държавни служители/ки военни и полицаи

• 2 452
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да разбера, ако има колежки в армията или полицията
как живеят? Как се чувстват жените в армията, в полицията? Чувствате ли се финансово удовлетворени? Какво ви е мнението за подготовка на а военните училища, гледайки "новоизлюпените" офицери? Как мислите, важно ли е един офицер да може да пише правилно и да знае поне 1-на дума на английски, след както има 5 по езика и го е учил 5 години. Важно ли е да знае как се пише инжЕнЕр, четИри и не    знам  и т.н.
    Абе, споделете всичко, каквото мислите, че би трябвало да се промени в тези системи и как мислите, че може да стане. Мислите ли, че за да има равноправност м/у половете (това, което в момента е важна тема), на първо място трябва да се махне ограниченията м/у офицер,сержантски състав и редници ( матроси) без да изключвам служебните взаимоотношение и йерархичната структура на ведомостите.Говоря единствено и само за тези семинари и теми, които в момента са актуални, но явно само жени офицери или бъдещи такива могат да бъдат хората, които да участват в такива семинари. Вярвате ли, че една офицерка, която се явява една на  15-20 офицери мъже, ще даде 100% оценка на състоянието на жените в армията? Много се съмнявам -та те 70 % от тях, не се интересуват от отношението на жените към, тях а напротив.    Според мен първо от там трябва да се тръгне, та чак тогава да говорим за някакво равенство. При сержантите и редниците  има по-голяма численост на жените в армията и полицията и понеже функционалните им задължения и подчинеността им долу-горе са равни и изискванията към тях се доближават, то би трябвало тях да се питат и да се свикват на такива заседания, форуми и т.н мероприятия, ако наистина някои го интересува въобще за живота и службата на държавните служители. Не пиша само за жените, а отварям темата и за колегите. Нека някои да сподели как се чувства, изпълнявайки еднакви служебни ЗАДЪЛЖЕНИЯ с колежка, която е нечия съпруга, приятелка, дъщеря (90% са такива). Та ако все още имате предложения за това как да се подобри равенството м/у половете в редиците на МВР и МО, а и въобще какво ви липсва, пречи и дразни, сега е момента.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 19:42 от tannia

# 1
# 2
  • Някъде в Европа...
Честно да ти кажа, не смятам, че някоя ще си изрази искреното мнение. От поста разбирам, че си от тези структури, а предполагам знаеш как "се коментира" всичко извън тях....трябва да се мълчи  Wink

# 3
Не не мисля, че трябва да се мълчи, напротив убедена съм, че хората решили да добуснат жени в тях искат да направят всичко за да им е добре взаимно и на мъжете и на жените. Когато кандидатствах да вляза в редовете на държавните служители вярвах, че влизам там където да даваш всичко от себе си е твои дълг. Аз още съм с убеждението, че да носиш пагон това е чест, която трябва всеки ден да доказваш че си достоен да ползваш. Звучи прекалено пресилено може би, но наистина така го чувствам. Болката ми не е за това, че има йерахия, а в това, че не може училищата да бълват незнаещи и не грамотни хора, на които аз трябва да вярвам сляпо защото имам 2 висши образования(но те не са военни, нито полицески). Аз мога да се подчинявам, това не ме обижда, нито ме наскърбява обижда ме другото т. е. срамувам се, че такива хора ме командват. А питам дали са доволни от финансовото си състояние без значение пагона, не заради това дали вземат малко или много, колкото за това всички да разберат, че не е както си мислят повечето "Те вземат една шапка пари". Искам да знаят, че ние не вземаме пари за нищо и не вземаме повече от това което сме заслужили. Не бива да се страхуваш да даваш предложения. Аз не се оплаквам. Дори и на половина да ми намалят парите аз ИСКАМ са служа на тая държава, с идеята, че ми режат заплатата в името на по-доброто бъдеще на всички (временно).Мизерията прави колектива по сплотен, по-блисък колкото и странно да звучи това, но злоупотртебите с как се казваше  konflikt na interesi- towa me drazni.

