой татко да реве на рамото и да остави той да и решава проблемите и да й прощава грешките!Недjля не направи ли измама като избяга с Оуз,Лейля не измами ли сестра си да й задигне мъжа,Хайрие не мами ли съпруга си постоянно за всичко,което става в къщата?Човек преди всичко има инстинкт за самосъхранение,после идва другото.А за сватбата гласувал съм с против,просто защото не виждам любов там,поне от страна на Недjля.А канапето на Ферхи,какво му има,много удобно ми изглежда даже,спалнята още не съм й видял,но и канапето си го бива)
 Rolling Eyes

Такаааа,с тук писаното съм почти напълно съгласна Peace.но за мен послъгване и измама са различни неща,поне в моите представи.Под послъгване,имам в предвид,малка лъжа,без да навреди на никого,за тази казах,че почти всички я използват.А измамата е друго нещо.
Чета,чета,и най-вече вниквам повече в постовете на raliko,и мога да кажа,че започвам да разбирам много от написаното.В крайна сметка излиза,че и децата на Али Ръза и Ферхунде,са такива каквито са,заради родителите си,всички са допускали грешки,въпреки че са се стремяли да дадат най-доброто на децата си.Според Али Ръза най-големият дар,който можеш да дадеш на децата си е неопетненото име,не съм съгласна,а майката на Ферхунде е допуснала в дома си мъж,който е посегнал на Ферхунде,това е огромна грешка също.Една майка трябва да е по-внимателна,по-наблюдателна,трябвало е да усети опасността.Да,опитала се е да поправи грешката си,убивайки този мъж,но с това нищо не се оправя,това е отново грешка,защото по този начин,изоставя дъщеря си влизайки в затвора.да речем ,че не е прозряла намеренията на мъжа,има много прикрити хора,но е трябвало да предвиди,че убивайки го,всъщност най-много вреди на дъщеря си.Предполагам го е направила в момент на огромен гняв,и все пак не е трябвало.Тези 2 грешки определят съдбата на детето й.
А Али Ръза с това неговото неопетнено име... ooooh!,това говори,че за него са най-важни хората,че те и тяхното мнение са пред това на децата му.Това са отживелици,предполагам го е научил от баща си,че това е най-важното,но не е.Може ли приказките на хората да са по-важни от душевното състояние на детето ти,да са пред неговите чувства и усещания,желания!?Той е добър човек и се е старал да бъде добър баща,но не е бил.Но го намирам за променен,след всичко преживяно започна да гледа по друг начин на нещата,и би трябвало един ден да каже-най-доброто ,което един баща може да остави на децата си не е неопетненото име,а разбирането,споделянето,общуването...времето прекарано заедно,защото неговите деца ги е страх да му споделят,боят се от критиката,и за това е виновен той.

Хора,започва нова ера,Рози-Макси започва да разбира Ферхунде  newsm53!Осъзнавам,че наистина съм била предубедена,реших че е лоша и подла,и тя наистина си е такава.но трябваше да поразмисля повече,когато се разбра,че всъщност е израснала съвсем сама,че е имало опит за изнасилване....тези факти неминуемо водят след себе си последствия,те са предначертали безпътието на Ферхунде.Тя е нямала шанс,както и много хора по света нямат,и затова са лоши,не са виновни за това,съдбата им е такава.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 11:35 от rozi-maxi

# 137
За Най-силно и стилно присъствие във форума номинирам: rozi-maxi   и  soya-fen   bouquet    защото пишат много хубаво и се обосновават винаги, а и разсъждавам като тях. Има и други, които много харесвам, но регламента е само за двама.

# 138
  • Пловдив
За Най-силно и стилно присъствие във форума номинирам: rozi-maxi   и  soya-fen   bouquet    защото пишат много хубаво и се обосновават винаги, а и разсъждавам като тях. Има и други, които много харесвам, но регламента е само за двама.
Подкрепям!

