Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 32 357
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
Ферхунде винаги е била сама.
Когато сам се бориш,за да оцелееш,допускаш и необратими грешки/бракът и с Шефкет/
Хареса ми силата ,аргументите,с които се опълчи на майка си - няма нужда от засъсняло майчинство и вмешателство в личното пространство.
Колкото до апартамента,за разлика от всички останали само тя успя да се сдобие със собствено жилище.

# 61
За анкетата - НЕ !
Този брак е отново поредното бягство на Неджля.Мисля,че след изпепеляващата страст с Оуз,Джем е тихият пристан.Той както и преди много набързо реши всичко,както и датата за сватбата.
Така гласувах и аз. Според мен Джем и Неджля не си подхождат. Тя е емоционална и страстна, докато той е тих и в него сякаш няма живец. То вярно, че и ако двамата бяха съвсем еднакви, голям пожар щеше да е, ама поне малко да се доближаваше до нейния характер, а то...
...ако поне малко го обичаше,щеше да прави и невъзможното да го откаже от този абсурден брак.И да не причинява такава болка на родителите му,а Джем  е толкова наивен,че като майка на син,сърцето ме боли при мисълта за такъв възможен вариант на моя бъдеща  снаха един ден... Sick Като гледах майка му как плаче зад тези тъмни очила  особено Sad
Тя го беше отказала, е, поне себе си беше, ама родителите му дойдоха да я искат. Нямаше връщане назад.

# 62
# 63
Ето нещо и от мен

# 64
b0bby63Неджля не просто не обича Джем,тя го използва по възможно най-гадния начин!Това е грозно и обидно и несправедливо,още повече,че добре си знае с извинение осрания задник Sick Ама амбицията да се отърве на всяка цена от участта на вечната прислужница и детегледачка у бащиния си дом,къде е по-привлекателно да си намери  "мухльото" Джем-хем пари има,хем я обича,какво толкова,ще се прежали... ooooh!

красива белла С риск да се повторя-Ферхунде не е простила на майка си за проваленото си детство и точно защото много я е обичала и още я обича,се страхува.И това оправдава реакциите особено към майка и.И да,единствена тя понеже е нямала дом,семейство и сигурност така  ревностно се стреми към тези свои идеали.И ги постига,поне до някъде.Но все пак няма партньор в живота си,който да я подкрепи.И не защото е толкова силна на колкото се преструва,а именно защото не е толкова силна.А мъжете,опитните и то,добре разбират всъщност ,колко е уязвима всъщност.И естествено не се бавят да се възползват от този факт,както направи Левент.

Snejkata човек като иска да направи нещо,ще намери начин.А като не иска-ще намери причина. Peace

# 65
Snejkata човек като иска да направи нещо,ще намери начин.А като не иска-ще намери причина. Peace
Това не важи в случая. Просто не можеше да постъпи по друг начин в получилата се ситуация.

# 66
Първо искам да отговоря на rozi-maxi,не,нямам дете все още,затова бях дал пример със себе си и моя баща,но при всички семейства е различно,съгласен съм,че не можеш да възпиташ някой,че да не допуска никога грешка,ние не сме ангели,както имаше една готина сръбска комедия,пък и човек който не допуска грешки значи не мисли,не се развива,значи е някой пасивен идиот,който чака друг да му вземе решенията.Но понякога именно прекаленото възпитание в праволинейни неща има обратен ефект,това съм искал да кажа.Аз съм възпитаван в казармени условия,и съм се разбунтувал срещу това,Али Ръзa е възпитавал децата си в някакви морални ценности от неговото си време,но живота не стои на едно и също ниво,променя се и човек се приспособява към него,и ако иска да оцелее става гъвкав,пресметлив и напорист,това не го прави по-долен,само защото обстоятелствата са го направили такъв.А измамата с какво е по-лоша от лъжата?Радвай се,че не ти се е налагало да я използваш,но при да речем ситуация,в която нямаш друг избор освен нея да защитиш себе си,или семейството си,как би реагирала,или ще се вкопчиш като Али Ръза в някаква утопична гордост и ще оставиш всичко да се руши?Всеки има право на грешки,защото всеки е човешко същество.Не за едни може,за други не.Оправдавате сестрите,че били млади и наивни и оттам допускали грешки,Ферхунде да не е стогодишна,и тя е млада,и тя е била наивна,не се е родила изпечен конспиратор,живота я е направил такава,тя е нямала на кой татко да реве на рамото и да остави той да и решава проблемите и да й прощава грешките!Недjля не направи ли измама като избяга с Оуз,Лейля не измами ли сестра си да й задигне мъжа,Хайрие не мами ли съпруга си постоянно за всичко,което става в къщата?Човек преди всичко има инстинкт за самосъхранение,после идва другото.А за сватбата гласувал съм с против,просто защото не виждам любов там,поне от страна на Недjля.А канапето на Ферхи,какво му има,много удобно ми изглежда даже,спалнята още не съм й видял,но и канапето си го бива)
 Rolling Eyes

# 67
  • Русе/София
оформителите -този път надминахте всички очаквания  bouquet #Crazy Party

# 68
Хареса ми силата ,аргументите,с които се опълчи на майка си - няма нужда от засъсняло майчинство и вмешателство в личното пространство.
Според мене Ф-е се вбеси на майка си, защото усети че тя й чете в душата и не харесва това което вижда.