# 4
  • Пловдив
От доста време съм в армията, макар че нито имам пагон, нито съм държавен служител. Взимам една от най-ниските заплати, въпреки че съм вишист и че работя по специалността си. В съседната стая роботи момиче със същото образоване като моето, която е предпочело да стане кадрови войник, работата й е значително по-спокойна, има 20 дни повече отпуск от мен,  взима 200-300 лв. повече, живот и здраве, ще се пенсионира 20 години преди мен.
Въпросите които поставяш са в голяма степен риторични. Ако не желаеш неграмотни хора да те командват бих ти препоръчала единствено и само да напуснеш тази работа. Каквото и да си говорим, на тези позиции промяна в близките десетки години няма да има, а понятия като дълг и чест могат да предизвикат единствено присмех.

# 5
Да уви това е истината, но ако смеейки се на мен аз помогна на някои да види истинската ситуация в "очите" и наистина иска да се опита да промени нещо към по-добро то това са местата в които може да го направи. Знам, че е смешно и че сигурно не малко хора ще прочетат и избягат, но това което искам да кажа е, че не съм против протежетата, защото имам колежка която наистина е човек на "чичо", но момичето знае 2 езика, завършила е висше, което и помага в момента т.е. припокрива се с длъжността и  и ако наистина всички протежета са такива, то аз няма как да искам да се махнат след като виждам, че са знаещи и можещи 2 пъти над мен и мноооого  други. Идеята ми е за неграмотността, глупостта и натрисането на хора, на длъжности, които няма как да си тръгнат от там докато не си отиде "чичо им" или докато не се закрие съответната структура( а за тях винаги има място). Няма значение В каво споерд вас се изразява равноправието м/у половете. Какво значи това според вас.

# 6
Е, и аз да си кажа. Кадрови войник съм, дъщеря на офицер и съпруга на такъв. Магистър съм по "Финанси", баща ми също. Съпругът ми е с магистратура "МИО" в УНСС. И понеже претендирам, че и тримата сме грамотни се чувствам леко обидена.
В съседната стая роботи момиче със същото образоване като моето, която е предпочело да стане кадрови войник, работата й е значително по-спокойна, има 20 дни повече отпуск от мен,  взима 200-300 лв. повече, живот и здраве, ще се пенсионира 20 години преди мен.
Тези 20 дни отпуск повече как би ми ги обяснила, защото аз не мога? Предполагам, че си гражданско лице. Това би ми отговорило на много неща. И явно на теб ти харесва това да те "командват неграмотни хора" щом не напускаш работното си място.

Относно живота на военните  мога да кажа, че заплатите са изключително ниски на фона на лишенията, които се понасят. Живяла съм в 6 града като дете, сменяла съм училища, приятели... Не мога да напускам страната без позволение, на разположение на държавата съм по 24 часа в денонощието....не като гражданските лица, на които им е болно за по-ниските заплати. Нямам право да работя друга работа, докато съм в Армията, да членувам в политическа партия. Изобщо на военните са им отрязани част от конституционните права, а не виждам как това е компенсирано.
И ако се питате защо съм в БА, защо баща ми е служил там 30 години, защо мъжа служи (а не се е качил на търговски кораб) отговорът е един - обичаме си професията, обичаме си страната и все още вярваме в някакви идеали.

# 7
И ако се питате защо съм в БА, защо баща ми е служил там 30 години, защо мъжа служи (а не се е качил на търговски кораб) отговорът е един - обичаме си професията, обичаме си страната и все още вярваме в някакви идеали.

БРАВО!!! И АЗ ВЯРВАМ за това открих темата и вярвам, в силата на хората които вярват и се гордеят с професията си, макар и питайки се всеки ден ЗАЩО?

# 8
  • Пловдив
__EtnA__, може да се засягаш колкото си искаш. Бас държа че преди магистратурата по Финанси си завършила някоя педагодика или фиология и тати или мъжо те е наместил на служба, точно по причините по които горе съм изброила. Кадровите войници и в частност кадровите войнички са ми ясни и нямам никакво намерение и тук да се занимавам с такива.
Оставям ви да си водите на спокойствие патротичната вечеринка.

# 9

Общи условия

Активация на акаунт