# 139
  Hug  rozi-maxi   bouquet

# 140
Момичета,много благодаря,много  bouquet!На мен много момичета са ми интересни,по-точно техните разсъждения,карат ме да се замислям,и ето че установявам,че наистина съм съдила строго Ферхунде и си признавам!
Истината е ,че с raliko си разменихме няколко ЛС,и тя е "винавна" да осъзная някои неща Laughing  bouquet,да вникна по-дълбоко в нещата.Честно казано не предполагах,че този турски сериал има чак толкова дълбок замисъл,приемала съм по-повърхностно нещата,по-първосигнално и си признавам грешката.Вече ще бъда по-справедлива към Ферхунделата  smile3521,защото е факт,че нещата понякога не са такива,каквито изглеждат.

# 141
Хора,започва нова ера,Рози-Макси започва да разбира Ферхунде  newsm53!Осъзнавам,че наистина съм била предубедена,реших че е лоша и подла,и тя наистина си е такава.но трябваше да поразмисля повече,когато се разбра,че всъщност е израснала съвсем сама,че е имало опит за изнасилване....тези факти неминуемо водят след себе си последствия,те са предначертали безпътието на Ферхунде.Тя е нямала шанс,както и много хора по света нямат,и затова са лоши,не са виновни за това,съдбата им е такава.
rozi-maxi, добре ли си?!  #Crazy Подозирам, че си отвлечена от фенове на Ф-е, в момента те държат окована в някакви подземни катакомби, дрогирали са те и под страх от смъртно наказание те принуждават да пишеш тия позорни редове!  Shocked
 Laughing Laughing Laughing
Майтапа настрана!  Peace Мисля че смесвате "разбирам" с "оправдавам". Аз също прекрасно разбирам  причините, но не оправдавам действията.  Simple Smile

Нека поразсъждаваме над понятията "неопетнено име" и "какво ще кажат хората". "Неопетнено име" значи да си добър, почтен и уважаван човек. Хората да ти имат уважение и доверие. "Какво ще кажат хората" има значение в смисъл какво е мнението на околните за тебе, това е важно, ако искаш да имаш приятели и помощ. Това е и един вид уважение към околните - съседи, роднини, колеги, общество – че се съобразяваш с тях. Искаме го или не, околните си съставят определено мнение за нас, което влияе на взаимоотношенията.
Така че това са две понятия от високо значение в отношенията между хората през всички времена. Друг въпрос е доколко Али Ръза, аз или вие как успяваме или дали желаем да ги прилагаме в живота.
В съвременния живот по-малко се обръща внимание, анонимността и отчуждеността в големите градове и меркантилната система пораждат отношения на агресия, престъпност, безразличие, безчувственост.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 12:16 от soya-fen

# 142
Да сте очаквали  нещо умно от тъпа телевизия??? Close

Толкова грубо не бях се изразявала, но отвътре ми дойде. / Обаче мога и по-грубо/.     smile3512 smile3516

Такъв пикантен гъдел с нервите ни, не бяха правили досега. Поне пускаха свидливо по някоя серия, примесена с никому ненужни реклами. Ама се ядваше. Преглъщахме го. Sad Sad
Ами ако го спрат до есента?  newsm78
Ще науча езика и ще си го гледам по интернет. И без това се нагълтах с доста думи покрай филма, плюс чуждиците, които си знам от малка. Laughing Laughing

Започнах и аз да честитя наред за всичко. Завчера един колега каза   че очакват бебе и аз като започнах- Честито, хаирлия да е, да пази бог и т.н.
Чак после се усетих,  колко много цитирах Хайрие по енерция.  ooooh! Още ми е пред очите  учудената му физиономия. newsm09

Грешиш!!!  Тази телевизия  може и още по-грубо.  Точно същия прийом използваха, когато Перла беше на привършване и я зарязаха и пуснаха Листопад.  Очевадно и сега ще изпълзват същото.
И спирането до есента също е възможно, след Двама завинаги/Менекше и Халил/  и два тежката артилерия на БТВ  - Ашк и мемну / Забранена любов /.   Ще пускат успоредно всички филми, ще започнат повторение на вече  пусканите през деня, целта е да се запази по-голямата част от аудиторията им през по-голямата част от деня пред екраните.   И това ако не е зарибявка, не знам  какво е.

# 143
# 144
Хора,започва нова ера,Рози-Макси започва да разбира Ферхунде  newsm53!Осъзнавам,че наистина съм била предубедена,реших че е лоша и подла,и тя наистина си е такава.но трябваше да поразмисля повече,когато се разбра,че всъщност е израснала съвсем сама,че е имало опит за изнасилване....тези факти неминуемо водят след себе си последствия,те са предначертали безпътието на Ферхунде.Тя е нямала шанс,както и много хора по света нямат,и затова са лоши,не са виновни за това,съдбата им е такава.
rozi-maxi, добре ли си?!  #Crazy Подозирам, че си отвлечена от фенове на Ф-е, в момента те държат окована в някакви подземни катакомби, дрогирали са те и под страх от смъртно наказание те принуждават да пишеш тия позорни редове!  Shocked
 Laughing Laughing Laughing
Майтапа настрана!  Peace Мисля че смесвате "разбирам" с "оправдавам". Аз също прекрасно разбирам  причините, но не оправдавам действията.  Simple Smile

...и ме бият,бият ме bash!Виж какви глупости ме накараха да кажа.. hahaha!

Спокойно,знаете че аз съм супер подробна,ще се обоснова,ще обесня защо така промених мнението си,но не сега.Наистина съм се заблуждавала.Ферхунде си е лоша,в това спора няма,но си има причина за това.Зад постъпките на хората много често стоят случки и преживявания,които просто определят действията им,и те остават безпомощни,защото това води до увреждане на психиката,до страшни отклонения и те имат нужда от помощ,но почти винаги не могат да осъзнаят истинският си проблем,така както аз не можех да го видя до сега,или по-точно не му отдадох голямо значение,а то е огромно.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 12:00 от rozi-maxi

# 145
Да разбираш е едно,да оправдаваш и подкрепяш на всичките 100 % е съвсем друго.
Не  съм била винаги на всички 100 % зад постъпките на Ферхунде,но-да я разбера,мисля,че мога. Flutter

rozi-maxi  Hug не давам да те бият Laughing

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 12:07 от raliko

# 146
  Благодаря за прекрасното оформление на темата!
  Гласувам за soya-fen!

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 14:31 от борчето

# 147
Гласувам за - Ралико !
"Какво ще кажат хората" - на някои цялият живот им минава под това мото.
Аз не живея с тази мисъл,както и повечето от познатите ми.
Разбирам Ферхунде,но не я оправдавам на 100%,всеки има някакви пропуски ,това не значи,че трябва да се избиват комплекси на всяка цена и да се минава през трупове!
Колкото до Лейля,Яман я взе от съжаление - потвърждавам,а че секретарката му излезе по майчинство беше щастливо съвпадение.
Не разбирам сравнението със социализма - секретарката си е секретарка,особено Лейля,която е и без образование.Има секретари и асистенти на шефа,но тяхния статут е друг,а не да съчетават длъжността на телефонист и портиер.В случая важи "пази боже,сляпо да прогледне".

# 148
  • до една звездичка
...Колкото до Лейля,Яман я взе от съжаление - потвърждавам,а че секретарката му излезе по майчинство беше щастливо съвпадение.
Не разбирам сравнението със социализма - секретарката си е секретарка,особено Лейля,която е и без образование.Има секретари и асистенти на шефа,но тяхния статут е друг,а не да съчетават длъжността на телефонист и портиер.В случая важи "пази боже,сляпо да прогледне".

Не очакваш да видиш, предполагам, Лейля с кочан билети в ръка да чака автобуси по Истанбулските спирки, за да върши работата на шефа си, нали?!  Mr. Green И това защото е със средно образование, и от типа "телефонист-портиер" (за който се съмнявам, че вече някъде съществува в описания от теб вид).
Големите корпоративни фирми в наше време разполагат с шофьор, чиято работа е именно това - "да бяга по задачи", без това да означава непременно, че е зачислен на секретарката.  

------

п.с. Не знам дали снощи ви направи впечатление, но за пръв път чувам и за друга нация, освен нашата, която да се поздравява с "Честита баня!"  ooooh! Joy

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 12:50 от ٠•● Dega ●•٠

# 149
soya-fen ЧЕСТИТО ЗА НОВИЯТ ТИ АВАТАР  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт