Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 116
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Аз не мисля, че Неджля се омъжи за Джем заради парите. Според мен 2-рият път въобще не си го е помисляла. В началото парите играеха огромна роля, но сега тя се чувства виновна. Видя, че Джем я обича и и прощава и просто нямаше как да му откаже, което за мен е абсолютно грешно. Допуска същата грешка като 1-вия път. Прибързано решение за брак, тя пак не чувства, че иска да се омъжва - 1-вият път притискана от Оуз, от майка си, от завистта си към Лейля, сега подтискана от вината си и от страха си да не допусне грешка отново. Peace Малко ме дразни надменното и отношение /или поне това говори лицето и/ когато става въпрос за родителите на Джем. Сякаш тя не е виновна и те се държат така с нея без причина. Тръшка се и се цупи, сякаш това ще промени нещо. Да се стегне, да отиде и да се държи достойно, без да се обижда и да прави разни фасони на Джем.. Ще си понася последствията от грешките си, няма друг избор. Naughty А Джем милия, колко е глупавичък. Щял да остане още една нощ, сякаш ако иска Неджля няма да се срещне с Оуз, защото Джем щял да остане още една нощ hahaha Според мен той не се страхува толкова, че Оуз може да "навреди" на Неджля, доколкото, че Неджля може да се върне при Оузчо.. Той се опитва да и има доверие, но не му се получава. И другото, което ме подразни, че Неджля се направи на обидена когато чу Джем да говори с родителите й за Оуз и т.н. Все едно е невинна и той няма право да се съмнява Thinking Peace

# 166
Ивона1,права си!
Но от моя опит до сега,искам да съм на мястото на Джем и сестра му!
Може би,защото и аз като Дон Кихот цял живот сама се боря с вятърни мелници.

# 167
Всъщност това е както бях писала вече,че жените просто търсят сигурност в обществото като за това  е бракът-иначе лошо. Peace

И аз бих искала един сигурен живот,дори не богат и в охолство,но по възможност без лоши изненади Rolling Eyes

# 168
Джем действително глупаво и прибързано постъпи и първия път и сега.
Защо това момче,което има всичко,обградено с обич ,внимание и материално обезпечено допуска грешки в личният си живот?Обвързва се с неподходящи жени и бързо взима решения за годеж и разваляне/с архитетката/,защо всяка една връзка я щурмува?Страх,неопитност,незрялост или .....?

# 169
Ставали чудеса в този свят. Рози-макси да омекне по отношение на Ферхунде?  newsm09
Това направо си е събитието на годината. Браво на raliko. Разбрах, че е нейна заслугата.  smile3501
Голяма част от почитателите на Ферхунде сме от типа "разбирам я, макар, че не винаги одобрявам  постъпките й"  Peace
Положението в, което се намира всеки от героите е резултат не само от неговите решения, а и от поведението на родителите му, от хората, които този човек е срещал в живота си, от премеждията, които се е наложило да премине в миналото си. Прекалено сложни и комплексни са нещата, за да наречем някой само добър или само лош. В крайна сметка, ако аз бях преживяла нещата, които е преживяла Ферхунде не знам каква щях да стана. Определено щеше да ми бъде много трудно да показвам доброто в себе си, в тази градска джунгла.  Thinking
А за брака на Джем и Неджля. Какъв брак ще е този като той и няма доверие?  #Crazy
 Как разбра, че Оуз излиза, а той заминава и право почна да се съмнява и да се притеснява. Тя, ако има желание, начин ще намери да се види с Оуз. Без значение дали съпругът й е в Истанбул или не е. Ама, ако той все ще си мисли къде е тя и с кой е в момента не мисля, че ще се получи.  Naughty

# 170
Според мен се прави паралел между двамата зетьове-Джем и Таксим-и единия и другия са добри и внимателни/не като Оуз със шамарите/ ,но...Им липсва нещо което е важно за един мъж-самостоятелност и воля за вземане на самостоятелни решения.Таксим е по-голям,но пак слуша майка си-опълчи и се само  в любовта,Джем е по-малък и се опълчи на родителите си заради любовта.Резултатите ще ги видим какви са.

Cheburashka   bouquet НИщо не съм направила,просто си поговорихме на ЛС с рози-макси,това е.Всеки има глава на раменете и едва ли аз съм по-  от тук пишещите.Просто имам горчив житейски опит тип Ферхунде,нищо повече.

# 171
  • В тъмната гора.
Токущо обявиха, на 2,06 от 20 часа започва Менешке и Халил, нов сериал с Къванч Татлату.
Листопад най-вероятно ще бъде спрян, защото не са закупени новите серии.