Колкото до апартамента,за разлика от всички останали само тя успя да се сдобие със собствено жилище.
Ами че те другите си имат жилища. Laughing  Laughing Laughing Кой при съпруг/съпруга, кой при родители/деца. И тя имаше, но шило в торба стои ли.  Laughing Laughing Laughing

Семейство Текин се справя задружно с проблемите, карат се, обичат се и пак задружно празнуват. А Ф-е като някое зверче се натика сама в оня апартамент, да си обмисля на спокойствие интрижките и никой да не й безпокои заспалата съвест.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 18:02 от soya-fen

# 69
soya-fen Майка и изпитва вина и се стреми да и помогне,не да я съди и да я гони-както правеше Али Ръза.И в това е разликата.Всеки родител защитава детето си,но по свой начин,по свое осмотрение.
И не,Ферхунде нямаше нищо,къщата бе на нейния свекър,не нейнаНо сега вече да,има свой дом.

# 70
soya-fen Майка и изпитва вина и се стреми да и помогне,не да я съди и да я гони-както правеше Али Ръза.И в това е разликата.Всеки родител защитава детето си,но по свой начин,по свое осмотрение.
И не,Ферхунде нямаше нищо,къщата бе на нейния свекър,не нейнаНо сега вече да,има свой дом.
Аз говорех за това защо Ф-е се развика на майка си. А майка й постъпи както всяка майка би постъпила. Впрочем никой от Текинови не е гонил нито Ф-е, нито собствените си деца. 

# 71
b0bby63Неджля не просто не обича Джем,тя го използва по възможно най-гадния начин!Това е грозно и обидно и несправедливо,още повече,че добре си знае с извинение осрания задник Sick Ама амбицията да се отърве на всяка цена от участта на вечната прислужница и детегледачка у бащиния си дом,къде е по-привлекателно да си намери  "мухльото" Джем-хем пари има,хем я обича,какво толкова,ще се прежали... ooooh!

Уверявам те от личен опит, че не си права!  Peace

# 72
soya-fen Али Ръза съдеше и гонеше собствените си деца,когато считаше,че само така ще влязат в правия според него път.
Майката на Ферхунде  се вижда,че страда,но мълчи,въпреки,че и Ферхунде не винаги е права.Но нито ще я хване за косите като Хайрието нейните деца,нито ще я изгони от дома си,че не и харесало нещо.И в това отношение правя паралел между АЛи Ръза и майката на Ферхунде,какви родители са.Какво дават на децата си и какво им отнемат.

viva_nova колкото хора,толкова и мнения,и все от опит,и аз така. Peace

# 73
Уверявам те от личен опит, че не си права!  Peace
Това няма никакво значение кой е прав и кой не е, стратегията е да се очернят всички персонажи във филма, та дано Ф-е белне малко, но не би.  Laughing Laughing Laughing

soya-fen Али Ръза съдеше и гонеше собствените си деца,когато считаше,че само така ще влязат в правия според него път.
Майката на Ферхунде  се вижда,че страда,но мълчи,въпреки,че и Ферхунде не винаги е права.Но нито ще я хване за косите като Хайрието нейните деца,нито ще я изгони от дома си,че не и харесало нещо.И в това отношение правя паралел между АЛи Ръза и майката на Ферхунде,какви родители са.Какво дават на децата си и какво им отнемат.
viva_nova колкото хора,толкова и мнения,и все от опит,и аз така. Peace
А-хъм, колкото мнения, толкова и филми.  Laughing
Али Ръза може да се е карал и съдил децата си, но не ги е гонил. А ония двете даже не са живели, нито живеят заедно, иначе досега без коса да е останала Ф-е. Но както казах, очерняйки неоснователно другите персонажи, от това Ф-е не става по-бяла. Нито сега, нито в бъдеще.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 18:22 от soya-fen

# 74
  • до една звездичка
Уверявам те от личен опит, че не си права!  Peace
Това няма никакво значение кой е прав и кой не е, стратегията е да се очернят всички персонажи във филма, та дано Ф-е белне малко, но не би.  Laughing Laughing Laughing

... Към това бих добавила още и: "защо въобще се хабите?", ама... Tired Wink

Общи условия

Активация на акаунт