Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 116
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
Много горчилка има в думите ти.Дано не е от опит  Hug

Донякъде е от опит, донякъде от наблюдения.  Hug
За мен няма родител, който да пренебрегне собственото си дете за сметка на чуждото, колкото и да е сгрешило собственото му дете.
Не знам доколко е правилно това, ама нали за това са родителите, да подкрепят децата си и да бъдат до тях, каквото и да направят.  Flutter

# 286
Майка съм!Син на 22 години ,а малкия на 8 !
Мисля не със сърцето си!

# 287
                 Извинете ,че ви прекъсвам дискусията.
                 Бих искала да попитам, някой има ли проблем с отварянето на сериите / оригиналните/.
                 Исках да гледам някой и друг оригинален епизод, но от няколко дни ,като си избера даден
                 епизод , и не тръгва .

# 288
Ако,пази Боже ,детето е измамник,престъпник,убиец - ще го подкрепиш ли?И то с принципите и морала на Али Ръза? По принцип,нямам предвид сюжетната линия на филма.
Нали в това е силата на изкуството - и да провокира,а не да дава готови отговори!

Убийството е вече друго нещо Naughty!Но каквото и да стори,винаги ще де опитвам да му помогна,ще говорим,ще мислим заедно,ще се връщаме в миналото,ще искам да разбера защо го е направил,да чуя неговите доводи,всичко си има причина.Как ще се отрека от него!?Няма да съм му майка само когато е добър,а винаги.Това е все едно майките да изоставят недъгавите си деца,или тези с увреждания,защото не са перфектни...да не говорим,че ако моят син стане измамник и убиец,то вече в такъв случай със сигурност вината ще е у нас,с баща му.

# 289
Рози-макси, "голям залък хапни,голяма дума не казвай"!
Дано никога не се изправиш пред подобна дилема!
Животът ни поднася нещата на порции,казвам го от опит,най-вече житейски.

# 290
Рози,противоречиш си!Нали стигнахме единодушно до извода,че един родител не трябва да поема цялата вина и има неща независещи от семейството?!!!
Не бъркай недъгавите по рождение,с нормалните,но "излязли" извън нормата на обществото!

# 291
Оставам супер възмутена,когато пред камерата родител защитава детето си,което е заснето да бие учителя си,примерно,имаше някакъв такъв случай.Аз не бих постъпила така,днес ако го защитиш за това,той по-късно ще направи друго,по-лошо и ще знае,че отново ще бъде защитен.Бих го порицала,бих казала и пред камерата,че моят син е виновен и че ще си понесе наказанието,на черното бяло не мога да кажа.Но да се откажа от него....!?Може би имаш в предвид децата,които изоставят родителите си,но това е друго.

# 292
В живота нещата не са като на филм-винаги заедно,щастливи и доволни..
Аз мога да кажа от опит и наблюдения,че има семейства,в които първородното дете е на почит,а другите деца-са между другото.И то от  едни и същи родители.И особено манията да дадат на първото всичко/образование,сватба,къща,пари/,че то представя фамилията в обществото-за сметка на по-малките деца,без значение-момче или момиче.
И това не е единичен случай,и това е в България,в наше време. Peace

Дали бих приела чуждото дете като свое-преди време зададох подобен въпрос ,но с друг подтекст-кой има такова сърце да осинови чуждо дете при все това,че има и свое.Ако имах и финансова възможност,ако мъжът ми и синът ми ме подкрепят-дори сега не бих се поколебала.
Когато става обаче дума за снаха мисля,че надделява майчиния егоизъм и тогава ни една партия не е желана.Независимо колко е добра или добър изборът на децата ни  си е техен.Понякога обаче в стремежа си да ги предпазим/за пореден път/ние повече вредим.И за това е нужен баланс.Човек трябва да знае кога да спре,както един художник трябва да знае кога да сложи последния щрих на картината си,за да не я развали. Peace

# 293
Ралико,както винаги съм съгласна с теб и да допълня - не може да се дундурка цял живот и да се толерира мързел,лъжи,безотговорност!Та ако ще това да е единственото ти дете!
Колкото до снахата : в живота на мъжа има две жени и от тях зависи всичко!

# 294

Все едно  Джаврие нарежда

Недей де, не съм в роля още  Joy

# 295
Рози,противоречиш си!Нали стигнахме единодушно до извода,че един родител не трябва да поема цялата вина и има неща независещи от семейството?!!!
Не бъркай недъгавите по рождение,с нормалните,но "излязли" извън нормата на обществото!

А Ферхунде,според тебе от кои е?Тя не е ли от вторите?А нея защо я разбираме!?Защото има генерални грешки,които родителите не бива да допускат.За да станеш убиец,предумишлен,то това значи ,че или си супер глупав или психиката ти е увредена.Не намирам децата на Текинови за такива.За мен постъпката на Шефкет не е такава,заради която един баща би трябвало да се отрече от сина си.Като цяло се сещам за причини,заради които можеш да се отречеш от детето си,но те са много страшни и със сигурност едно такова дете не би могло да е расло в нормална семейна обстановка,получаващо внимание,грижи и любов.Любовта е разковничето,колкото по-малко любов е получавал един човек от родители,приятели,партньори,толкова е по-лош,по-озлобен,по-нечовечен.Така че,да обичаш детето си е най-доброто което можеш да направиш,и е задължително,ако не искаш нещо генерално да не е в ред у него след време.Поне така мисля аз Peace.

# 296

Дали бих приела чуждото дете като свое-преди време зададох подобен въпрос ,но с друг подтекст-кой има такова сърце да осинови чуждо дете при все това,че има и свое.Ако имах и финансова възможност,ако мъжът ми и синът ми ме подкрепят-дори сега не бих се поколебала.

Ралико,това е съвсем друг въпрос вече Peace.Ставаше дума да се отречеш от своето,щото не е стока и да предпочетеш чуждото,едва ли не да го замести.

# 297
  • Burgas
темата както винаги е направена страхотно Hugбраво Hug

# 298
Да се запиша и да кажа, че отговорих в анкетата с - не. Не одобрявам брака им.

# 299
Като цяло се сещам за причини,заради които можеш да се отречеш от детето си,но те са много страшни и със сигурност едно такова дете не би могло да е расло в нормална семейна обстановка,получаващо внимание,грижи и любов.Любовта е разковничето,колкото по-малко любов е получавал един човек от родители,приятели,партньори,толкова е по-лош,по-озлобен,по-нечовечен.Така че,да обичаш детето си е най-доброто което можеш да направиш,и е задължително,ако не искаш нещо генерално да не е в ред у него след време.Поне така мисля аз Peace.

Напълно те подкрепям в това отношение rozi-maxi.  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт