Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 31

• 33 054
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Dartanian, съжалявам, че си се почувствала засегната - изобщо не съм искала да обиждам.

Визирах младостта, която граби с пълни шепи...Не съм изключвала себе си - напротив. Порива на 20 г. е един , на 30 друг и т.н. Това е съвсем естествено. Надявам се да е достатъчно уточнението ми, за да продължим да четем и пишем с удоволствие. Simple Smile

# 226

1. Неджля, ще гради своето щастие върху общите им усмивки с Джем, а не върху
чуждо нещастие, защото обичащите и разбиращи хора / най-вече родители/ прощават.

Съвсем друго е, ако са се възприели като Богоравни и се мислят за Богопомазани.

2. Объркала си се - родителската обич трябва да е опрощаваща - т.е. родителите да са нещастни, ако децата им са тъжни... Замисли се !

3. Възрастта има много общо - повярвай ми !

4.Точно на нейните години грешиш и до края на дните си всички ние имаме право на поправителен. Жалко, че родителите на Джем няма да се насладят на щастието на сина си  - или поне майка му, защото има твърде голямо его. Но това е много присъщо на мъжките майки, за съжаление....

Имам молба - спомни си за думите на Исус - " Който от вас е без грях, нека първи хвърли камък"

Мисля,че целия ти пост е обиден,ако не се замислях едва ли бих писала в темата,и  с 1,2,3 и 4  не можа да ме  убедиш ни най-малко в тезата си.

Като дъщеря,майка,съпруга,снаха и бъдеща свекърва мога да кажа само едно-не възрастта е мерило за интелект и възпитание.

# 227
slynce_slynce, не го приемам лично! Peace
Тук всеки може да си каже мнението.   bouquet
Разменихме си парламентарни реплики, но.... Peace Peace

# 228
  • У ДОМА
Ако трябва да коментирам брака между Неджля и Джем само бих казал следната поговорка: НЕДЕЙ ДА ЛИЖЕШ ТАМ КЪДЕТО СИ ПЛЮЛ!!!-мисля че сте ме разбрали какво искам да кажа!!!-не одобрявам този брак при стеклите се обстоятелства!Нищо вече няма да е същото!

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 02:06 от АЛИ РЪЗА

# 229
  • София /Сухата река/
Здравейте мами, 55
искам да споделя с вас,4е ''Листопад'' е любият ми филм и всяка вечер го чакам с голямо нетърпение.И вас ви чета с голямо удоволствие. newsm36
  smile3501за темата.

# 230
АЛИ РЪЗА      newsm10  Снимките са чудесни,а за брака Неджля и Джем- сещам за много поговорки,но  наистина трябва човек да е силно дебелокож,та не му пука и пак да се вре където  веднъж вече е сгазил яко лука.  Peace

maminkata  Hug Добре дошла сред нас!   bouquet

# 231
  • Майничка
Леле, чета и не вярвам на ушите си(да не ме изтипосате в правописната, ей Mr. Green) - rosi-maxi тъй толерантна към Ф-е, soya-fen с нов аватар! Joy

АЛИ РЪЗА, raliko, моите уважения, но не съм съгласна, че Неджля демонстрира дебелокожие, като се ожени за Джем. Не тя направи първата стъпка и беше в правото си да приеме подадения шанс, вместо да тъне в гордо самоунижение, според принципите на баща й.

...А как може Джем да е щастлив,когато  родителите му не са?...

Ако подлогът и допълнението бяха наобратно, щях да се съглася. Ама децата рядко са толкова съпричастни...

# 232
Добро утро.
Моите номинации за най-силно и най-стилно присъствие във форума са - soya-fen и АЛИ РЪЗА.
Дано не съм изпуснала срока. Wink

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 09:23 от Snejkata

# 233
Леле, чета и не вярвам на ушите си(да не ме изтипосате в правописната, ей Mr. Green) - rosi-maxi тъй толерантна към Ф-е, soya-fen с нов аватар! Joy

АЛИ РЪЗА, raliko, моите уважения, но не съм съгласна, че Неджля демонстрира дебелокожие, като се ожени за Джем. Не тя направи първата стъпка и беше в правото си да приеме подадения шанс, вместо да тъне в гордо самоунижение, според принципите на баща й.

...А как може Джем да е щастлив,когато  родителите му не са?...

Ако подлогът и допълнението бяха наобратно, щях да се съглася. Ама децата рядко са толкова съпричастни...
Цитатът ми бе написан спрямо позицията на Неджля-как може да е толкова самоуверена,че да мисли,че Джем ще е щастлив,когато родителите наистина не одобряват случващото се.Джем е нормално да е заслепен,родителите му го подкрепиха въпреки всичко.Но не мисля,че Джем ще е щастлив с Неджля.Извадени думите от контекста звучат неправилно,но-става дума за мисленето на Неджля-толкова ли е убедена,че може да направи Джем щастлив,минавайки през чувствата,гордостта и честта на родителите му.Когато човек взема решения няма право да изхожда само от своята позиция,какво имала право например.Имаше права преди да избяга с Оуз,сега говорим от позиция на моралната гледка точка.Морално погледнато тя небиваше да допуска отново  Джем да изпада в неловко положение,а най-вече-да обтяга отношенията с родителите му.Отдалечавайки го от родителите му,нито той ще е щастлив,нито родителите му.И от там-Джем  винаги ще е раздвоен между тях и нея,това бе и неправилно и крайно егоистично.