# 172
Ивона1,права си!

Но,ако няма камъни няма и път!Аз пък не бих желала да съм на мястото на Джем и сестра му.Да давам отчет с кого говоря, с кой и къде ходя,станали на по 30 години живее с майка си и баща си!Сигурно имат и вечерен час.Може би аз греша,но предпочитам да имам трудности,които са последвани от добър край,от колкото живот с мама и татко без спънки.Повечето ми приятели да са с мен заради парите.Когато се спречка с суровия живот винаги да пада.Не искам такъв живот!

# 173
Токущо обявиха, на 2,06 от 20 часа започва Менешке и Халил, нов сериал с Къванч Татлату.
Листопад най-вероятно ще бъде спрян, защото не са закупени новите серии.

Дано да не го спрат.   newsm17 newsm45

Човек винаги иска това, което няма. Когато е още с мама и тате иска да бъде самостоятелен, да решава сам, ниой да не му се бърка, на никой да не дава отчет. Когато е сам иска да има семейство, което да го подкрепя и разбира, да се интересува от него, да е загрижено.  Flutter

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 14:29 от Cheburashka

# 174
Ивона1,права си!

Но,ако няма камъни няма и път!Аз пък не бих желала да съм на мястото на Джем и сестра му.Да давам отчет с кого говоря, с кой и къде ходя,станали на по 30 години живее с майка си и баща си!Сигурно имат и вечерен час.Може би аз греша,но предпочитам да имам трудности,които са последвани от добър край,от колкото живот с мама и татко без спънки.Повечето ми приятели да са с мен заради парите.Когато се спречка с суровия живот винаги да пада.Не искам такъв живот!

Когато човек е млад има вяра в себе си,дори да греши.Но ако целия ти живот е низ от спънки и трудности,ако нямаш семейство,което те брани и се интересува как си какво става с теб във всеки един момент,което се грижи за теб и твоята безопастност и душевно състояние,ако си  сама ,без дом,без семейство,без работа,без пари,без приятели,а целия свят е срещу теб-тогава ти не би имала  тези мисли,сигурна съм.
А с течение на времето се появяват и болестите,та....все си е друго,човек да не е отритнат от обществото,пък нека пишат писателите ,колко е романтично да се бориш с вятърни мелници...

# 175
Цитат
Когато човек е млад има вяра в себе си,дори да греши.Но ако целия ти живот е низ от спънки и трудности,ако нямаш семейство,което те брани и се интересува как си какво става с теб във всеки един момент,което се грижи за теб и твоята безопастност и душевно състояние,ако си  сама ,без дом,без семейство,без работа,без пари,без приятели,а целия свят е срещу теб-тогава ти не би имала  тези мисли,сигурна съм.

Не си ме разбрала.Едно е да са до теб,друго да взимат решения за живота ти вместо теб.Да разбира се,че ще те подкрепят и обичат,но те направо го задушават.Казваш му,какво мислиш а той вече си решава дали да те послуша.Все пак не е дете.

# 176
Ивона1  ти даде пример за себе си,че не искаш да те опекунстват и да ти се месят.Ето го Али Ръза-също опекунства и се намесва,и Джеврие също опекунства и се намесва на сина си.

Изводите са двузначни,няма бяло и черно,не може да има ,когато става дума за човешки отношения.Трябва баланс.И този баланс го няма-нито при изисканите родители на Джем,нито при по-простоватата Джеврие,нито при силно гордия и непоклатим Али Ръза.Всеки като родител се мъчи да  възпитава,контролира,направлява и подпомага детето си.Но никой не е застрахован от грешки,понеже няма училище за родители.Всеки се учи да бъде родител върху собствените си деца и затова и се допускат грешки.Но всички действат от позицията-за доброто на детето. Peace
Мога да ти кажа,че нито пълната намеса,нито пълното безхаберие са решението,трябва баланасиране,кога колко да се намесва.Но разбира се всичко опира до възпитание,опит,характер и не на последно място-обществено положение.

# 177
Ивона1  ти даде пример за себе си,че не искаш да те опекунстват и да ти се месят.Ето го Али Ръза-също опекунства и се намесва,и Джеврие също опекунства и се намесва на сина си.

Не съм дала пример със себе си!Говорех за родителите на Джем.

# 178
Ивона1,права си!

Peace  да не е пример,но все пак така го приех  Peace Все пак разсъждаваме за филма,не го приемай лично. Peace

# 179
Кога ще дават Листопад последно ?
Покрай този новия сериал ?

Общи условия

Активация на акаунт