# 234
Явно това им е стратегията за зарибяване за следващия сериал.  Laughing Зрителят изпада в абстинентна криза и задоволява наркотичния си глад с филма който са пуснали на мястото на любимия сериал. Не знам обаче дали ще проработи при мене. Или Листопад, или нищо! Crossing Arms

ОООО,недей се зарича Соя

Я разучи повечко за филма,че да ни правиш хубави темички,като тази  Heart Eyes

Али Ръза,снимките са много хубави.
Каква награда получава Халил Ергюн /Али Ръзато/?

# 235
Мисля,че целия ти пост е обиден,ако не се замислях едва ли бих писала в темата,и  с 1,2,3 и 4  не можа да ме  убедиш ни най-малко в тезата си.
Не виждам абсолютно нищо обидно в поста на slynce slynce, ако чуждите мнения, различни от твоите, те обиждат, това си е твой проблем, но не е причина за подобен агресивен хъс. Тя си изказва мнението спокойно, явно е човек с мъдрост и опит,  не виждам ни най-малък опит да спори и убеждава  когото и да било в "тезата" си.

ОООО,недей се зарича Соя
Я разучи повечко за филма,че да ни правиш хубави темички,като тази  Heart Eyes
Дано, дано ...  Simple Smile Обаче красивите колажи на първа страница са заслуга на Али Ръза и Ледената кралица, аз съм по копи-пействането.  Simple Smile Аз също се инициирам самоучително в изкуството на Фотошоп.  Peace

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 09:36 от soya-fen

# 236
Цитатът ми бе написан спрямо позицията на Неджля-как може да е толкова самоуверена,че да мисли,че Джем ще е щастлив,когато родителите наистина не одобряват случващото се.Джем е нормално да е заслепен,родителите му го подкрепиха въпреки всичко.Но не мисля,че Джем ще е щастлив с Неджля.Извадени думите от контекста звучат неправилно,но-става дума за мисленето на Неджля-толкова ли е убедена,че може да направи Джем щастлив,минавайки през чувствата,гордостта и честта на родителите му.Когато човек взема решения няма право да изхожда само от своята позиция,какво имала право например.Имаше права преди да избяга с Оуз,сега говорим от позиция на моралната гледка точка.Морално погледнато тя небиваше да допуска отново  Джем да изпада в неловко положение,а най-вече-да обтяга отношенията с родителите му.Отдалечавайки го от родителите му,нито той ще е щастлив,нито родителите му.И от там-Джем  винаги ще е раздвоен между тях и нея,това бе и неправилно и крайно егоистично.
Има много случаи от действителността, в които бракове, с които родителите не са съгласни стават много щастливи. Така че може и при Неджля и Джем да се получи. По принцип и аз не одобрявам този брак, като причините вече ги написах, още когато Али Ръза говори с Неджля. Тя доста се постара да откаже Джем, не само от женитбата, но и от възобнровяване на връзката им въобще, но той продължи да упорства. Не смятам, че ако му беше отказала, щеше да е по-щастлив. Да погледаме напред и тогава пак ще обсъдим тази женитба.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 16:44 от Snejkata

# 237
soya-fen Уважавам мнението на всеки,включително и твоето,но това си е мое право да защитавам моите тези.Колкото до поста на slynce_slynce-мисля,че с нея на ЛС винаги можем да се разберем,ако се налага,без да спамим темата. Peace

# 238
Аз не мисля така - На 18 -20 г всеки греши. Човешко е и толкова присъщо на младостта.... Забравите ли кога бяхте млади и грабехте от живота с пълни шепи, живеете на макс  ?
На никакви години не е разрешено всичко.Било то по закон или етични норми.
Нямам предвид ,че изневери на Джем-това също се случва,когато човек е незрял и се лашка между хормони и разум,търсейки себе си.Ако беше с русия им съученик,както и да е.
Тя избяга със зет си,при положение,че знаеше за загубеното бебе на сестра си,всичко,което тя преживя,и с лека ръка застреля семейството си само и само на нея да й е добре.В мюсюлманска страна.
Такъв човек е толкова изкривен по природа,че колкото и да е смачкан от последствията и да се кълне,че никога няма да се повтори(Тахсин е защитен,обикновен селянин е),всеки предпочита да стои далеч от нея.Освен тези,които нямат друг избор.Сусан е права,че не я ще.Какво дава:синът й е добър,почтен,красив,богат,от сой и какво взима:една симпатична муцунка,с кофти характер от пропаднало семейство.Аферим,евала или каквото там казват.

Разбира се, в редки случаи хубав скок се прави и от гнил трамплин.Може и техният да е такъв.

# 239
LilaC  Peace Така е,не бива да забравяме,че живеят в Турция.А там   и за по-малко провинение убиват без съд и присъда.
Предателството спрямо сестра и на Неджля вече коментирахме,но да,и майката на Джем си е права да иска най-доброто за сина си.А Неджля не е.

Общи условия

Активация на акаунт